Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info
A depresszió már szinte népbetegség. Milliók küzdenek vele nap mint nap, miközben milliárdokat költenek a kutatására, és a gyógyítására. Számtalan gyógyszert kifejlesztettek már, de valamiért úgy tűnt, mégsem igazán sikerült megtalálni a megoldást. Talán azért, mert nem jó helyen keresték? Ugyanis lehet nem is a fejben kell keresni a depresszió megoldását, hanem a belekben. Legalábbis a legújabb kutatások erre utalnak…

A napokban olvastam egy könyvet, aminek még mindig a hatása alatt vagyok. Volt már veled olyan, hogy valamit az egész világgal meg akartál osztani? Most valami ilyet érzek, mert ez a magyar orvosok által jegyzett könyv olyan dogmákat dönt le, amik alapjaiban változtatják meg az orvoslást.

 

A dr. Guseu András, dr. Izbéki Ferenc és dr. Rajnavölgyi Éva által jegyzett A mikrobiom bél-agy tengely című könyv tele van olyan új megközelítésekkel, amik alapjaiban döntenek meg megdönthetetlennek gondolt téziseket. Nem véletlenül adták a könyvnek a “Fejére állt orvoslás” alcímet. Teljesen a hatása alatt vagyok még a könyvnek!

 

Az agy és a bél között egyenes út van

A magyar orvosok a könyvben számtalan összefüggésre világítanak rá a bélflóra kényes egyensúlyával és a test megbetegedéseivel kapcsolatban. Már ezek is meglepőek, de ami a számomra leginkább az volt, hogy a lélek betegségeit is összefüggésbe hozzák a bélflórával. Így pl. a szorongás, a kiégés, és a depresszió…

 

A depresszió ma a pszichológusok, pszichiáterek szakterülete, akik különféle terápiákkal és antidepresszánsokkal kezelik a pácienseket a siker érdekében. A siker meg vagy jön, vagy nem. Elképzelhető, hogy rossz helyen kezelték eddig a depressziót?

 

Szerotonin, az örömhormon

Az orvostudomány szerotoninnal kapcsolatos tudása egyelőre hiányos, sőt mi több, sokszor ellentmondó.  A szerotonint, amit örömhormonként is emlegetnek a gyomor-bél rendszer állítja elő, itt képződik a jelentős része, mintegy 90 százaléka. A hiányát olyan betegségekkel hozzák összefüggésbe, mint a migrén, a fülzúgás, szexuális és étkezési problémák és a depresszió. A könyvben arra az összefüggésre világítottak rá, hogy ha nem megfelelően működik az emésztés vagy a belekkel van gond, akkor a depresszió eluralkodhat az emberen. A kötetben több olyan esetet írtak le, ahol sikerrel oldották fel az eluralkodó depressziót csupán azzal, hogy helyreállították az úgynevezett jó és rossz baktériumok arányát a bélflórában, ezzel megteremtve a kényes, de szükséges egyensúlyt. Amint ez megtörtént, a kezelt betegeknek elmúlt a depressziójuk. Ugyanez szorongásos, gátlásos betegeknél is látványos eredményt hozott.

 

A belekben kell keresni a többi betegség forrását is?

Elgondolkodtat, hogyha a depresszió oka a belekben kezelendő, hány olyan betegség – akár testi, akár lelki – van még, amit eddig rossz oldalról próbáltak gyógyítani? Milyen betegségek forrása lehet még a bélflóra rossz állapota? Vajon hány olyan betegség lehet, amelynél a bélflóra helyreállításával eredményt lehetne elérni?

Ha szeretnél többet tudni a bélflóráról,
kattints ide:

Hogyan tudod helyreállítani a bélflórád?
Kattins ide:

Hozzászólások

0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza a shopba
      Kupon beváltása