Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info
Egyre több gyakori betegségről derül ki, hogy a kiindulási oka egyetlen pontra vezethető vissza. Ez nem más, mint az úgynevezett lyukas bél szindróma. Hallott már erről a jelenségről? Lehet, hogy önnek is ez okozza a kezelhetetlennek hitt problémáit?

A lyukas bél – áteresztő bél

 

A lyukas bél szindrómát, áteresztő bél szindrómaként is nevezik, ez utóbbi talán érzékletesebben leírja a jelenséget. Ugyanis a belekről azt érdemes tudni, hogy nem olyanok, akár egy hosszú gumicső, egészséges állapotban sem működnek teljesen zárt rendszerként. Hiszen a szervezetünk számára fontos tápanyagokat áteresztik, míg a nem hasznos anyagokat benn tartják. Közelebb járunk a megértéshez, ha úgy képzeljük el a belek anyagát, mint egy sűrű hálót, amiből a kisebb dolgok kikerülhetnek. Ha viszont a bélflóránk sérül, vagyis a beleinkben található hasznos baktériumok pusztulni kezdenek, akkor ennek a “háló”-nak a szövése sérül, a “nagyobb dolgok” is kijutnak, és egy sor probléma, betegség kiváltói lehetnek. Ezek ugyanis a testben gyulladásokat okoznak, és az egész testre kiható fokozatos rombolást indítanak el.

 

Milyen betegségeket okozhat ez a szindróma?

 

A jelenség rendkívül változatos betegségek képében jelentkezhet. Egyeseknél ételérzékenységként mutatkozik meg, ennek az összes kellemetlen tünetével együtt. Úgymint puffadás, székrekedés, hasmenés, hasfájás. Komolyabb esetben glutén, vagy laktózérzékenység alakulhat ki, de a cukorbetegség is lehet következménye.

 

Orvosok ugyanakkor összekapcsolják a szivárgó bél szindrómát olyan betegséggel is, mint a krónikus fejfájás, különféle allergiák,  rendellenesen működő pajzsmirigy, ízületi problémák, irritábilis bél szindróma, sőt, a depresszió is írható ennek a számlájára.

 

Mivel a beleinkben található az immunrendszerünk 80%-a, a lyukas bél szindróma fokozatosan rombolja az immunrendszerünket is. A dr. Guseu András, dr. Izbéki Ferenc és dr. Rajnavölgyi Éva által jegyzett A mikrobiom bél-agy tengely című könyvben az orvoscsoport odáig megy, hogy minden autoimmun betegséget a lyukas bél szindróma előz meg.

 

De mégis mi indítja el ezeket a tüneteket?

 

A szakértők szerint több oka is van a fenti betegségeknek. A túlzott cukor- és gluténtartalmú ételek fogyasztását kapcsolták össze a lyukas bél szindrómával, de az antibiotikumok és fájdalomcsillapítók is okozhatnak olyan problémákat, amelyek a belek károsodásával, a bélflóra elpusztításával és a kényes egyensúly felborulásával járnak. A problémát az is nehezíti, hogy sokszor évekig, sőt évtizedekig szinte tünetek nélkül zajlik ez a folyamat, és csak akkor vesszük észre, amikor már nagy a baj.

Vagyis a lyukas bélen át kijutó fertőző anyagok éveken keresztül mérgezik a szervezetünket mire a tünetek megjelennek.

Mi a teendő, ha már fennállnak a tünetek?

 

Ha a probléma hátterében a bélflóra egyensúlyának felborulása áll, akkor nincs más teendő, mint megerősíteni a test ezen területét. Ha előállt a gond, nem egyszerű ugyan, de nem is lehetetlen visszaállítani a helyes állapotot. A megfelelő diétával gyakran a komoly problémák is orvosolhatók. A legfontosabb, hogy törekedni kell a rostban gazdag táplálkozásra és a probiotikumok bevitelére. Ezt akár bevihetjük táplálék formájában, vagy megfelelő összetételű probiotikum termékkel is. Jó ha arra is odafigyelünk, hogy a jótékony bélbaktériumoknak legyen elegendő táplálékuk, mert így tudnak szaporodni. Erre szolgálnak a prebiotikumok.

Szeretnél többet tudni a bélflóra helyreállításáról?
Ismerd meg a legfontosabb információkat a bélflóráról, és a probiotikumokról:

 

Szakorvosok véleménye videón…
A bélflóra helyreállítás 3 feltétele.
Természetes módszerek összehasonlítása.

 

Kattints a gombra!

Hozzászólások

0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza a shopba
      Kupon beváltása