Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info
A testünkben felbukkanó gyulladásra úgy tekintünk, mint egy betegségre, amit kezelni kell. Próbáljuk csillapítani gyógyszerekkel, borogatással, és mindenféle lehetséges módon. Pedig a gyulladás alapvetően nem rossz dolog. Ez ugyanis a szervezetünk első számú védekező mechanizmusa. Vagyis jó dolog. Miért próbálunk akkor mégis védekezni ellene? 
Amikor az immunrendszer dolgozik
Immunrendszerünk elsődleges szerepe, a szervezet megvédése az idegen betolakodókkal, a kórokozókkal szemben. Amikor például szálka megy az ujjunkba, akkor az egy idő után begyullad, gennysejtek veszik körül, és segítenek az eltávolításában.
Ugyanígy, a szervezetünkben fellépő gyulladás is önmagában nem betegség, hanem mechanizmus, amely segít a fertőzés elleni küzdelemben. Az ilyenkor jelentkező láz csökkentheti a vírusok és baktériumok szaporodását, és segítheti a védekezéshez fontos immunsejtek termelődését a szervezetben.
A problémát a tartós gyulladás okozza
Amikor például a bélflóra baktériumainak pusztulása miatt rosszul emésztett étel, vagy baktériumok kerülnek a bélfal túloldalára, a szervezetbe, akkor ott gyulladás jön létre. Ha ez állandóan ismétlődik, akkor kialakul egy rendellenes állapot (dysbiosis), ami egy állandó harcot jelenthet a baktériumtörzsek között, állandó lokális gyulladással. Ez az állapot, olyan fehérjéket, vagy fehérjetöredékeket hozhat létre, amelyek a szervezetben különböző káros folyamatokat indíthatnak be. Ezek következményei lehetnek ízületi vagy bőrgyulladások, de a káros hatások elérhetik az idegrendszert is, ahol komoly károsodásokat okozhatnak. (Pl.Parkinson kór, vagy Alzheimer kór)
A tartós gyulladás – biológiai rozsdásodás
A krónikus gyulladás, szöveti károsodáshoz vezet, és a szervek rossz működését okozza. A tartós gyulladás felelős a legtöbb degeneratív betegségért, mint pl. a rák, a szívbetegség, a érelmeszesedés, cukorbaj, lupus, autoimmun betegségek egész sora, a depresszió, a szorongás és még sok minden más. (Kiecolt-Glaser, 2009)
A krónkus gyulladás középpontjában a szabadgyökök állnak, mert a károsodásért felelős gyulladás, olyan kémiai folyamatokat aktivál a sejtekben, amelyek megnövelik a szabad gyökök termelődését. Hatására mintegy biológiai rozsdásodás jön létre. (Perlmutter, 2014)
Mi okozhat tartós gyulladást?
Tartós gyulladást sokféle ok miatt jöhet lére a szervezetünkben. Amikor a helytelen táplálkozás miatt elhízunk, a zsírszövetünk 17 különböző hormont termel, amelyek közül 15 fokozza a gyulladást. Épp ezért fontos, hogy figyeljünk az étkezésünkre, a bélflóránk, és az immunrendszerünk állapotára.
Ugyanis az életünk minősége, az egészségi állapotunk, az érzelmeink, az erőnlétünk attól függ, hogy szervezetünkben az egészséget biztosító baktériumok vannak túlsúlyban, vagy az egészségre károsak. Miközben az antibiotikumok, a környezeti hatások, és a stressz pusztítják a bélflóránkat, tehetünk azért, hogy pótoljuk a bélflóránk jótékony baktériumait.
(Forrás: Dr Guseo András, Dr Izbégi Ferenc, Dr Rajnavölgyi Éva – A mikrobiom bél-agy tengely)

Egy szuperhatékony megoldás minden problémára?

Mit szólnál, ha nemcsak a gyulladást kezelnéd az egész szervezetedben, hanem közben a kiváltó okát is megszüntetnéd? Ha volna egy készítmény, amelyben

 • a probiotikumok pótolják a hiányzó bélbaktériumokat,
 • a prebiotikum (inulin) táplálja a probiotikumokat,
 • a hatóanyagai az egész szervezetedben csökkentik a gyulladást

Mindez pedig akár több százszoros hatékonysággal az eddig ismert szerekhez képest. Hogyan lehetséges ez?

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása