Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Azt már tudjuk, hogy a bélflóra egyensúlyának felborulása milyen komoly betegségeket okozhat. Emésztőrendszeri problémák, ételintolerancia, elhízás, pajzsmirigybetegségek, szív-és érrendszeri betegségek, szorongás, depresszió…De hogy még a cukorbetegség is a bélbaktériumainkhoz köthető? A legújabb kutatások szerint igen!

Inzulinrezisztencia: a cukorbetegség előkapuja

 

A cukorbetegség kialakulása nem egyik napról a másikra történik. Vannak jelek, amikből már következtethetünk arra, hogy bizony problémánk van. 

Ezt a megelőző állapotot hívják inzulinrezisztenciának. Ilyenkor már tapasztalhatunk anyagcsere problémákat, mivel a szervezetünk már nem tud megfelelő választ adni az inzulin nevű hormonra. 

Bár a cukorbetegségek sokan a túlzásba vitt cukorfogyasztáshoz kötik, valójában több oka is lehet kialakulásának. Például a túlsúly, a mozgásszegény életmód, vagy a túlzottan zsíros étrend. Ezek a bélflóra természetes egyensúlyának felborulását okozhatják. Ebben az esetben a jó baktériumok egy része elpusztul, helyüket pedig a rossz baktériumok veszik át. Ezek pedig problémákat okozhatnak szervezetünkben!

Miből veheti észre, hogy inzulinrezisztenciával küzd? 

Például a folyamatos fáradtságból, a rossz közérzetből, a nyugtalanságból. A betegek gyakran tapasztalnak hajhullást, erős szőrnövekedést, vagy éppen túlsúlyt. Nőknél menstruációs problémák, illetve akár meddőség is jelentkezhet. 

Szerencsére az inzulinrezisztencia még nem azt jelenti, hogy elkerülhetetlen a cukorbetegség. Életmódváltással, rendszeres mozgással és egészséges táplálkozással még visszafordítható a folyamat. De gyakran orvosi tanácsra gyógyszeres kezelés veszi kezdetét. 

Sokan az inzulinrezisztenciát egyenlővé teszik a cukorbetegséggel. De ez helytelen! Előbbi kevésbé súlyos betegség, és van esély a gyógyulásra. 

Ehhez viszont szükséges, hogy időben észrevegyük a jeleket. Ha nem változtatunk semmit, akkor idővel  2-es típusú diabétesz fog kopogtatni az ajtónkon, ami több millió ember életét keseríti meg. 

 

„A diabetes valóban a bélben kezdődhet”

 

Így összegezte Clay F. Semenkovich, a washingtoni egyetemen végzett kutatás vezetője a vizsgálat eredményeit. De mitől lehet ez? 

Az ok testünk működésében keresendő. Az egészséges szervezetben megtalálható egy anyag, a FAS (zsírsav-szintáz). Ez az anyag elenegedhetetlen a zsírtermeléshez, termelődését pedig az inzulin szabályozza. Ha az inzulin hormonok nem megfelelően működnek, akkor az gyulladásokat okozhat a bélben. Ezek a gyulladások pedig könnyen cukorbetegséghez vezethetnek!

Erre a kutatók egérkísérletek során jöttek rá. Ezek során olyan állatokat vizsgáltak, amelyeknek a szervezete nem termeli a FAS nevű anyagot. 

A vizsgálatok során megfigyelték, hogy az egerek testsúlya csökkenni kezdett, majd idővel felütötték fejüket az első gyulladások. Ezek a gyulladáskeltő anyagok pedig hozzájárultak az inzulinrezisztencia kialakulásához. 

A cukorbetegségnek is megvannak a tipikus tünetei. Ilyen például az állandó szomjúság-és éhségérzet, a szokatlan fáradtság és gyengeség, a hirtelen fogyás, zsibbadó végtagok, homályos látás, száraz bőr, gyakori fertőzések és ingerlékenység. 

Nem könnyű együttélni a diabétesszel. A betegség szigorú étrendet követel. Menetrendszerűen kell mérni a vércukorszintet, illetve inzulininjekciókat kell kapnia a betegnek. Az alkoholt és cigarettát kerülni kell, illetve tanácsos a rendszeres testedzés is. 

Ne hagyja, hogy idáig fajuljon a helyzet!

 

Így ússza meg!

 

A cukorbetegség elkerülhető betegség. Természetesen ehhez az kell, hogy Ön minden egyes nap tegyen ellene!

 • Figyeljen bélflórájára! Bélflóránk baktériumainak egyensúlya nagyon könnyen felborulhat. Probiotikumokkal és prebiotikumokkal viszont helyreállítható az állapota. 
 • Az egészséges, rostban gazdag táplálkozás vigyáz bélbaktériumai egyensúlyára. 
 • A rendszeres testmozgás szintén szükséges a jó egészségügyi állapothoz.
 • Ne engedje, hogy túlsúlyos legyen! Az elhízás nagy mértékben növeli a cukorbetegség kockázatát. 
 • Vegye észre az inzulinrezisztencia kezdeti jeleit! Innen még visszafordítható az állapot. Kérje ehhez szakember segítségét! 

 

Ne lépje át a cukorbetegség kapuját!

 

A diabétesz milliók életét nehezíti meg.  Ne hagyja figyelmen kívül a kezdeti jeleket! Az inzulinrezisztencia még csak a cukorbetegség előszele. Megfelelő változtatásokkal még javítható az állapot!

Ennek alapja, hogy bélflórája rendben legyen. Ehhez viszont minden egyes nap tennie kell! Hogyan? 

Kattintson a linkre, és ismerje meg a lehetőségeit!

 

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása