Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

A méregtelenítés szó említése mindig hatalmas port kavar. Van, aki az ördögtől való dolognak tartja, míg mások szívesen próbálkoznak egy-egy kúrával. Bár tény, hogy testünk egészséges működése során természetes módon meg tud szabadulni a méreganyagoktól, nem azt jelenti, hogy néha nem könnyíthetjük meg a dolgát! De mit tehetünk ennek érdekében?

Szükséges vagy sem?

 

A méregtelenítés egy igen vitatott téma. Szakértők körében sincs egyértelmű álláspont ezzel kapcsolatban. Bizonyos táplálkozásszakértők kifejezetten javasolják az időről-időre történő tisztítókúrát. Mások viszont igyekeznek lebeszélni minket róla. De vajon hol az igazság?

Szervezetünk egy nagyon okos gépezet. Ha egészséges szervekkel rendelkezünk, akkor testünk képes megszabadulni a különböző méreganyagoktól. Ehhez pedig nincs szüksége semmilyen külső segítségre. 

Ezzel szemben néhány anyag igenis fel tud halmozódni a testünkben (pl. cián, ólom, higyan, nehézfémek). Ezek azért veszélyesek, mert beleinkben akár kilónyi mennyiségű salakanyag keletkezhet, amely nem tud megfelelően távozni. Ez a salakanyag gátolja a tápanyagok felszívódását. Ez pedig a szervezetünk legyengüléséhez, és különféle betegségekhez vezethet. 

Ezt nem szabad figyelmen kívül hagynunk. De roppant körültekintőnek és óvatosnak kell lennünk!

 

A veszélyekről

 

A méregtelenítés önmagában nem veszélyes. A probléma akkor kezdődik, ha valaki nem megfelelően végzi. De melyik a leggyakoribb veszélyek?

Az egyik gyakori hiba, hogy túlzásokba esünk. Ha hirtelen drasztikus változásokat vezetünk be táplálkozásunkba, akkor az megviseli a szervezetet. Ilyen például, ha hirtelen olyan élelmiszereket hagyunk el étrendünkből, amelyekre egyébként szükségünk lenne.

Van, aki fogyókúrás céllal kezd bele egy tisztítókúrába. Pedig a méregtelenítés célja egyáltalán nem a pluszkilók eltűntetése! 

Néhányan rossz készítményeket választanak, amelyek veszélyes anyagokat tartalmaznak, külföldről érkeznek, és nincsenek ellenőrizve. 

Ha helytelenül végezzük a méregtelenítést, akkor a kúra teljesen felboríthatja a bélrendszer működését. Idősebb korban akár súlyos állapotot idézhet elő! 

Amit még gyakran elrontunk, hogy a kúrát követően azonnal visszatérünk korábbi életvitelünkhöz. Úgy gondoljuk, hogy most eleget foglalkoztak egészségükkel, egy darabig biztosan “ellesz”. Pedig egészségünk mindennapos törődést igényel! 

 

Hogyan csináld jól?

 

Ahhoz, hogy jól csináld a méregtelenítő kúrákat, néhány egyszerű szabályt kell betartanod:

 • Fogyassz elegendő mennyiségű folyadékot (víz, gyümölcslé vagy zöldségek leve, zöld tea formájában)
 • Hagyd el az alkoholt, kávét és fekete teát a kúra ideje alatt
 • Kerüld a mesterséges összetevőket tartalmazó élelmiszereket
 • Fogyassz rostban gazdag élelmiszereket
 • Egyél rendszeresen, naponta akár 4-5 alkalommal, a szokásosnál kisebb adagokat
 • Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt
 • A rendszeres mozgásról sem szabad megfeledkezni!

 

Szabadulj meg a méreganyagoktól!

 

Akármennyire körültekintőek vagyunk, a nehézfémek könnyedén bejuthatnak szervezetünkbe. Innentől pedig nem kell sok ahhoz, hogy lerakódjanak a sejtekbe, és a lágyrészekbe. Így anélkül betegítenek meg minket, hogy észrevennénk!

A méregtelenítő kúrák egy része hatástalan, vagy épp veszélyes. Tisztítsd meg szervezeted biztonságos módon!

A Spirella étrendkiegészítő chorella algát tartalmaz, amely a méregtelenítés nagymestere. Megakadályozza, hogy a káros anyagok felszívódjanak, tisztítást végez testünkben és kivezeti a szervezetből a mérgező anyagokat. 

Ne engedd, hogy a mérgek megbetegítsenek. Szabadulj meg tőlük minél előbb!

Kattints a linkre!

 

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása