Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

“Antibiotikum-kúra után nélkülözhetetlen a probiotikum”. “Az egészséghez elengedhetetlen a pro-és prebiotikum”. Emésztés segítő barátaink: a pro- és prebiotikumok”. Nap mint nap belefutunk ehhez hasonló cikkekbe. De vajon mik ezek? Tényleg szükségünk vagy rájuk? Hogyan segíthetnek egészségünk megőrzésében?

Mi az a probiotikum? 

 

Ha baktériumokról beszélünk, a legtöbb embernek különböző betegségek, fertőzések jutnak eszébe. Pedig nem mindegyiktől kell félnünk! A probiotikumokra például egyenesen szüksége van szervezetünknek a helyes működéséhez. Ezek olyan jótékony hatású baktériumok, amelyek emésztőrendszerünk fontos összetevői. Szájon át jutnak a szervezetbe, és a vastagbélbe érve fejtik ki jótékony hatásukat. 

 • Segítenek:
 • Fenntartják a bélflóra egyensúlyát
 • Felveszik a harcot a káros baktériumokkal és gombákkal
 • Erősítik az immunrendszert
 • Csökkentik a szervezetben lévő gyulladásokat
 • Erősítik a betegségekkel szembeni védekezőképességét

Ennél a pontnál fontos megjegyeznünk egy dolgot. Bár a probiotikumok számos csodás hatással bírnak, nem helyettesíthetik a gyógyszeres kezelést! Viszont egy-egy betegség esetén remek kiegészítő módszerek lehetnek egészségünk gyorsabb helyreállítása érdekében.

 

Miben különbözik a prebiotikum?

 

A prebiotikum olyan élelmiszer-összetevők, amelyek a probiotikumok táplálékául szolgálnak. Nélkülözhetetlenek szervezetünk számára, hiszen hiányuk a jó baktériumok halálát jelentik. Hiába szedünk probiotikumot, ha nincs elegendő mennyiség a szervezetünkben, nem fogjuk érezni a pozitív hatásait. 

Hasznosak, mert:

 • Fokozzák a probiotikumok termelődését és megtapadását
 • Gátolják a káros baktériumok megtelepedését
 • Csökkentik a rákkeltő vegyületek keletkezését a vastagbélben
 • Fokozzák a kalcium és magnézium  felszívódását
 • Javítják a vastagbél PH értékét, kedvező környezetet teremtenek a jó baciknak
 • Csökkentik a koleszterin mennyiségét a vérben, megelőzve a szív-és érrendszeri betegségeket

 

Hogyan juttassuk be őket szervezetünkbe?

 

Ezek után könnyedén gondolhatod azt, hogy a probiotikumokat és prebiotikumokat biztosan gyógyszerrel lehet csak a szervezetbe juttatni. Pedig ennél sokkal egyszerűbb és természetesebb megoldások is léteznek!

Az élelmiszerek egy része rengeteg probiotikumot tartalmaz. Ezek közé tartoznak például az élőflórás joghurtok, a tejtermékek, a savanyú káposzta és a kovászos uborka. Nemcsak finomak, de rendkívül hasznosak emésztőrendszerünk számára. Érdemes ezeket beiktatni étrendünkbe. 

A prebiotikumokhoz szintén hozzájuthatunk természetes úton. Az élelmiszerek közül a bab, borsó, hagyma és káposztafélék remek prebiotikum-forrásnak bizonyultak. 

Ezen kívül étrendkiegészítők formájában is bevihetjük a szükséges mennyiséget. 

A legjobb, amit tehetünk, ha szimbiotikumokat választunk, amelyek egyszerre tartalmaznak pro-és prebiotikumokat. Így gyorsan és hatékonyan tehetünk bélflóránk egészségéért!

 

Szimbiotikummal az egészséges bélflóráért

 

Felborult a bélflórád egyensúlya? Emésztőrendszeri panaszokkal küzdesz? Antibiotikum-kúrán estél át? Akkor itt az ideje, hogy tegyél valamit! Egészségünkhöz a pro-és prebiotikumok is kellenek. Gondoskodj arról, hogy megadd szervezetednek azt, amire szüksége van. Ismerd meg a legnépszerűbb módszereket!

Kattints a linkre!

 

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása