Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Mi az? Aprócska, mégis bitangerős, zöld, természetes vízeinkben található, az egészségmegőrzésben pedig verhetetlen?

Igen, az algákról van szó! Ezek a pici élőlények a természet különleges kincsei, amelyek számos előnyös tulajdonsággal bírnak egészségünkre nézve. Nem csoda, hogy már az ősidők óta fogyasztják őket!

De mitől olyan hatásosak?

Az algák jótékony hatásai

Az emberiség már az ősidők óta tisztában van az algák egészségügyi előnyeivel. Nem véletlen, hogy a maják, aztékok és görögök rendszeresen fogyasztották őket egészségmegőrzési céllal: minden olyan anyagot tartalmaznak, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van!

A legfontosabb tulajdonságuk, hogy immunerősítő, egészségmegőrző és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Ezeknek köszönhetően csökkentik a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét, segítik a csontok növekedését, serkentik az anyagcserét és javítják a látást. 

Az algák ásványi anyagokban, vitaminokban és rostban gazdag élőlények. Ezek rengeteg betegség megelőzésében játszanak fontos szerepet. 

Ezeken kívül segítenek a szervezet méregtelenítésében, a káros anyagoktól való megszabadulásban. 

A vegetáriánus, vagy vegán életmód hívei is nyugodt szívvel fogyaszthatják, mivel ideális fehérjeforrás. 

Népszerű algafajták:

Tengereink, óceánjaink a legkülönbözőbb algafajok számára nyújtanak otthont. Az egészségmegőrzésben elterjedt két legismertebb faj a spirulina és chlorella algák.

A spirulina alga a Föld lakója már több százmillió éve és kiemelt szerepe van az immunerősítésben. Az emberei szervezetre nézve nagy mennyiségű értékes anyagot tartalmaz. Kiváló antioxidáns,  gyulladáscsökkentő, immunerősítő, amely véd a szabadgyököktől, ezzel megelőzve az idő előtti öregedést és a káros sejtfolyamatok kialakulását. Szintén jó hatással van a csontvelőre és a vérképzésre, valamint a koleszterinszintre. 

Mind a 8 féle aminosavat tartalmazza, amire az emberi testnek szüksége van, de ez még nem minden: ásványi anyagoknak és vitaminoknak sincs hiányában!

A chlorella alga ezzel szemben a méregtelenítésért felelős. Megköti a káros anyagokat, és kivezeti őket a szervezetből. Természetes antibiotikumként működik, erősíti az immunrendszert, támogatja a szervezet ellenállóképességét. Ha ez nem lenne elég, vértisztító, vérfrissítő hatásáról is ismert, de nagy mennyiségben tartalmaz nukleinsavakat is, amelyek gyógyító, öregedésgátló hatással rendelkeznek. 

Hihetetlen, hogy ezek a kis élőlények mennyi mindent tudnak!

Hogyan fogyaszthatóak?

Manapság közel sem jutunk olyan minőségű és mennyiségű hatóanyaghoz, amelyre egészségünk szempontjából szükségünk lenne. A modern életmódunk, a táplálkozási szokásaink megváltozása, és az élelmiszeripar működése megvonják tőlünk a szükséges tápanyagokat. Algákkal viszont pótolhatjuk ezeket!

Japánban például az algafogyasztás teljesen megszokott dolog. Az egészségügyi előnyök miatt étrendjük szerves részét képezi. Noha erről kevés kutatás áll rendelkezésre, biztosan nem véletlen, hogy a világon náluk a legalacsonyabb a csecsemőhalandóság, és a legmagasabb a várható életkor!

Nem kell ahhoz a Távol-Keletre utaznunk, hogy gondoskodjunk egészségünkről. Itthon is könnyedén beépíthetjük étrendünkbe az algákat! Étrendkiegészítők, tabletták, porok formájában a legnépszerűbb, de ha nem riadunk vissza tőle, akkor akár szárított formában ételeinkben is helyet kaphatnak.

Érdemes azonban odafigyelnelnünk arra, hogy a milyen formában fogyasztjuk. A porokból és a tablettákból sokkal kisebb mértékben hasznosulnak az értékes hatóanyagok, mint a koncentrált hatóanyagokat tartalmazó kapszulákból.

Válaszd a kicsattanó egészséget!

Rohanó életmódunk rendkívül megviseli a szervezetet. A vegyi anyagok, a stressz és a helytelen táplálkozás folyamatosan pusztítják a bélflóránkat. Gyengül az immunrendszerünk is, így nem meglepő, hogy a testünk, egy idő után különböző betegségek formájában jelzi, hogy elhanyagoltuk. De tehetünk azért, hogy ismét egészségesek legyünk. 

A Spirella természetes étrendkiegészítő a tengerek multivitaminját koncentrált formában tartalmazza. Spirulina alga tartalmának köszönhetően gondoskodik az erős immunrendszerről, a chlorella alga pedig felveszi a harcot a méreganyagokkal szemben. Csökkenti a gyulladásokat, óvja a látást és véd a fertőző betegségekkel szemben. Közben pedig folyamatosan pótolja a bélflóránk hasznos baktériumait is.

Ne törődj bele az egészségügyi problémákba! Válaszd inkább az egészséget! Kattints a gombra!

Hozzászólások

0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza a shopba
      Kupon beváltása