Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Félelem, szomorúság, harag, kétségbeesés. Jelenlegi helyzetünkben mindenki átéli ezeket az érzelmeket. Kit jobban, kit kevésbé érint meg a helyzet lelkileg. Van, aki teljesen kibillen a lelki egyensúlyából, és minden egyes nap küzdelmes számára. Mások próbálnak a felszínen maradni. De vajon mitől függ, hogyan reagálunk a minket ért kihívásokra? Lehetséges, hogy nemcsak a külső körülmények határozzák meg a lelki állapotunkat?

Egy döbbenetes kutatás

 

Tudósok az utóbbi évtizedekben rengeteg időt és energiát fektettek abba, hogy alaposan megismerjék szervezetünk egyik legrejtélyesebb szervét, a bélflórát. A kemény munkának meg is lett a gyümölcse. Rájöttek arra, hogy a bélflóra immunrendszerünket, egészségünket, testsúlyunkat is befolyásolhatja. De akár érzelmeinket is!

A Kaliforniai Egyetem tudósai egy kísérlet során a hangulat és a bélflóra baktériumai közötti összefüggést vizsgálták. A kísérletben részt vevő nőknek különböző fotókat mutattak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a fotók milyen érzelmi reakciókat váltanak ki a tesztalanyokból. 

Az eredmény meglepő!

Kiderült, hogy akiknek a bélflórája tartalmazta a Prevotella nevű baktériumot, sokkal érzékenyebben reagáltak a negatív érzelmi töltetű fotókra. Ezzel szemben azok a nők, akiknél a Bacteroidok nevű baktériumok voltak többségben, kevésbé érzelmesen reagáltak a stressz- vagy szorongáskeltő fotókra.

Bélbaktériumainktól függ az, hogy milyen érzékenyen reagálunk a külvilág változásaira? Úgy néz ki, igen!

 

Erős bélflóra=stabil mentális állapot?

 

Tudósok a kísérletek során azt is megfigyelték, hogy agyunk és bélrendszerünk kommunikál egymással. Épp ezért ha bélflóránk jó állapotban van, akkor a hangulatunk is kiegyensúlyozott, harmonikus. 

Ha viszont bélflóránkban elszaporodnak a káros baktériumok és gombák, akkor lecsapnak ránk az érzelmi viharok!

Ennek megértéséhez ismernünk kell testünk működését. Abban az esetben, ha a bélflóra baktériumösszetétele megváltozik, egy erős, gyulladáskeltő anyag keletkezik a szervezetben. Ez az anyag könnyedén bejuthat a véráramba, ami fokozza az érzelmek irányításáért felelős terület aktivitását. Ez vezethet ahhoz, hogy hangulatunk hullámzóvá válik, és nehezebben birkózunk meg a váratlan helyzetekkel.

Ha hosszú ideig nem teszünk semmit, akkor nem csak a rossz közérzet nehezíti meg napjainkat.Akár szorongás, depresszió, vagy egyéb mentális problémák is kialakulhatnak. 

A túl sok negatív érzelem egészségünkre sincsen jó hatással. A harag például növeli a stroke és szívroham kockázatát. A túlzásba vitt aggodalom és szomorúság a szívet terheli. 

Ennek érdekében muszáj tennünk valamit! Annak érdekében, hogy érzelmeinket kordában tudjuk tartani, bélflóránk egyensúlyának helyreállításával kell kezdenünk. 

 

Érzelmi viharok helyett harmónia

 

Sokan bedőlnek annak a tévhitnek, hogy a velünk született microbiom életünk végéig változatlan marad. Pedig ez nem így van! Bélflóránk folyamatosan változik táplálkozási szokásaink, életmódunk, gyógyszerszedési szokásaink függvényében. 

Ha szeretnél tenni valamit azért, hogy mentálisan könnyebben viseld a jelenlegi járványhelyzetet, akkor itt az idő helyreállítani a bélflórád állapotát!

 • A természetes probiotikumok (pl joghurt, kefír, savanyú káposzta, kovászos uborka) és prebiotikumok (fokhagyma, tej, banán, borsó, bab, búza) jó hatással vannak a bélflórára. Fogyaszd rendszeresen ezeket az ételeket!
 • Ha kiegyensúlyozott étrendet követünk, kisebb az esély a káros bélbaktériumok elszaporodásának. Figyelj oda a változatos, rostdús táplálkozásra!
 • A stressz csökkentése, és a stresszkezelő módszerek elsajátítása a hangulatunkra és bélflóránk állapotára nézve is pozitív következményekkel járhat.
 • A probiotikumok rendszeres szedésével szintén hozzájárulhatunk bélflóránk állapotának javulásához. 

 

Te irányíts, ne a baktériumok!

 

Életünk néhány hét alatt szinte a feje tetejére fordult. Természetes, hogy ez megvisel bennünket. Viszont ilyenkor sem szabad hagynunk, hogy mentális problémák alakuljanak ki. Ennek elkerüléséhez elengedhetetlen a stabil lelkiállapot. Ez viszont csak egészséges bélflórával érhető el!

Mi a GingkoMix Pro étrendkiegészítőt használjuk, hogy megfékezzük az érzelmi zűrzavart. Probiotikum és prebiotikum tartalmának köszönhetően minden olyan anyagot tartalmaz, amelyre a bélflóránknak szüksége lehet. Rendszeres szedésével visszaállíthatjuk a bélbaktériumok természetes egyensúlyát, és stabil mentális állapotra tehetünk szert.

Ne engedd, hogy a nehéz helyzetekben az érzelmeid elsodorjanak! Olvasd el, milyen lehetőségeid vannak! Kattints a gombra!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása