Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Testünk védelmi vonalának működése létfontosságú kérdéssé vált a mindennapokban. Az immunrendszer szorgosan védelmez minket a kórokozókkal szemben, mint ahogy a várvédők az ostromlók ellen. Viszont a feladatát csak akkor tudja rendesen ellátni, ha a “ várvédőket” nem kötik le más feladatok. Ha már csak egy kis hiba csúszik a rendszerbe, a védelem meggyengül. Ilyen lehet a rejtett gyulladások, amelyek azért különösen veszélyesek, mert nem is vagyunk tudatában, tehát nem is teszünk ellene semmit! De hogyan lehet leleplezni?

Testünk láthatatlan terhei

 

A gyulladás a szervezet természetes védekező reakciója. A problémát az okozza, amikor a testünkben kialakulnak apró belső gyulladások, amelyek kezeletlenül hónapokig, sőt évekig is károsíthatják egészségünket.

A gyulladások hátterében többféle ok állhat. Okozhatja a túlzott stresszt, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a gyógyszerszedés, a nem megfelelő táplálkozás, a bélflóra természetes egyensúlyának felborulása, vagy épp az ételintolerancia. 

A rejtett gyulladásokat nem könnyű leleplezni, viszont van néhány árulkodó jel, amelyre érdemes odafigyelni: 

 • Emésztőrendszeri panaszok: puffadás, fokozott bélgázképződés, gyakori hasmenés vagy székrekedés
 • Légúti és bőrtünetek: torokkaparás, köhécselés, eldugult orr, kiütések, 
 • Egyéb tünetek: állandó fáradtság, kimerültség, viszketés, merev ízületek, fájdalom, stressz, étkezési szokások megváltozása, hajhullás

A panaszokra sokan csak legyintenek, pedig ezeket muszáj komolyan vennünk. A hosszan tartó, krónikus gyulladások rengeteget árthatnak a testnek, olyan betegségekért lehetnek felelősek, mint a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, ízületi problémák, de még a rák is. A károsodás elérheti az idegrendszert is, ahol komoly károsodásokat okozhatnak. (Pl.Parkinson kór, vagy Alzheimer kór)

 

Amikor az immunrendszer leterhelt…

 

A gyulladás egy természetes válaszreakció az immunrendszer részéről. Azonban, ha ez folyamatosan fennáll, akkor kialakul egy rendellenes állapot, ami igénybe veszi a szervezetet. Ebben az esetben az immunrendszer a gyulladás csökkentésére és megszüntetésére koncentrál, így nem marad kapacitása arra, hogy fellépjen más kórokozók ellen is. Ennek következtében a test sokkal érzékenyebb lesz a betegségekkel szemben, sokkal gyorsabban dőlhetünk ágynak.

Ez nem éppen jó hír ebben az időszakban!

 

Így szüntesd meg a gyulladásokat

 

Ha rejtett gyulladásra gyanakszunk, akkor első körben ajánlott orvoshoz fordulni, hiszen akár gyógyszeres kezelésre is szükség lehet. Viszont életmódunk megváltoztatásával mi is sokat tehetünk a gyulladás visszaszorításáért: 

 • Gyulladáscsökkentő diéta: a tudatos táplálkozás sokat segíthet a gyulladások ellen. Ilyenkor érdemes kerülni a gyulladást okozó élelmiszereket (pl. cukor, tejtermékek, húsfélék, búza) és olyan ételeket fogyasztani, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak (halfélék, zöldségek, magvak, kurkuma, fokhagyma, gyömbér)
 • Megfelelő folyadékbevitel: a hidratált szervezet kevésbé hajlamos a gyulladásokra, így érdemes odafigyelned, hogy elegendő folyadékot igyál (víz, zöld tea formájában, a cukros üdítőitalokat ilyenkor kerülni kell)
 • A rendszeres testmozgás: mozgás közben olyan anyagok termelődnek a testben, amelyek segítenek gyulladás csökkentésében.
 • Elegendő alvás: kutatások szerint a 6 óránál kevesebb alvás megnöveli a gyulladást okozó hormonok szintjét a testben. Törekedj arra, hogy minden nap 7-8 órát aludj!
 • Állítsd helyre a bélflórád egyensúlyát! A káros bélbaktériumok elszaporodása gyulladásokat okozhat a bélrendszerben, ami legyengítheti az immunrendszert. 

 

Állítsd meg az immunrendszer merénylőit!

 

Gyulladások időről-időre felüthetik a fejüket a szervezetben. Ha viszont túl sokáig állnak fenn, akár végzetes következményekkel is járhatnak. Arról nem is beszélve, hogy a gyulladás okozta panaszok megnehezítik a hétköznapokat. 

A bélgyulladások hátterében legtöbbször a bélflóra egyensúlyának felborulása áll. Ebben az esetben muszáj időben közbelépni! Ne hagyd, hogy a gyulladások leterheljék immunrendszeredet! Állítsd meg a káros folyamatokat minél előbb! Kattints a gombra és olvasd el, hogy mit ajánlunk!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása