Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Van, aki könnyen megbirkózik a járványhelyzettel, és megpróbálja megőrizni pozitív életszemléletét. Mások nehezen viselik a változást, és negatív érzelmek közepette próbálnak a felszínen maradni. Bár sok múlik a lelki ellenállóképességen, nem ez az egyetlen dolog, ami befolyásolja a hangulatunkat. A rossz táplálkozás hatására a bélflóra ártó baktériumai átvehetik az irányítást, ezáltal sokkal előbb magunkba roskadhatunk! Hogyan támogathatjuk mentális egészségünket a táplálkozásunkkal?

Táplálkozási szokások karantén idején

 

A jelenlegi helyzetben sokan otthon töltik napjaikat. A munka és a háztartás vezetése mellett pedig még egy plusz feladat hárult a családra, mégpedig az étkezés megoldása. 

Bár vannak, akik ebben az időszakban továbbra is lelkesen tesznek-vesznek a konyhában, mások elcsábulnak. Ők egyszerűen elkészíthető, feldolgozott élelmiszereket fogyasztanak, ami viszont nem tesz jót a bélflóra érzékeny baktériumainak.

Sokaknál jelentkezik a stresszevés, amelynek hatására sokkal több tápanyagot juttatnak a szervezetükbe, mint amennyire szükség lenne. Mások unalomból vehetik a hűtő felé az irányt, ezzel kockáztatva a túlevést. Ennek eredményeképp gyorsan felszaladhatnak a pluszkilók.

Bár a járvány kezdetén jelentkező pánikvásárlás már jócskán alábbhagyott, a felhalmozott élelmiszerek még mindig megtalálhatóak a háztartásokban. Ezek nagy része feltehetően a tartós élelmiszerek közé tartozik, amelyek értelemszerűen tartósítószerekkel lehetnek kiegészítve. Ezt pedig szintén nem szeretik a bélbaktériumok!

A bélflóra megfelelő működéséhez rostdús táplálékra, vitaminokra és ásványi anyagokra van szükség. Erre viszont most nem egyszerű minden egyes nap odafigyelni. 

 

Helyes táplálkozás, jó közérzet

 

Bélflóránk baktériumainak összetételét nap mint nap alakítjuk étkezési szokásainkkal. Míg egy-két “kihágás” után gyorsan tud regenerálódni, ha huzamosabb ideig terheljük, akkor azzal hosszú távon károsíthatjuk ezt a szervünket.

Hogy a táplálkozás befolyásolja a hangulatot, nehezen vitatható. Gondoljunk csak arra, hogy mekkora boldogságbomba lehet egy szelet csoki, vagy mennyire energikusnak érezzük magunkat egy tál friss saláta után!

Ez nem véletlen, ugyanis a bélflóra baktériumai irányíthatják az érzelmeket. Ha a bélflóra egyensúlya rendben van, akkor a hangulatunk harmonikus, kiegyensúlyozott. Ha viszont elszaporodnak a káros baktériumok, kimerültnek, nyűgösnek, kedvetlennek érezhetjük magunkat. 

Ha nem fordítunk kellő figyelmet az egészséges táplálkozás szabályainak betartására, akkor tehát felboríthatjuk a bélflóra természetes egyensúlyát. Ezután pedig a negatív érzelmekkel kell számolnunk!

 

Ezekre figyelj

 

Az egészséges táplálkozás sokat segíthet a pozitív hangulat megőrzésében. Ezért néhány tippet érdemes megfogadni!

 • Egy jól összeállított, változatos étrend naponta legalább 400 mg zöldséget vagy gyümölcsöt tartalmaz, ennek köszönhetően megfelelő mennyiségű rostot juttathatunk a szervezetbe. A rostdús táplálkozással gondoskodhatunk bélflóránk egészségéről is.
 • Fogyasszunk probiotikus ételeket! Már napi egy natúr joghurt is javíthat a kedélyünkön
 • Ebben a vitaminhiányos időszakban érdemes plusz vitaminokkal, étrendkiegészítőkkel kiegészíteni a táplálkozást. 
 • Bár sok időt töltünk a lakásunk falai közt, figyeljünk a mértékletességre, és kerüljük a túlevést!
 • Mivel jóval kevesebbet mozgunk, mint korábban, ezért az energiaszükségletünk csökken. Emiatt kevesebb tápanyagra lehet szükségünk, mint korábban. Vegyük ezt figyelembe az étrend összeállításánál!

 

Őrizd meg jó hangulatodat!

 

Bár nagyon fontos az egészséges táplálkozás, a hetekig tartó helytelen étkezés okozta károkat nem fogja tudni azonnal helyreállítani. Emiatt viszont rossz lehet a közérzetünk, ami még jobban megnehezíti a mostani helyzetet. 

Állítsd helyre bélflórád egyensúlyát a Gingkomix Pro-val! Ez a természetes étrendkiegészítő magas probiotikum és prebiotikum tartalmának köszönhetően visszaállítja a bélflóra egyensúlyát. Segít, hogy az idegrendszerünk, és a bélflóránk egymást erősítse. Emellett értékes hatóanyagainak köszönhetően távol tartja az érzelmi viharokat, és segít megőrizni a harmonikus hangulatodat. 

Tedd könnyebbé a mindennapokat, törődj a bélflóráddal! 

 Kattints a gombra és olvasd el, hogy mit ajánlunk!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása