Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Sok betegség már csak akkor derül ki, amikor késő, amikor már nincs esély a gyógyulásra. Ilyen például a Parkinson-kór, mely a leggyakoribb szervi idegrendszeri betegségek egyike. Világszerte 6,1 millió ember él együtt a kórral, hazánkban is sok ezer embert érint a probléma. Bár ismert gyógymód még nincs ellene, egyre több kutatás állítja, hogy a bélflóra fontos szerepet játszhat a kialakulásában. Vajon hogyan lehetséges ez?

Egy érdekes kutatás

 

Bár az orvostudomány a mai napig nem tudta pontosan megállapítani, hogy alakul ki a Parkinson-kór, több kockázati tényezőre már sikerült fény deríteniük. 

A kiváltó okok között szerepel a bélflóra. Bár meglepőnek tűnik, nem képtelenség. A helyzet az ugyanis, hogy az első, mozgást érintő problémák megjelenése előtt már évekkel elkezdődik a betegség kialakulása. Ilyenkor jelentkezhetnek az emésztőszervi panaszok. 

Hogy bizonyítsák az állítást, kaliforniai tudósok elvégeztek egy érdekes kísérletet. Az egérkísérletek során azt vizsgálták, hogy vajon milyen kapcsolat lehet a bélflóra és a betegség közt. Az eredmény döbbenetes!

A vizsgálat során a Parkinson-kóros emberektől vett székletmintát ültettek be a kísérleti egerekbe. Ezt követően megfigyelték, hogy az állatok állapota rövid időn belül romlani kezdett, és a Parkinson-kór tüneteit kezdték el mutatni. 

További kísérletekre még szükség van, az már most megállapítható, hogy a Parkinson-kórban szenvedő betegek bélflórája eltér az átlagostól. Ezáltal másfajta anyagok termelődnek az anyagcsere folyamatok során (pl. a rostok lebontása folyamán).

 

Mi lehet a magyarázat?

 

Furcsa, nem? Hiszen korábban úgy tartották, a kór egyenesen az agyból indul. Akkor mégis mi köze lehet a bélflórához?

Tudósok úgy gondolják, hogy a bélflóra baktériumainak egyensúlya felborul. Ennek során a vastagbélben található fehérjék “meghibásodnak”. Ezután elindul egy bonyolult folyamat, amelynek során a bolygóidegen keresztül ezek a fehérjék fokozatosan eljutnak az agyba. Ezt alátámasztja, hogy az orvosok a betegségben szenvedők agyában és emésztőszerveiben is találtak ilyen típusú fehérjefelhalmozódásokat. 

Ezek a fehérjegócok megakadályozzák egy fontos anyag termelődését az agyban (dopamin), ez pedig megnehezíti a mozgást, és izommerevséget, remegést, és lassabb mozgást idéz elő. 

Ennek következményeképp egyre több orvos úgy tartja, az agyat támogató gyógyszerek helyett a bélflóra helyreállítására kell koncentrálni. Bár a vizsgálatokat sajnos jelentősen megnehezíti az, hogy a Parkinson-kór egy rendkívül lassú lefolyású betegség. 

 

Előzd meg a betegséget!

 

Bár a Parkinson-kór pontos kiváltó okait még vizsgálják az orvosok, vannak olyan kockázati tényezők, amelyeket érdemes elkerülni, mert nagy valószínűséggel vezetnek a kor kialakulásához.

 • Kiemelten fontos a megelőzés. Ha a káros folyamatok egyszer már elindultak a bélben, akkor azt már nem lehet visszafordítani. Mire megjelennek az első tünetek, már nincs mit tenni. A betegség utólag nem gyógyítható. 
 • Törődj a bélflórád egyensúlyával! Ha a békbaktériumaid rendben vannak, kisebb az esélye annak, hogy elindul a betegséghez vezető láncreakció.
 • Amennyiben a családban előfordult már ez a betegség, érdemes még jobban odafigyelni, mert nagyobb a kockázat. Folytassunk csökkentett fehérjebevitellel járó étrendet, mozogjunk rendszeresen, és kérjük ki orvosok, szakértők véleményét. 

 

Gondoskodj bélflórád egészségéről!

 

Sok betegség még ma sem gyógyítható. Közülük egyre többről derül ki, hogy a bélflóra károsodásának köze van a kialakulásukhoz. Épp ezért fontos, hogy mindent megtegyünk a megelőzéséért! Ne várjuk meg, amíg megjelennek az első tünetek- ugyanis lehet, hogy akkor már késő. 

Mi a Kurkumin Pro-t szedjünk bélflóránk egészségének megőrzésére. Ez a természetes étrendkiegészítő probiotikum és prebiotikum tartalmának köszönhetően segíthet visszaállítani a bélflóra egészségét. Gátolja az agyban a kórhoz vezető fehérjék lerakódását, ezzel segíthet a betegség kialakulásának megelőzésében.

Ne várj, amíg visszafordíthatatlan lesz a folyamat! Cselekedj most! 

 Kattints a gombra és olvasd el, hogy mit ajánlunk!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása