Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

A krónikus fáradtság szindrómát még csak pár évtizede ismeri az orvostudomány. Korábban úgy gondolták, a rohanó világ, az extrém stressz és a pihenés hiánya lehet a ludas kialakulásában. Az utóbbi időben viszont egyre több kutatás veszi górcső alá a jelenséget, és úgy tűnik, hogy eddig tévúton jártak a kutatók. A kiváltó ok ugyanis lehetséges, hogy a hasunkban található! Mi köze lehet a bélbaktériumoknak a kimerültséghez?

A krónikus fáradtság szindróma

 

Manapság nem ritka, hogy valaki megmagyarázhatatlan fáradtságot, kimerültséget érez, amely a pihenés hatására sem tűnik el. Ha nem áll szervi ok a hátterében, akkor krónikus fáradtság szindrómáról beszélhetünk.  

A kór pontos kiváltó oka máig ismeretlen az orvosok számára. A szakértők egy része valamiféle vírusfertőzés következményének tartja a jelenséget. Mások a túlzott stresszel magyarázzák. De vannak, akik úgy gondolják, hogy az immunrendszer legyengülése, vagy hormonális változások állhatnak a háttérben. 

A betegségnek számos tünete van, mint például a fáradtság, alvászavar, koncentrációs problémák, teljesítménycsökkenés. Gyakran jelentkezik kedvetlenség, idegesség, hangulatingadozás is. Előfordulhat, hogy a beteg izomfájdalmat, ízületi fájdalmat, torokfájást tapasztal. 

Mindenkinél máshogy jelentkezik. Van, aki néhány hónapon felül fekvőbeteggé válik, másoknál hosszabb a betegség lefolyása. De arra is van példa, hogy jobb és rossz időszakok váltakoznak. 

Mivel sokáig mentális problémának tartották, ezért pszichoterápiával, életmódváltással próbálták kezelni a betegeket- természetesen gyakran sikertelenül. Lehetséges, hogy a probléma gyökere abban rejlik, hogy rossz helyen próbálkoztak?

 

Egy döbbenetes kutatás

 

A bélflóra tanulmányozására sok időt szántak a tudósok az utóbbi évtizedekben. Mivel többféle betegség kiváltó oka, nem véletlen, hogy a krónikus fáradtság kapcsán sem maradhatott ki a képből. 

Egy szakmai tanulmány arra próbált fényt deríteni, hogy vajon a bélbaktériumok hatással lehetnek a kór kialakulására. Érdekes eredmények születtek!

A vizsgált, krónikus fáradtságban szenvedő résztvevők közel 90%-a gyulladásos bélproblémákkal, irritábilis bél szindrómával vagy Crohn betegséggel is küzdött egyidejűleg. Emiatt a szakértők úgy gondolják, hogy valamilyen összefüggés lehet a két probléma közt. 

Észrevették azt, is, hogy a résztvevők bélflórájában bizonyos gyulladáskeltő baktériumtörzsek elszaporodtak. Minél nagyobb arányban voltak jelen, annál súlyosabb tüneteket tapasztaltak a páciensek. A kutatók ezt az agy és bélflóra közötti kommunikációra vezetik vissza. 

Bár további vizsgálatokra van szükség, valószínűleg jó nyomon járhat az orvostudomány!

 

Számolj le a kimerültséggel!

 

Ha a krónikus fáradtság tüneteit tapasztalod magadon, elsőként érdemes orvoshoz fordulni, aki segít kizárni az egyéb problémákat és diagnosztizálja a kórt. Konkrét gyógymód nem létezik a betegség kezelésére. Bár többféle módszer van, amely elméletileg segíthet, gyakran hosszú hónapokba telik kikísérletezni a megfelelőt. Épp ezért fontos a megelőzés!

Ha szeretnénk tenni valamit, akkor kezdjük táplálkozási szokásaink megváltoztatásával. A nyugati típusú étrend nagyban hozzájárulhat a krónikus fáradtsághoz. Az előre feldolgozott élelmiszerek, az értékes tápanyagok hiánya, a rostszegény étrend felboríthatja a bélflóra természetes egyensúlyát, ez pedig a gyulladáskeltő baktériumok elszaporodásával járhat. Kövesd a mediterrán étrendet, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, sok halat, kevés vörös húst!

Ezen kívül az élőflórás joghurtok, az egyéb probiotikus élelmiszerek és a probiotikus készítmények is jó megoldásnak bizonyulhatnak a bélflóra egészségének megőrzése érdekében.

 

Nyerd vissza az energiát!

 

Mennyivel könnyebb megbirkózni a kihívásokkal úgy, ha tele vagy energiával. Mennyivel egyszerűbb, ha kimerültség nélkül vágsz neki egy napnak. Sokkal megnyugtatóbb, ha pihenés után valódi erőt érzel magadban. 

Ne várj addig, amíg a krónikus fáradtság elveszi ezt tőled!

A Kurkumin Pro természetes étrendkiegészítő segít megőrizni a bélflóra egészségét. Rendszeres szedésével időben megállíthatod a gyulladáskeltő baktériumok elburjánzását, így nem kell tartanod a betegségektől. 

Előzd meg a bajt, vigyázz bélflórádra!

 Kattints a gombra és olvasd el, hogy mit ajánlunk!

Hozzászólások

0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza a shopba
      Kupon beváltása