Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Az antibiotikumoknak nagyon sokat köszönhetünk. Bizonyos helyzetekben, akár életveszélyes fertőzések esetén egyenesen életet menthetnek. Ugyanakkor az antibiotikum nem csodaszer, a pozitív hatásai mellett használatának árnyoldalai is vannak. Tönkreteheti az egészségünket, és akár rákhoz is vezethet! Hogyan lehetséges ez? Mire kell figyelnünk, és mit kell tennünk, hogy megelőzzük a bajt?

Kell vagy sem?

 

Az antibiotikum felfedezése előtt a különböző kórokozók által kiváltott betegségekben emberek milliói haltak meg. Manapság ezekből néhány nap alatt kilábaltunk. Tehát butaság lenne azt állítani, hogy nincs szükségünk erre a gyógyszerre. 

Ugyanakkor tisztában kell lenni a káros hatásaival is. Ha a szervezetbe jut, az antibiotikum megöli a baktériumokat, vagy meggátolja a szaporodásukat, ezzel megállítva a fertőzést. Ez mind csodás, csak egyetlen bökkenő van- az antibiotikum nem tud válogatni a jó és rossz baktériumok közt. Ennek következtében sajnos azokat a bacikat is kiirtja, amelyre szervezetünknek szüksége van az optimális működéshez. 

Ennek eredményeképpen gyorsan felboríthatja a kényes bélflóra egyensúlyát, amelyben elszaporodhatnak a káros baktériumok. De mi köze lehet ennek a rák kialakulásához? 

 

Egy érdekes kutatás

 

Egyre több szakértőben merülnek fel kétségek azzal kapcsolatban, hogy valóban szükségünk van erre a gyógyszerre. Ennek köszönhetően egyre több tanulmány kerül napvilágra, amely a negatív következményeket vizsgálja. 

Egy nemzetközi kutatás során 11 millió embert vizsgáltak 8 éven keresztül, melynek során az antibiotikum-használat és a bélrendszer daganatos megbetegedései közt lévő összefüggést vizsgálták. Az eredmény meghökkentő! 

Az antibiotikumot szedőknél az antibiotikum-használat növelte a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. 

Mi lehet a magyarázat rá? Nos, ez még az orvosok számára is ismeretlen terep. Ennek ellenére úgy gondolják, hogy az antibiotikum használat által kiváltott bélgyulladás lehet a felelős a vastagbélrák kialakulásáért. Ennek ellenére ez a terület további kutatásokat igényel, viszont kétség sincs afelől, hogy a túlzásba vitt antibiotikum-kúra többet árt, mint használ. 

 

Így regeneráld bélflórádat

 

Ha az utóbbi időben hosszú antibiotikum-kúrán estél át, akkor bélflórádnak szüksége lehet egy kis támogatásra. Néhány egyszerű tanács betartásával máris sokat tehetsz azért, hogy minél előbb visszanyerje eredeti, egészséges állapotát. 

 • Kiemelten figyeljünk az étrendünkre ebben az időszakban. Fogyasszunk rostban gazdag élelmiszereket, zöldségeket-gyümölcsöket, és kerüljük a fűszeres, zsíros, mesterséges adalékanyagot tartalmazó ételeket!
 • A probiotikus élelmiszerek, mint például a joghurt, a kovászos uborka vagy savanyú káposzta fogyasztásával szintén tehetünk azért, hogy helyrebillentsük a bélbaktériumok egyensúlyát.
 • Kerüljük a dohányzást, az alkohol-és kávéfogyasztást, hiszen ezek még jobban megviselik szegény bélflóránkat. 
 • Szedjünk probiotikumot és prebiotikumot tartalmazó készítményeket, hogy még gyorsabban sikerüljön visszaállítani a jó és rossz baktériumok arányát. 

 

Segíts a jó bélbaktériumoknak! 

 

Bár az antibiotikumnak rengeteg életet köszönhetünk, rosszul alkalmazva, túlzásba víve, akkor egészségünkkel fizethetünk érte. Épp ezért fontos, hogy minél előbb visszaállítsuk a megfelelő egyensúlyt, hogy megelőzhessük a káros következményeket! 

Kattints a gombra, és nézd meg, mi mivel vigyázunk bélflóránkra!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása