Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

A hipermarketek megjelenésével életünk kényelmesebbé vált. A hentes, a zöldséges, a pékség helyett elég egyetlen helyre betennünk a lábunkat, és mindent kézhez kapunk. A kényelemnek viszont ára van: az egészségünk! Az itt található élelmiszerek nagy része emulgeálószerekben, tartósítószerekben, színezékekben gazdag, ami hosszú távon megterheli a szervezetet. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, miért olyan veszélyesek, és hogy lehet elkerülni őket.

Kell ez nekünk? 

 

“Mi keresnivalójuk van az élelmiszerekben, ha károsak?” Logikus kérdés, nem? Hiszen ha rossz hatással vannak az egészségünkre, akkor egyszerűen ki kellene őket hagyni az ételekből, nem? 

Az elején le kell szögeznünk, hogy ezeknek az anyagoknak is megvannak a maguk előnyei. Gondoskodnak az ételek hosszabb szavatossági idejéről, javítják azok színét vagy ízét, fokozzák a tápértéket, vagy épp elősegítik az optimális gyártást. Az emulgeálószerek használata például azért hasznos, mert lehetővé teszi az olaj és víz elkeveredését. Ennek köszönhetjük többek közt a majonézt.

Főleg a színezékek terén jellemző, hogy természetes anyagokból, például céklából, paradicsomból, bogyós gyümölcsökből nyerik ki őket, emiatt nem kell tartanunk tőlük.

Természetesen arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az élelmiszerek szigorú szabályozás szerint készülnek, tehát a gyártóknak jól meg kell válogatni, milyen anyagokból készítik az ételeket. 

Azonban egyre több kutatás lát napvilágot arról, hogy hosszú távon miért lehetnek károsak az adalékanyagokat tartalmazó élelmiszerek!

 

Támadás a bélflóra ellen

 

Szakértők már régóta kutatják a különböző adalékanyagokat. Ennek köszönhetően már rájöttek arra, hogy nagy mennyiségben fogyasztva elhízást, diabéteszt, és gyulladásokat idézhetnek elő a szervezetben. 

Egy új kutatás viszont arra is ráébresztette az orvosokat, hogy bélflóránk sincs biztonságban!

Egy amerikai egyetemen egérkísérletek segítségével vizsgálták meg, hogy milyen összefüggés van az egészségügyi állapot és az emulgeálószerek között. Az eredmény meghökkentő!

Ezek az anyagok nagy mennyiségben képesek megváltoztatni a mikrobiom egyensúlyát, ez pedig növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ez még nem minden! Az emulgeálószerek hatására egy káros baktérium képes elszaporodni a bélrendszerben, ezzel gyulladásos bélbetegségeket válthatnak ki! 

Bár a kutatók szerint további kísérletekre van szükség, hogy ezek a tényezek bizonyosságot nyerjenek, jobb kerülni ezt az anyagot, ha tehetjük.

 

Játszd ki a káros anyagokat!

 

Manapság nagyon résen kell lennie annak, aki szeretné elkerülni az adalékanyagokat, hogy megőrizze egészségét. Egy kis szemfülességgel viszont sokan lehet tenni.

 • Vásárlás során mindig vizsgáld meg a termék összetevőit! Ha nagyon sok mesterséges anyagot találsz benne, akkor inkább hagyd a polcon. 
 • Próbáld minél megbízhatóbb helyekről beszerezni az élelmiszereket! A piacokon például nagyobb esély van rá, hogy az ételek egészségesebbek, kevesebb káros anyagot tartalmaznak. 
 • Kerüld el a félkész- vagy készételeket! Ezek többsége hemzseg a tartósítószerektől, emulgeálószerektől. 
 • Ha kinéztél a boltban egy csábító ételt, akkor próbáld elkészíteni házilag, egészségesebb verzióban! 
 • Gondoskodj rendszeresen bélflórád egészségéről, így nem kell tartanod a bosszantó következményektől. 

 

Támogasd a bélflórádat!

 

Ha az utóbbi időben túl sok olyan ételt fogyasztottál, amely mesterséges anyagokkal dúsított, bélflórádnak szüksége van egy kis támogatásra a regenerálódása érdekében. 

Ne várd meg, amíg megjelennek az első tünetek, tegyél érte most!

Kattints a linkre, és nézd meg, mi mivel őrizzük meg bélflóránk egyensúlyát!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása