Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Nagyon sokan használnak különböző bőrápoló szereket és kozmetikumokat. A hölgyekkel szemben szinte elvárás, hogy napi rendszerességgel sminkeljék magukat.

De sajnos nem minden bőrápoló szer megbízható. Sok közülük olyan vegyianyagokat tartalmaz, amik hosszú távon károsítják a bőrt. Így sokan a bőrük hosszú távú egészségét kénytelenek feláldozni a rövid távú eredményért. Azonban néhány új kutatás olyan megdöbbentő eredményekről számol be, amik biztonságos alternatívát kínálhatnak a káros szerek használata helyett. Ezekről olvashat a mai cikkünkben.

Rövid távon használ, hosszú távon káros

Semmi baj nincs azzal, ha valaki ad a külsejére, vagy tesz a szépségéért. Viszont a hagyományos szépészeti termékek számos olyan anyagot tartalmazhatnak, amik roncsolják a bőrt.

Ilyenek például a szulfátok – ezek megtalálhatóak számos arctisztítóban és egyéb kozmetikai szerekben, de a használatuk megfosztja a bőrt azoktól az olajoktól, amikre szüksége lenne a védekezéshez.

Hasonló, káros arany még a formaldehid, amit gyakran használnak tartósítószerként körömlakkok, bőrápoló krémek és dezodorok készítésénél. Ez az anyag bőrirritációt, valamint légzési nehézségeket is okozhat.

A parfümökben az antibakteriális hatása miatt, és stabilizátorként használt Phenoxyethanol magára az idegrendszerre is károsan tud hatni, amellett, hogy irritálja a szemet és hólyagokat okozhat a bőrön.

Ha szépészeti terméket vásárlunk, érdemes megbizonyosodnunk arról, hogy a termék nem fogja roncsolni a bőrünket, máskülönben az egészségünket áldozzuk fel a szépség oltárán. Szerencsére úgy tűnik, hogy van egy teljesen egészséges, biztonságos alternatíva – ugyanis néhány új kutatás egy egészen érdekes kapcsolatot fedezett fel a bélflóra állapota és a bőr egészsége között…

Hogyan tudjuk belülről megszépíteni a bőrünket?

A testünk egy finoman hangolt gépezet, amit folyamatosan karban kell tartanunk ahhoz, hogy megfelelően működjön. A bélflóra pedig az egyik legnagyobb szabályzója a testünkben végbemenő folyamatoknak.

Egy angol tanulmányban 41 és 59 év közötti embereken vizsgálták a probiotikumok bőrre kifejtett hatását. A kísérlet végére megfigyelték, hogy a tesztalanyok bőrében és kinézetében pozitív változások mentek végbe: megnőtt a bőr nedvessségtartalma, csökkentek a ráncaik és nőtt a bőr ruganyossága és fényessége is. Egy másik, hasonló kutatásban észrevették azt is, hogy a probiotikumok kedvező hatással vannak a hajra is, ugyanis javult tőlük a hajtő állapota.

Mint láthatjuk, a probiotikumoknak számos pozitív hatása van a bőrre nézve – különböző kutatásokból az alábbi négyet emelném ki:

1) Segíthetnek a bőrbetegségekkel

Ha aknétól, kiütésektől, ekcémától, vagy rosacea-tól szenvedsz, akkor jó esély van rá, hogy a bélflórád egyensúlyának felborulása állhat a háttérben. Ebben az esetben probiotikumok használatával megkezdheted a bélflórád helyreállítását és ez kedvezően hathat a bőrödre.

2) Csökkenthetik az öregedés látható jeleit a bőrön

Bizonyos probiotikum-kezelések segítenek abban, hogy a kollagén beépüljön a bőrbe, így erősebbé és simábbá téve azt. Emellett a probiotikumok csökkenthetik a bőr gyulladásait, ami ellenállóbbá teszi azt a nap káros sugárzásaival szemben.

3) Növelik a bőr nedvességszintjét

Bizonyíték van arra, hogy bizonyos probiotikum törzsek pozitívan hatnak a bőr hámrétegére. Minél erősebb ez a réteg, annál kevesebb vizet veszít és annál egészségesebb lesz a bőröd.

4) Segíthetnek a bőrrepedések megelőzésében és a bőr megtiszításában

Több kutatás is megmutatja, hogy bizonyos ételtípusok megnövelik a bőr zsírtermelését, ami eldugult pórusokat, pattanásokat és bőrrepedéseket eredményezhet. Azoknak az embereknek, akik aknétól szenvednek könnyebben gyullad be a bőrük, így nekik kiemelten fontos, hogy ezeket a gyulladásokat kezeljék és ebben a probiotikumok segítségükre lehetnek.

Kerüld a káros szépészeti szereket, inkább próbáld meg belülről orvosolni a problémát!

Az esetek jelentős részében a bőrbetegségek és a bőrsérülések csupán tünetei egy nagyobb problémának. Ha rendszeresen gyomorégésünk van, dönthetünk úgy, hogy minden nap savcsökkentőt szedünk rá, vagy megpróbáljuk átrendezni az étrendünket és az életmódunkat a probléma kezelésére – és nincs ez máshogy a bőr problémái esetében sem.

Ha Neked fontos a bőröd hosszú távú egészsége és szépsége, akkor kattints a linkre és nézd meg, hogy mivel tudod helyreállítani a bélflórádat!

Hozzászólások

0
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza a shopba
      Kupon beváltása