Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Napjainkban a bevásárlóközpontok polcai tömve vannak a különböző antibakteriális szerekkel. A szájvizek, kézfertőtlenítők, szappanok, tisztítószerek célja, hogy kíméletlenül elbánjanak a baktériumokkal.

Míg régen úgy tartották, ezek használata elengedhetetlen a megfelelő higiéniához, és az egészség megőrzéséhez, a legújabb álláspont szerint pont, hogy ártunk vele!

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, miért van szükségünk a baktériumokra, és miért nem érdemes őket háborgatni.

A higiénia nem egyenlő a sterilitással

A többség számára egyértelmű, hogy hazaérve az első útjuk a fürdőszobába vezet egy alapos kézmosásért. A legtöbben odafigyelnek arra, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket alaposan meg kell tisztítani fogyasztás előtt. Ahogy azt sem vitatják, hogy egy apró sérülés esetén érdemes lefertőtleníteni a sebet.

Ezekkel nincs is semmi gond- de mi van akkor, ha átesünk a ló túloldalára?

Sokan vannak, akik az alapvető higiéniát összekeverik a sterilitással. Ők azok, akik kézfertőtlenítő nélkül ki sem lépnek a lakásból. Akik össze sem tudják számolni, hányszor mosnak kezet naponta. Akik minden egyes helyiséget a legerősebb tisztítószerrel takarítják.
Míg régen úgy tartották, hogy egy gyermeknek minden évben meg kell ennie legalább egy kiló koszt ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön, manapság a bacilusok közelébe sem engedjük.

De miért is lenne ez gond? Hiszen csak szeretnénk megvédeni magunkat és családunkat a fertőzésektől! Sajnos ezzel többet árthatunk, mint gondolnánk.

Akkor nincs szükség kézfertőtlenítőre?

A szervezet ellenállóképessége folyamatos fejlődésben van, főleg gyermekkorban. Bár kétség sem fér hozzá, hogy az ő szervezetük sokkal védtelenebb, ez nem azt jelenti, hogy mindentől meg kell védeni őket.

Az immunrendszernek ugyanúgy szüksége van a tréningre, mint szervezetünknek az edzésre. Minél több új kihívás elé állítjuk, annál jobban fejlődik, annál ellenállóbbá válik a fertőzésekkel szemben.

Ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük a baktérimokat, valójában csak az immunrendszerünkkel szúrunk ki. Egy idő után ellustul, legyengül. Ennek következtében sokkal nagyobb esély van arra, hogy betegek leszünk, ha például nagyobb tömegbe megyünk.

Nem véletlen az sem, hogy manapság egyre többen szenvednek valamiféle allergiában. A túlzott fertőtlenítés miatt a környezetben természetesen előforduló anyagokat a szervezet ellenségként érzékeli, emiatt allergiás reakció lép fel velük szemben.

Felejtsük el tehát azt a tévhitet, hogy minden baktérium káros!

Így őrizd meg az egészségedet

Az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlenek tehát a baktériumok. Ne irtsd őket meggondolatlanul! Néhány szabály betartásával sokkal többet is tehetsz az egészségedért.

 • Bár nagyon fontos az alapos kézmosás, csak abban az esetben tegyük, ha valóban indokolt! Tömegközlekedés használata után, köhögés vagy tüsszögés után, vagy étkezés előtt az, de nem kell ötpercenként a csaphoz rohanni!
 • A kézfertőtlenítők használatát szintén nem szabad túlzásba vinni. Ezek elpusztítják a kézfejen található természetes védőréteget, ami védtelenné válik a rossz bacikkal szemben. Szintén csak akkor használjuk, ha nyomós okunk van rá!
 • A rendszeres testmozgás nagyban javítja a szervezet ellenállóképességét a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
 • Az egészséges táplálkozás mindennek az alapja. Hozzájárul az immunrendszer optimális működéséhez, így segít elkerülni a betegségeket.
 • A bélflóra rengeteg baktériumot tartalmaz, ha viszont felborul a természetes egyensúly (például egy antibiotikum-kúra után), akkor számos betegség kiváltó oka lehet. Ne hagyjuk figyelmen kívül!

Gondoskodj bélflórád baktériumairól!

A bélflóra jó és rossz baktériumoknak is helyet ad. Ha ezek természetes egyensúlyban vannak, akkor egészségesek maradhatunk, ha viszont felborul az egyensúly, és elszaporodnak a káros baktériumok, súlyos betegségek leselkedhetnek ránk.

Előzd meg a károkat!

Kattints a linkre, és nézd meg, mi hogyan védjük meg bélflóránkat!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása