Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Alacsony zsírtartalmú, csökkentett szénhidrát-tartalmú, hozzáadott cukor nélkül készült, diétás..

Néhány népszerű tulajdonság, amelyeket az egészséges élelmiszerek gyártói szíves-örömest tüntetnek fel a csomagoláson. De valóban egészséges az, amire rá van írva? Vagy érdemes a divatos kifejezések mögé nézni?

Legújabb blogcikkünkben összeszedtük, mely élelmiszerekkel legyünk résen- mivel talán nem is olyan egészségesek, mint gondoljuk!

Vigyázz, átverés!

Egyre többen vannak, akik próbálnak odafigyelni az helyes étkezés szabályaira. Ennek háttérben lehet valamilyen egészségügyi ok, mint például elhízás vagy diabétesz, vagy egyszerűen csak a fittségre való törekvés.

Manapság azonban nem is vagyunk olyan könnyű helyzetben. Bár a boltok polcai roskadoznak az egészségesnek titulált élelmiszerektől, a valóságban gyakran többet ártanak, mint használnak!

Bizonyos élelmiszerek esetén előfordul, hogy bár rendkívül alacsony zsírtartalmúnak kiáltják ki őket, az már kevésbé hangsúlyos, hogy széndhidráttartalmuk háromszorosa a hagyományos változatoknak. Ahogy az is csak az apróbetűs részből derül ki, hogy a cukortartalmuk is sokszorosa a kevésbé egészségesnek nevezett ételekhez képest.

Light termékek esetén is hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy jobb döntést hoztunk. Pedig a light csupán annyit jelöl, hogy az eredeti termékhez képest alacsonyabb a kalóriatartalma- de ez nem azt jelenti, hogy a piacon található többi termékhez képest valóban annyival egészségesebb lenne!

Át lettünk verve?

Ezeket inkább kerüld

Még ha megpróbálsz a lehető legtudatosabban dönteni, akkor is előfordulhat, hogy valahol félresiklik a dolog. Ne aggódj, néhány ballépés nem teszi kockára az egészséged! Ugyanakkor a rendszeres, indirekt bűnözés bizony rengeteg káros következménnyel járhat.

Akármennyire jól esik egy pohár jéghideg kóla, akármennyire is vágyunk egy szelet csokoládéra, akármennyire is szeretnénk enni egy szelet kenyeret a vacsora mellé, tegyük a kezünket a szívünkre.

Ugye mi sem gondoljuk azt, hogy az alapvetően egészségtelen élelmiszerek egy csapásra egészségessé válnak? Sajnos hiába címkézzük fel őket a “cukormentes”, “zsírszegény”, “kalóriaszegény” jelzőkkel, ez még nem teszi őket kevésbé károssá.

A legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk kerülni ezeket az ételeket, és a valóban egészséges nassolnivalók és italok felé fordulunk.

De mi az, ami tényleg egészséges?

Így legyen egészséges az étrended

A helyes táplálkozás alapjait nem könnyű lefektetni, különösen napjainkban, a temérdek választási lehetőség közepette. Mégis, létezik néhány aranyszabály, amely közelebb hozhat minket az egészséges étrendhez!

 • Mielőtt a kosárban landolna egy élelmiszer, a csomagoláson található összetevőket megvizslatva győzödjünk meg róla, hogy valóban egészséges-e, vagy csak annak mondják!
 • Ha ellenállhatatlan vágyat érzünk egy kis édesség vagy nassolnivaló iránt, időnként engedjünk a csábításnak! Jobban járunk, ha mértékkel, odafigyelve fogyasztunk olyan élelmiszereket, amelyekről tudjuk, hogy nem egészségesek, mintha mértéktelenül ennénk egészségesnek hitt ételeket.
 • Ha továbbra is bizonytalanok vagyunk, érdemes kikérni a dietetikus véleményét.
 • A zöldségek, gyümölcsök és a sovány húsok az egészséges étrend alappillérei. Ha étrendünk jelentős része ezekből épül fel, már nem lőhetünk nagyon mellé!

A bélflórádról se feledkezz meg!

Ha az elmúlt időszakban- akaratodon kívül is- egészségtelenül táplálkoztál, bélflórádnak biztosan szüksége van egy kis gondoskodásra. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az ott található bacik természetes egyensúlya felborult, ami hosszú távon felelős lehet az emésztőrendszeri betegségek kialakulásáért.

Mi sem vagyunk szentek és bizony “bűnözünk” néha. :o) Nézd meg, hogy mit teszünk ilyenkor, hogy támogassuk a bélbaktériumainkat!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása