Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Az ősz beköszöntével egyre többen esnek ágynak. Egyre többen töltik köhögve, tüsszögve a napokat, egyre többek kénytelenek egész nap zsebkendő mögé rejteni arcukat. Bár a betegségek valóban könnyebben terjednek hűvösebb időben, a probléma gyökere, hogy nem vigyázunk eléggé immunrendszerünkre! Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogy mivel terheljük le, és hogyan erősíthetjük meg újra, hogy elkerüljük a betegségeket.

Genetika, vagy többről van szó?

 

“Á, ő sosem beteg, erős az immunrendszere”. Való igaz, egészségügyi állapotunkat nagyban befolyásolja immunrendszerünk stabilitása. Ha erős az immunrendszerünk, akkor elképzelhető, hogy még a legkeményebb influenzaszezon sem dönt le a lábunkról. Ezzel szemben mások akár hosszú hónapokon keresztül betegeskedhetnek, amíg sikerül felgyógyulniuk- rövid időn belül azonban ismét elkapnak valamit. 

Bár életmódunk sokat számít, kétségtelenül figyelembe kell vennünk a természettől kapott adottságokat. A nők általában ellenállóbbak a kórokozókkal szemben, mint a férfiak. Ennek oka, hogy a női nemi hormon, az ösztrogén hatására bizonyos antitestek száma magasabb a hölgyeknél, mint az uraknál. Ennek köszönhetően könnyebben megbirkóznak a környezeti terhelésekkel. 

Ugyanakkor mégis életmódunk az, ami igazán meghatározza immunrendszerünk állapotát. Ennek ellenére sokan akaratlanul is kemény próbatételek elé állítjuk. 

 

Mivel bántjuk immunrendszerünket?

 

Immunrendszerünk egy érzékeny gépezet, amelyet már néhány ártalmatlannak tűnő, de veszélyes szokás is kibillenthet a megszokott működéséből. 

Előfordult már veled, hogy egy különösen nehéz, stresszes időszakban (minta nem lenne még elég bajod) hirtelen ágynak dőltél? Nem véletlen! Szervezetünk így jelez, hogy ideje megállnunk, kiszakadnunk a mókuskerékből, és egy kis pihenőt tartanunk. A stressz hatására olyan hormonok keletkeznek a testben, amelyek gyengítik az immunrendszert. 

Manapság rengeteg ártalmas dolog vesz minket körbe, gondoljunk csak a nagyvárosokban keringő szmogra, vagy az ételekben előforduló, mesterséges anyagokra. Ha ez nem lenne elég, a rossz szokások (alkohol, cigaretta, kávé) még inkább megviselik a szervezet védelmi vonalát. 

Sajnos rohanó életmódunkban egyre kevesebb figyelmet szentelünk a helyes táplálkozásnak vagy a rendszeres testmozgásnak, pedig ezekkel sikeresen tehetnénk azért, hogy megőrizzük egészségünket. 

Szintén az állandó kapkodásból, rohanásból származó probléma a kimerültség, kialvatlanság, a megfelelő mennyiségű pihenés hiánya. Testünknek szüksége van arra, hogy egy nehéz próbatétel után megpihenjen, sokszor mégsem adjuk meg számára azt, amire szüksége van.

Ezek után csoda, ha néhány kórokozó térdre kényszeríti?

 

Így vértezd fel magad

 

Nem kell kétségbe esnünk, ugyanis az immunrendszer legyengülése nem végzetes, kellő odafigyeléssel könnyedén újraépíthetjük a páncélunkat. 

 • Az immunrendszernek szüksége van a vitaminokra, főleg A-, B-, C-, E vitaminokra, illetve ásványi anyagokra, antioxidánsokra. Kiegyensúlyozott táplálkozással könnyedén bejuttathatjuk a szervezetünkbe ezeket az anyagokat, de ha biztosra akarunk menni, akkor kapszulák, porok, vagy teák formájában is gondoskodhatunk a pótlásukról.
 • Töltsünk minél több időt a friss levegőn, mozogjuk, sétáljunk! Nem véletlen mondják, hogy napi minimum fél óra sétával megőrizhetjük az egészségünket. 
 • Adjunk magunknak időt a kikapcsolódásra, feltöltődésre. Ha egy különösen nehéz időszakon mentünk keresztül, szánjunk időt a töltekezésre, újjászületésre. Így könnyebben elkerülhetjük, hogy  betegségek fogságába kerüljünk.  
 • Bizonyos gyógyszerek, mint például az antibiotikum, legyengíti a bélflórát, ami pedig az immunrendszert terheli meg. Ha túlestünk egy antibiotikumos kezelésen, akkor állítsuk helyre bélflóránk baktérium-egyensúlyát probiotikumos élelmiszerek fogyasztásával, illetve étrendkiegészítők alkalmazásával. 

 

Plusz egy pajzs

 

Immunrendszerünk megerősítésénél nem szabad figyelmen kívül hagyni a bélflórát sem. Hiába törekszünk arra, hogy erősítsük szervezetünk védelmi vonalát, ha a bélflóra baktériumai nem figyelünk, akkor törekvéseink nem járnak sikerrel. 

Ne csússz el egy apró banánhéjon, tegyél meg mindent azért, hogy elkerüld a betegségeket!

Kattints a linkre, és nézd meg, mi mit használunk bélflóránk védelmére!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása