Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Ha túl sokat mutat a mérleg nyelve, akkor sokan pánikba esnek. Az első dolog, ami eszükbe jut: holnaptól azonnali diéta!

Bár a megfelelő táplálkozásnak valóban kiemelt szerepe van a pluszkilók elleni harcban, a drasztikus váltás rendkívül megterhelheti a szervezetet- arról nem is beszélve, hogy a kívánt eredmény is elmaradhat!

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, mi a probléma a fogyókúrákkal, és hogyan lehet súlyt veszíteni nélkülük.

Mi a baj a fogyókúrákkal?

Ha valaki diétára adja a fejét, könnyen úgy gondolhatja: ugyan, csak néhány hónapot kell kibírnom, és minden visszatérhet a régi kerékvágásba! Ez az első és legnagyobb hiba, amibe a fogyni vágyók gyakran belelépnek. Egy rövid ideig tartó önsanyargatás maximum átmeneti eredményt hoz, hosszú távon viszont nem érünk el vele semmit, sőt. Akár a fogyókúra elején mért súlyunknál több is visszakúszhat!

A második legjellemzőbb probléma, hogy a diétázók rendkívül szigorú szabályokat vezetnek be az étkezéseikbe. Mindent mellőznek, amit egy kicsit is károsnak, egészségtelennek gondolnak. Ezzel viszont a táplálkozás egyoldalúvá válik, számos nélkülözhetetlen ásványi anyagot és vitamint száműznek a mindennapokból, ennek pedig az egészségünk issza meg a levét.

Bár a súlyvesztésnél a táplálkozás az, amely többet nyom a latba, a sportot sem szabad elfelejteni. Ugyanakkor ez sokak számára nem ilyen egyértelmű. Hiába figyelnek oda a táplálkozásra, ha mellé nem mozognak rendszeresen, szintén értetlenül fognak állni a mérleg előtt.

De vannak ennél súlyosabb problémák is!

Egy meghökkentő kísérlet

Egy angol szaklapban publikált, kanadai és kínai szakemberek által végzett vizsgálat szerint a különböző diéták hosszú távon nem jelentenek megoldást.
A kísérletben 22 ezer résztvevő adatait vizsgálták, akik különböző típusú fogyókúrákat végeztek. A vizsgált személyek átlagosan 6 hónapig figyeltek az étkezésükre.

Nem meglepő módon a fél év leteltével a résztvevők súlya, vérnyomása és koleszterinszintje is pozitívabb értékeket mutatott, mint kezdetekkor. Most jön a csavar: mindez nem tartott sokáig! A kísérletben részt vevő emberek nagy része a diétát követő éven belül visszaszedte a leadott kilókat, emellett a vérnyomás és a koleszterinszint esetén is csupán átmeneti javulást tapasztalhattak.

Érdekesség még, hogy a többféle fogyókúra közül egyik sem teljesített kiemelkedően, azaz bármely diétát is követték az alanyok, ezek a negatív változások bekövetkeztek.
Összességében tehát a probléma nem a diéta típusával van, hanem magával a fogyókúrával!

De akkor mit tehet az, aki fogyni szeretne?

A cél: egészséges táplálkozás

Most pedig eláruljuk a tartós fogyás titkát: ez nem más, mint az életmódváltás, a tudatos táplálkozás, és rendszeres testmozgás!

 • A táplálkozás során fogyasszunk sok zöldséget-gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonaféléket, sovány húsokat, olajos magvakat. Kerüljük a magas zsír- és cukortartalmú élelmiszereket, illetve a mesterséges adalékanyagokat tartalmazó ételeket. Figyeljünk arra, hogy elegendő rostot juttassunk be a szervezetünkbe.
 • Az egészséges táplálkozás nem azt jelenti, hogy mindent meg kell vonnunk magunktól, ami egy kicsit is egészségtelen. Inkább azt jelenti, hogy elsősorban az egészséges ételeket részesítsük előnyben, a többit pedig mértékkel és odafigyeléssel fogyasszuk!
 • Az étkezésesnél ügyeljünk arra, hogy a cél nem a teltségérzet, hanem a kellemes jóllakottság. Ha ugyanis rendszeresen túlesszük magunkat, észrevétlenül felszaladhatnak a pluszkilók.
 • A legjobb, ha naponta fél-1 órát tudunk mozogni, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor heti legalább háromszor törekedjünk rá. Testünk meghálálja az erőfeszítéseket.

A bélflóra rossz állapota akadályozhat a fogyásban!

Úgy érzed, megteszel minden tőled telhetőt? Rendszeresen mozogsz, és szem előtt tartod az egészséges étkezés szabályait? Ennek ellenére mégsem mozdul el a mérleg nyelve? Lehetséges, hogy rossz bélbaktériumaid akadályoznak a fogyásban!

Ahhoz, hogy szabotáld a rossz bélbaktériumokat, és elindulhass a fogyás útján, először rendbe kell raknod bélflórádat.

Kattints a linkre, és tudd meg, mi mit használunk, hogy távol tartsuk a felesleges kilókat!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása