Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Gyakori megfázás? Hosszan elhúzódó betegségek? Folytonos kimerültség? Csak néhány tünet, amely az immunrendszer legyengülését mutathatja. Ha megromlik szervezetünk védekezőképessége, akkor jó tisztában lenni a legfontosabb jelekkel, hogy mielőbb léphessünk. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, miből veheted észre, ha immunrendszerednek több gondoskodásra van szüksége.

Mitől merülhet ki? 

 

Vannak olyan szokások, amelyek akár anélkül is megtörhetik szervezetünk ellenállóképességét, hogy tudnánk róla. Mi teheti tönkre az immunrendszert? 

A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód egyértelműen a lista élén áll. Mai rohanó világunkban legtöbbször csak bekapunk valamit a számítógép előtt. A legtöbben szinte soha nem tudnak időt szakítani a mozgásra, vagy arra, hogy a megfelelő mennyiségű tápanyagot juttassanak be a szervezetükbe. Ezzel gyakran kéz a kézben járnak a pluszkilók, ami megzavarhatja a szervezet hormonrendszerét, és gyulladásokat idézhet elő. Ez kihívás elé állítja az ellenállóképességünket. 

Modern világunkban a túlzott stressz, és a kevés pihenés sem ismeretlen jelenségek. A sok feszültség rendkívül kimeríti a szervezetet, ha pedig nem pihenünk mellette eleget, akkor az egy igazi ökölcsapás az immunrendszernek. 

Egyéb okok is állhatnak még a háttérben, mint például a krónikus betegségek, a dohányzás, a várandósság, a bélflóra gyengülése, vagy az időskor. 

 

Melyek a figyelmeztető jelek? 

 

Szervezetünk egy igazán okos gépezet. Ha bármi problémája van, mindig megüzeni! Csupán meg kell tanulnunk olvasni a jelekből. 

Ha legyengült az immunrendszer, annak legegyértelműbb jele a gyakori betegeskedés. Egy kis megfázás, egy kis köhögés, egy kis láz…de nem ám néhány napig! Hosszú hetekig is elhúzódhat, mivel a szervezetet sokkal inkább megviseli a nyavalya akkor, ha eleve nincs túl jó állapotban.

A másik gyakori panasz a kimerültség. Természetesen nem kell egyből rosszra gondolni, lehetséges, hogy csak túlhajszoltuk magunkat, de ha látszólag ok nélkül érezzük magunkat folyamatosan fáradtnak, akár immunrendszeri problémákra is lehet gyanakodni. 

Sokak tapasztalnak még emésztőrendszeri panaszokat is: puffadás, hasmenés, hányinger… Ennek oka, hogy a bélflóra és az immunrendszer rendkívül nagy hatással van egymásra, így ha az egyik megsérül, akkor a másik is legyengül. 

Ezen kívül felléphet még hajhullás, súlyvesztés, nehéz sebgyógyulás, gyakori fertőzések, álmatlanság, herpesz, rossz közérzet vagy allergia is. 

Ezek hosszú távon nem csak a hétköznapokat keseríthetik meg, de akár egészségünk is rámehet! 

 

Mit tehetünk azért, hogy helyrehozzuk?

 

Ha szeretnénk búcsút inteni a kellemetlen tüneteknek, és ismét egészségesen élni, akkor van néhány dolog, amit tehetünk: 

 • Az első és legfontosabb lépés a kiegyensúlyozott táplálkozás. Fogyasszunk magas vitamin-és ásványianyag tartalmú élelmiszereket, és kerüljük a mesterséges anyagokat, a félkész-vagy készételeket és az egyoldalú, rendszertelen étkezéseket!
 • Bár télen nehezebb rávenni magunkat, hogy kimozduljunk, érdemes naponta legalább egy fél órát-órát sétálni! A friss levegő nem csak hangulatunkra lesz jó hatással, de testünk is hálás lesz a mozgásért. 
 • Kerüljük a káros szenvedélyeket ( túlzott kávéfogyasztás, alkoholfogyasztás, dohányzás), ezek ugyanis nagy mértékben gyengíthetik az immunrendszert!
 • Vigyázzunk bélflóránk egészségére! Ha a bélbaktériumok természetes aránya felborul, és elszaporodnak a káros baktériumok, akkor nem csak emésztőrendszeri panaszokkal számolhatunk, de immunrendszerünk legyengülésével is. 

 

Így állítsd helyre a bélflórád egészségét

 

A védekezést belülről kell kezdenünk! Ha eddig nem figyeltél a táplálkozásodra, vagy nemrég antibiotikum kúrán estél át, akkor elképzelhető, hogy bélflórád nincs túl jó állapotban. Ne várd meg, amíg ezt immunrendszered is a tudtodra adja!

Kattints a gombra, és nézd meg, mi mit használunk, ha acélos immunrendszert és kirobbanó energiát szeretnénk!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása