Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Szilveszterkor minden harmadik ember megfogad valamit az egészségével kapcsolatban. Van, aki diétába kezd, mások a kiegyensúlyozott táplálkozást próbálják bevezetni a hétköznapokba, megint mások a rendszeres testmozgást fogadják meg. Bár ezek fontos lépések, sajnos nagyon sokan már az első néhány hétben feladják. De miért érdemes kitartónak maradnunk? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogyan küzdheted le a nehézségeket! 

Miért dőlnek meg az újévi fogadalmak? 

 

Év elején mindenki nagy elánnal kezd neki az újévi fogadalma megvalósításának. Míg az első néhány napban könnyűnek tűnik a változás, az idő múlásával egyre nehezebb betartani a szigorú szabályokat. Először csak kihagyunk egy edzést, másnap már előkerül a kolbász és a kenyér a vacsorához, harmadnap már kukába vágjuk a salátát…Januárban az emberek közel 80%-a bukik bele a fogadalomba. De mit csinálunk rosszul?

Egy érdekes kutatás szerint a fogadalmak sokszor az irreális elvárások miatt dőlnek dugába. Például azt várjuk, hogy az első néhány hétben sikerül megszabadulni 5 kilótól, ha pedig ez nem sikerül, motiválatlanná válunk. 

A másik tipikus hiba, hogy túl szigorúak vagyunk önmagunkkal szemben. Ha eddig odáig voltunk a fűszeres, zsíros ételekért, akkor egyik napról a másikra túl drasztikus lecserélni salátára. Nem csoda, ha néhány nap után elege lesz az embernek, és visszatér jól megszokott, de egészségtelen szokásaihoz. 

Akkor nincs remény? Az újévi fogadalmak bukásra vannak ítélve? 

Ragaszkodjunk egészségünkhöz!

 

Ne hagyjuk, hogy a nehézségek eltántorítsanak minket céljainktól!

Ha rendszeresen mozgunk, nem csak közérzetünk lehet jobb, de megszabadulhatunk a nyomasztó pluszkilóktól. Ez pedig jó hatással lesz énképünkre, önbizalmunkra. 

Ha odafigyelünk táplálkozásunkra, megóvhatjuk bélflóránk egyensúlyát. Ha a bélbaktériumaink helyes arányban vannak, nem kell tartanunk sem a kellemetlen emésztőrendszeri panaszoktól, sem a súlyos betegségektől. 

Ha mozgunk és a táplálkozásra is odafigyelünk, akkor immunrendszerünk is jó állapotban lesz, így képes lesz megvédeni minket a kórokozóktól. 

Megéri tehát odafigyelni magunkra!

Hiszen mennyivel jobb egészségtől kicsattanóan nekivágni a napnak. Mennyire megnyugtató, ha nem kell aggódnunk a különböző betegségek miatt. Mennyivel jobb érzés úgy álomra hajtani a fejünket, hogy tudjuk: ma is tettünk valamit saját magunkért? 

Ez mind csak rajtunk múlik!

 

Így tartsuk magunkat ahhoz amit elterveztünk

 

Először is, ne adjuk fel! Tudjuk, hogy nehéz. De egészségünk a tét, testünk pedig meg fogja hálálni a törődést. Néhány hasznos tanács betartásával sokat tehetünk azért, hogy könnyebb legyen az átállás.

 • Ha lehetetlen célt tűztünk ki magunk elé, például hogy heti hétszer edzünk, vagy hogy egy hónap alatt leadunk 10 kilót, akkor gondoljuk át ezeket reálisan! Bár van rá esély, hogy sikerül elérnünk az eredeti célkitűzést, nagy valószínűsségel nehéz lesz ezeket betartani. Mi lenne, ha inkább azt fogadnánk meg, hogy heti háromszor mozgunk, és mondjuk a következő fél évben adjuk le azokat a pluszkilókat? Máris barátságosabban hangzik, nem? 
 • Ne adjuk fel azonnal, ha hibázunk! Lehetséges, hogy a múlt héten semmi sem sikerült, amit a kiegyensúlyozott étrenddel kapcsolatban elképzeltél. Ez azonban nem a világ vége! Változtatni bármelyik nap lehet, hát vágjunk bele! 
 • Bár egészségünket hajlamosak vagyunk adottságként kezelni, valójában rengeteget kell tennünk érte. Ha nehéz, az lebegjen a szemünk előtt, hogy az egészséges életmód révén elkerülhetjük a betegségeket!
 • Mindig apró, kicsi léptekkel haladjunk! Ha eddig kicsit sem figyeltünk oda az egészséges táplálkozásra, ne akarjunk egyik napról a másikra szigorú diétába kezdeni. Nagy valószínűséggel bukás lesz a vége. Inkább kezdjük azzal, hogy például a vacsorát egészségesebbre vesszük. Ha ezt több hétig sikerül tartanunk, akkor léphetünk egy újabb szintet. 

 

Védjük meg bélbaktériumainkat is

 

Bélbaktériumaink kulcsszerepet játszanak az egészségben. Ha odafigyelünk arra, hogy a jó és rossz bacik egyensúlyban maradjanak, nem kell tartanunk a betegségektől. Ha viszont ez az arány felborul, és elszaporodnak a káros baktériumok, hosszú távon rengeteg problémával kell szembenéznünk!

Bélflóránkért minden nap tehetünk. Kattints a linkre, és nézd meg, mi hogyan óvjuk meg a helyes egyensúlyát!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása