Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Télen valahogy sokkal inkább hajlamosak vagyunk a lehangoltságra, szomorúságra. Az évnek ebben az időszakában többen nem találják a helyüket, gyakran rossz a hangulatuk. Sokakat kerít hatalmába a szezonális depresszió, amely hónapokon keresztül nehezíti meg számukra a hétköznapokat. De vajon valóban az évszakkal van a gond? Nem lehetséges, hogy a bélbaktériumaink a hibásak? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük a legfőbb különbségeket! 

Ez bizony téli depresszió

 

A téli időszakban sokan küzdenek depresszióval. Az időjárás viszontagsága, a szürkeség, a napos órák számának csökkenése nem tesz jót lelkiállapotunknak. Lehangolttá, motiválatlanná, erőtlenné válunk. A nőket gyakrabban érinti a szezonális depresszió, de vajon miről ismerhetjük még fel? 

A leggyakoribb tünetek közé tartozik az ingerlékenység, levertség, kiegyensúlyozatlanság. Ilyenkor gyakran elhanyagoljuk magunkat. Látszólag semmiben sem leljük örömünket, nincs kedvünk megszokott tevékenységeinkkel foglalkozni. Feladatainkat nehezebben látjuk el, képtelenek vagyunk koncentrálni, a szokásos lendületünk valahogy nincs meg. 

Vannak, akik az evésbe menekülnek, és édességgel próbálnak egy kis boldogsághoz jutni. Sajnos ez is csak rövid ideig segít, később pedig pluszkilók formájában bosszulja meg magát. 

Társas kapcsolataink hanyatlani kezdenek. Nincs kedvünk másokkal találkozni vagy beszélgetni, hiszen úgy érezzük, a saját problémáinkat sem bírjuk cipelni, nemhogy másokét. Családtagjainkkal szemben gyakrabban vagyunk feszültebbek, ingerlékenyebbek. 

De vajon biztos, hogy mindig a téli depresszió áll a háttérben? Nem lehetséges, hogy más okozza a kellemetlen tüneteket? 

 

Lehet, hogy a bélflóra a ludas

 

Kutatók már évtizedek óta vizsgálják az egyik legrejtélyesebb szervünket, a bélflórát. A különböző vizsgálatok során rádöbbentek arra, hogy agyunk és bélflóránk között közvetlen kapcsolat van. Ami azonban ennél is meglepőbb eredmény, hogy bélbaktériumaink felelősek lehetnek a depresszió kialakulásáért! 

De honnan tudhatjuk biztosra, hogy nem téli depresszióval, hanem a bélflóra felborulásával kell megküzdenünk? 

Bár bizonyos tünetek nagyon hasonlóak, például a levertség, a negatív érzések vagy az ingerlékenység, van néhány dolog, amiről felismerhetjük, hogy bélbaktériumainkkal van a gond. 

Ha a mentális panaszokat emésztési kellemetlenségek kísérik, akkor már gyanakodhatunk! A fokozott bélgázképződés, a gyomorgörcs, a hasmenés, székrekedés, hányinger, hányás figyelmeztető jelei annak, hogy bélflóránkkal valami nincs rendben. 

De akkor miért tapasztalunk lehangoltságot? A boldogsághormonnak nevezett szerotonin elsősorban a bélrendszerben termelődik. Nem nehéz kitalálni, hogyha bélrendszerünk működése megváltozik, akkor az hatással van ennek a hormonnak a termelésére is! Ha kevesebb boldogsághormon jön létre, akkor kevésbé érezzük jól magunkat a bőrünkben.

A bélflóra felborulásával járó tünetek ezen kívül nem tűnnek el, ha beköszönt a tavasz. Akár hosszú hónapokig jelenthetnek problémát, és még súlyosabb betegségekké fejlődhetnek! 

 

Ezt tedd a bélflórád egészségéért

 

Ha fennáll a gyanú, hogy a bélflóráddal van a probléma, akkor van néhány dolog, amit tehetsz. Ezeknek köszönhetően csökkendheted a kellemetlen panaszokat és előbb visszanyerheted az egészségedet!

 • Fordíts kiemelt figyelmet étkezésedre! A rossz bélbaktériumok elszaporodásának elsőszámú oka a helytelen táplálkozás. Mond nemet a magas szénhidráttartalmú, mesterséges anyagokat tartalmazó ételekre, és válassz rostban gazdag, egészséges fogásokat!
 • Fogyassz minél több probiotikus élelmiszert, mint például savanyú káposzta, élőflórás joghurt vagy kovászos uborka. Ezek természetes módon védik bélflórád egészségét. 
 • Ints búcsút a káros szokásoknak, mint például alkoholfogyasztás vagy dohányzás.
 • Ha plusz segítségre lenne szükséged, akkor próbálj ki egy probiotikumot és prebiotikumot is tartalmazó étrendkiegészítőt.

 

Stop, rossz bélbacik! 

 

Ha a rossz bélbaktériumok veszik át az irányítást a bélflórádban, akkor annak számos negatív következménye lehet. Nem csak a hangulatodat befolyásolhatják, de súlyos betegségek okozói is lehetnek! 

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük jó bélbacijainkat. Ezért szedjük rendszeresen a GinkgoMix Pro étrendkiegészítőt, amely egyszerre támogatja lelki és testi egészségünket. Így könnyebben búcsút inthetünk a depressziónak a szorongásnak, és sok egyéb nyavalyának! 

Kattints a linkre, és tudj meg róla többet!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása