Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Bizonyos betegségeket egyszerűen lehet diagnosztizálni, hiszen tipikus tüneteik nem tudják félrevezetni a hozzáértőket. Nem úgy a gyulladásos bélbetegségek! Mivel többféle formában jelentkezhetnek a legkülönfélébb tünetekkel, előfordulhat, hogy csak hosszú idő után sikerül a nyomára bukkani. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, milyen figyelmeztető jelek esetén érdemes gyanakodni!

Mi is az a bélgyulladás? 

 

A gyulladásos bélbetegségekhez sorolunk minden olyan krónikus betegséget, amelyek a vékonybél vagy vastagbél működését érintik. Változó, hogy milyen korban jelentkeznek, van, aki már tizenévesen tapasztalja a tüneteket, másoknál csak időskorban bukkannak fel. 

Magyarországon a jelenlegi adatok szerint kb. 25.000 ember szenved gyulladással járó bélbetegségekben, számuk pedig folyamatosan emelkedik. 

Sajnos az ilyen típusú betegségekről még az orvostudomány is hiányos tudással rendelkezik. A bélgyulladások pontos okait nem ismerik, a jelenlegi állás szerint a bélflóra természetes egyensúlyának felborulása, a táplálkozási szokásaink, az életmódunk megváltozása okozhatja, de akár genetikai eredetű is lehet. A stressz, a gyógyszerek szedése nagy valószínűséggel hozzájárul a betegség kialakulásához. 

Ennek következtében egyelőre az ilyen típusú betegségeket nehezen lehet gyógyítani. A konkrét betegségtől függően, de általánosságban szigorú étrenddel kordában lehet tartani a tüneteket. 

A legfőbb probléma, hogy a betegség gyakran évekig kezeletlen marad. A betegek jelentős része nem tapasztal tüneteket, vagy csak enyhéket, emiatt nem fordulnak orvoshoz. Ha mégis, akkor pedig a szakértők sem mindig képesek fényt deríteni a probléma okára. 

 

Így leplezd le!

 

Sajnos a bélbetegségeket nem olyan egyszerű felismerni. A különféle tünetek könnyedén félrevezethetnek minket, mivel más betegségek jelei is lehetnek. Emiatt lehetséges, hogy kezdetben teljesen már irányban kezdünk el tapogatózni! 

A leggyakoribb tünetek közé tartoznak: gyomorfájdalom, hányinger, hányás, székrekedés, hasmenés, fáradékonyság, kimerültség. A betegségek sokaknál az étvágyra is hatással vannak, náluk hirtelen fogyás is jelentkezhet. 

A kísérő panaszok közé tartoznak még a bőrproblémák, az ízületi fájdalmak, a szemproblémáknak, illetve egyéb belsőszervi gondoknak. 

Bár nem egykönnyű diagnosztizálni ezeket a betegségeket, érdemes mihamarabb lépni. Minél több ideig maradnak kezeletlenül, annál több komoly galibát okozhatnak, például daganatos megbetegedéseket, gyomorfekélyt, ízületi gyulladásokat, fokozott trombózishajlamot. 

 

Gyulladás, STOP!

 

Sajnos ha egyszer kialakultak ezek a betegségek, akkor nagyon nehezen gyógyíthatók. Viszont sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a tüneteket!

 • Ha felfedeztünk magunkon néhány furcsa tünetet, érdemes minél előbb orvoshoz fordulni! Sajnos a bélbetegségek súlyos következményekkel járnak abban az esetben, ha hosszú ideig kezeletlenül maradnak. 
 • Bizonyos élelmiszereket érdemes kerülni, hiszen ezek nagymértékben tudjál súlyosbítani a tüneteket. Ezek közé tartoznak a nehéz, zsíros, fűszeres ételek, a tejtermékek, a koffein vagy az alkohol. 
 • Bár mai életünkben a stressz szinte elkerülhetetlen, a bélgyulladások kialakulásában nagy szerepet játszhat. Sajátítsunk el olyan stresszcsökkentő technikákat, amelyekkel könnyebben elviselhetjük a hétköznapokkal járó feszültséget! 
 • Kerüljük a különböző hashajtók, gyomorgyógyszerek használatát! Lehetséges, hogy többet ártunk velük, mint amennyit használnánk. Természetesen ez nem vonatkozik az orvos által előírt tablettákra. 
 • Mivel utólag már nem gyógyítható az ilyen típusú betegségek jelentős része, ezért fontos a megelőzés. Őrizzük meg bélflóránk egészségét, törekedjünk arra, hogy elegendő probiotikumot és prebiotikumot juttassunk a szervezetbe!

 

Tedd rendbe bélflórádat!

 

Ha még nem tapasztalatod magadon ezeket a tüneteket, akkor van egy jó hírünk. Valószínűleg még pont van időd arra, hogy megelőzhesd kialakulásukat azzal, ha elkezdesz odafigyelni magadra, és bélflórád egyensúlyára. 

Kattints a linkre, és nézd meg, mi mit teszünk azért, hogy a gyulladásos problémákat csökkentsük, és támogassuk a bélflóránk egészségét!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása