Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

A szilveszteri fogadalmak óta már eltelt jó néhány hét. Sokan vannak, akik életmódváltással kezdték az évet, és hadat üzentek a pluszkilók ellen. Közülük jópáran már látják az erőfeszítéseik eredményét. De vannak, akik meglepődve tapasztalják, hogy súlyuk folyamatosan változik, hol többet, hol kevesebbet mutat a mérleg nyelve. Mitől ingadozik a testsúly? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk!

Mi okozhat súlyingadozást? 

 

Ha egyszer elértük a kívánt testúlyt, akkor szörnyű lehet a felismerés, hogy ismét felcsúszott pár pluszkiló. Hiszen egyszer már megküzdöttünk érte! Ilyenkor kicsit hiábavalónak érezzük az erőfeszítést, kicsit kétségbeesünk, kicsit magunkba zuhanunk. De mi válthatja ki azt, hogy ismét gyarapodni kezdett a testsúlyunk? 

Vannak, akik úgy vágnak bele a fogyókúrába, hogy meghatározott időn keresztül akarnak csak diétázni. Úgy gondolják, ha néhány hetet, hónapot kibírnak, és elérik az álomsúlyt, utána minden visszatérhet a normál kerékvágásba. Nem kell többé figyelni a táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra. Sajnos ha visszatérnek korábbi életmódjukhoz, szinte törvényszerű, hogy a pluszkilók visszacsúsznak. 

Mások a diéta bevezetésében ejtenek csúnya hibákat. Ők úgy gondolják, hogy ha koplalni kezdenek, az már egyenes út a súlyvesztéshez. Nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy minden fontos tápanyag bekerüljön a szervezetükbe. Eredményt akarnak látni, lehetőleg minél fájdalommentesebben és minél hamarabb. 

Gyakori hiba még, ha valaki pusztán mozgással akar fogyni, de táplálkozását nem változtatja meg. A megfelelő étrend sokkal többet nyom a latba, mint a testedzés. 

Van még egy dolog, ami jelentősen hátráltathatja a fogyást. Ám mivel kevésbé ismert, ezért sokaknak eszébe sem jut! 

 

Talán a bélflóra a ludas? 

 

Vannak köztünk olyanok, akik bármennyit ehetnek, egyszerűen képtelenek hízni. Általában őket szerencsésnek tartjuk, és ha mi nem tartozunk közéjük, akkor genetikánkat hibáztatjuk. De lehetséges, hogy teljesen más áll a háttérben! 

Kutatók már évekkel ezelőtt rájöttek arra, hogy bélflóránk baktériumai befolyásolhatják a súlyunkat. Bizonyos baktériumtörzsek ugyanis arra késztethetik a szervezetet, hogy minél több energiát halmozzanak fel, vagyis hiába viszünk be normál mennyiségű kalóriát, sokkal több fog elraktározódni, mint másoknál. 

Emellett ezek a baktériumok lehetnek a felelősek az állandó éhségérzetért, a kínzó sóvárgást bizonyos ételek iránt, de akár azt is, hogy sosem érezzük teljesen jóllakottnak magunkat. 

Ha tehát mindent megteszel a fogyás érdekében, rendszeresen mozogsz, változatos, egészséges étrendet követsz, súlyos mégis több, mint amennyit gondoltál, vagy folyamatosan ingadozik, akkor elképzelhető, hogy mindezért bélflórád a felelős! 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy örökre búcsút kell mondanod a karcsú alaknak.

 

Ezt tedd a fogyás érdekében

 

Míg van, akiről szinte leolvadnak a kilók, másoknak kőkemény küzdelem árán sikerül csak elérni a vágyott testsúlyt. Néhány tipp azonban extra segítséget nyújthat a harcban! 

 • Ne tűzzünk ki elérhetetlen célokat! Például hogy egy hónap alatt adunk le 20 kilót. Nagy valószínűséggel nem fog sikerülni, emiatt csalódottá válhatunk, és nehezebb lesz megtalálni magunkban a kellő motivációt!
 • A napi étkezéseket bontsd szét 6-8 alkalomra, és mindig kisebb adagokkal számolj. Ne együk túl magunkat, hiszen ez csak az extra kalóriák elraktározódáshoz vezet. 
 • A fogyókúrázók többsége tapasztalja, hogy az első néhány hétben szinte leolvadnak a kilók, majd jön egy olyan átmeneti időszak, amikor látszólag semmi sem történik, testsúlyunk csak stagnál. Nem szabad feladni ilyenkor sem, ez teljesen normális! Tegyél úgy mindent, mint eddig, és előbb-utóbb látni fogod az eredményeket.
 • Kerüld a lisztes, cukros ételeket, válassz zsírmentes fehérjeforrásokat, ne feledkezz meg a megfelelő vitamin-és ásványi anyag pótlásról és ügyelj a megfelelő folyadékpótlásra. 
 • Állítsd helyre bélflórád egészségét! Lehetséges, hogy mindent megteszel a cél érdekében, bélbaktériumaid mégis akadályozni fognak. 

 

Hogyan állítsd helyre bélflórád egyensúlyát?

 

A bélbaktériumok nagyban tudják befolyásolni anyagcserénk működését, ezáltal testsúlyunkat is. Normál állapotban a bélbaktériumok nem gátolják a fogyást, a rossz baktériumok arányának megnövekedése viszont elindíthat olyan folyamatokat, amikkel a súlyvesztés szinte lehetetlenné válik. 

Ha tehát fogyni szeretnél, fontos rendbetenned bélrendszeredet. Kattints a linkre, és nézd meg, mi mit teszünk bélflóránk egészségéért!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása