Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Bár idén sokat váratott magára, lassan csak megérkezik az igazi tavasz. Egyre jobban kizöldül a táj, virágillat és rovarzümmögés tölti be a levegőt. Míg sokak örömmel nézik a virágzó növényeket, élvezik a napsütést, és a természet felé veszik az irányt, mások ugyanolyan búval töltik a hétköznapokat, mint korábban. De vajon mi okozhatja a rossz hangulatot? Legújabb blogbejegyzésünkben ennek próbáltunk utánajárni!

A depresszió árnyékában

 

Csicseregnek a madarak, éled a természet, egyre feljebb szökik a hőmérő higanyszála. Egyre jobb a kedvünk, egyre könnyebb reggelente kibújni az ágyból, egyre egyszerűbbnek tűnik ok nélkül is mosolyogni. Elképzelhetetlennek tűnik, hogy valaki lehangolt, szomorú, reménytelen legyen- hiszen az élet olyan szépnek tűnik!

Sajnos azonban vannak, akiknek a jó idő beköszöntével sem javul a kedve. Ők azok, akik számára a hétköznapok továbbra is kihívásokat tartogatnak. Akiknek rossz a közérzete, akik legszívesebben ki sem kelnének az ágyból, akik továbbra is hangulatingadozásokkal küzdenek. 

Bár az évszakváltozás segíthet a szezonális depresszió leküzdésében, sajnos ez nem azt jelenti, hogy minden esetben, nyom nélkül elmúlik. Ha tartós depresszióról beszélünk, akkor sajnos a hangulat nem fog megváltozni csak attól, hogy más évszakot mutat a naptár. Ennél többet kell tenni! 

 

Lehet, hogy a bélflóra a gond? 

 

Kutatók már évek óta kutatják egyik legsokoldalúbb szervünket, a bélflórát. Ezen kutatások során jöttek rá arra, hogy a bél és az agy között létezik egy kommunikációs csatorna. Ez azt jelenti, hogy a bélműködésünk hatással van az agyunkban lejátszódó folyamatokra, és fordítva. 

Ha bélflóránk természetes egyensúlya felborul, és elszaporodnak a káros baktériumok, akkor a bélrendszerben gyulladások léphetnek fel. Ezek közvetlen hatással vannak mentális állapotunkra is. Csökken az ún. boldogsághormonok termelése is. Ennek következtében depresszió, krónikus stressz vagy akár szorongás is kialakulhat.

Előfordulhat tehát, hogy a depresszió hátterében a rossz bélflóra áll. Ha ezt nem állítjuk helyre, a depresszió nem fog elmúlni magától, az évszakváltás hatására. Ahhoz, hogy megszabaduljunk tőle, első lépésként bélflóránkat kell helyreállítani! 

 

Mit tehetsz a jobb hangulatért?

 

Bosszantó, ha azt látjuk, körülöttünk mindenki jókedvű, csak mi küzdünk továbbra is a sötét hangulattal. Nem kell hagynunk, hogy ez így legyen, tehetünk ellene!

 • Tegyünk azért, hogy bélflóránk egyensúlya hellyreálljon! Ha bélbaktériumaink egyensúlyban vannak, akkor a hangulatunk is kiegyensúlyozottabb lehet! 
 • A fény bizonyítottan jó hatással van a közérzetünkre. Próbáljunk meg minél több időn tölteni a természetbe, és otthonunkba is engedjük be a fényt! 
 • Kezdjünk el sportolni! A mozgás boldogsághormonokat szabadít fel, ráadásul a stressz-szintet is csökkenti. 
 • Figyeljen oda az egészséges étkezésre! A gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, a megfelelő folyadékpótlás, a nehéz, zsíros, fűszeres ételek kerülése sokat segíthet abban, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. 
 • Ne foglalkozz azzal, hogy mások hogy érzik magukat! Hiába tűnnek gondtalannak, nem lehetsz biztos abban, hogy valóban annyira jó is az életük. Ne érezd magad rosszul amiatt, hogy te épp egy nehezebb időszakon mész keresztül! Tavasszal sem kötelező mindig jól érezni magunkat! 

 

Így állítsd helyre bélflórád egészségét

 

A bélflóra rossz állapota felelős lehet a rossz hangulat és depresszió és a szorongás kialakulásában. Ha visszaállítjuk bélflóránkban a helyes egyensúlyt, akkor máris sokat teszünk azért, hogy megszabaduljunk ezektől!

Kattints a linkre, és nézd meg mit tehetsz ennek érdekében!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása