Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Az egészséget hajlamosak vagyunk magától értetődőnek venni. A mozgás örömét is csak akkor kezdjük el igazán értékelni, ha már elvész. Ennek oka lehet a porckopás vagy ízületi gyulladás. Mindkettő megkeseríti a hétköznapokat, és bekorlátozza életterünket, azonban egyáltalán nem mindegy, melyik betegséggel állunk szemben! Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, melyek a főbb különbségek.

Miben különbözik a kettő? 

 

A mozgás öröme sokak számára magától értetődő. Akik azonban egészségügyi problémákkal küzdenek, számukra a világ egyik legértékesebb dolga! Hiszen egy-egy betegség esetén minden mozdulat fájdalmas lesz. Ez megkeserítheti a hétköznapokat, hiszen a beteg egy idő után egyre kevesebbet mozdul ki otthonából. Ebből egyenesen következik, hogy egyre több pluszkiló kúszik fel rá, ami további problémákhoz vezethet. 

A porckopás és ízületi gyulladás is befolyásolhatja a mozgás szabadságát, de alapvetően két különböző betegségről van szó. 

A porckopás általában a negyvenes-ötvenes években alakul ki, akár több év alatt. A test mindkét oldalát érintheti, jellemzően reggel, illetve fizikai aktivitás után jelentkezik a fájdalom. 

Ezzel szemben az ízületi gyulladás már fiatalabb korban, akár a harmincas évek során is kialakulhat. Az ízületek merevvé, duzzadttá válnak, és a legapróbb mozgásra is fájdalom jelentkezik, amely akár a beteg egész napját végigkísérheti. 

A különbségek ellenére mégis úgy tűnik, hogy van egy közös vonásuk: mégpedig, hogy mindkét betegség visszavezethető a bélflóra egyensúlyának felborulásához! 

 

Mégis van ami közös…

 

Egyre inkább úgy néz ki, hogy az ízületi gyulladást a porckopást nem a rossz mozdulatok, a genetikai adottságok, vagy az esetleges túlsúly okozza. Kutatások alapján egyre biztosabbnak tűnik, hogy a háttérben a bélflóra egyensúlyának felborulása áll! 

A bélflóra állapota egész szervezetünkre hatással van. Ha bélflóránk jó és rossz baktériumai helyes arányban vannak, akkor majd’ kicsattanunk az egészségtől. Ha viszont felborul az egyensúly, elszaporodhatnak a káros baktériumok, amelyek gyulladáskeltő folyamatokat indíthatnak el az egész szervezetben. Ez pedig az ízületeket, porcokat sem kíméli! A folyamatos gyulladás következtében nem csak a fájdalommal kell megbirkózni, de a porcok károsodása, felszívódása is megindulhat, amely akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat, ha nem avatkozunk közbe időben! 

 

Hogyan lehet visszanyerni a mozgás örömét? 

 

Nem szabad beletörődni abba, hogy ezentúl a mozgás fájdalmas lesz. Nem kötelező elviselni, hogy otthonod fogságába szorulsz. Nem kell a kínok kínjait átélned a hétköznapokban. Tehetsz azért, hogy ismét visszaszerezd a mozgás örömét!

 • Ha a tünetek alapján valamelyik betegségre gyanakodsz, mindenképp fordulj szakemberhez! Ne halogasd a vizsgálatokat, hiszen ezen további súlyos problémákhoz vezethetnek, amelyre teljesen rámehet az egészséged!
 • Érdemes odafigyelni arra, hogy mennyi pluszkiló csúszik fel ránk, hiszen ez csak még több plusz terhet jelent a szervezetünknek. Szerencsére a táplálkozás sokkal többet nyom a latba, mint a mozgás, így kiegyensúlyozott étrenddel odafigyelhetsz a súlyodra. 
 • Figyeljünk oda bélflóránk állapotára! A stressz, a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód megviseli, ez pedig ahhoz vezet, hogy az egészségügyi állapotunk csak egyre rosszabb lesz. Pótoljuk rendszeresen a jó baktériumokat!

 

Állítsd helyre bélflórád egyensúlyát!

 

A bélflóra érzékeny egyensúlyának felborulása rengeteg egészségügyi problémát okozhat. Nem csak az emésztőrendszert, de az immunrendszert, a súlyt, a mentális állapotot vagy egyéb, a mozgáshoz elengedhetetlen szerveket is befolyásolhatja! 

Ahhoz, hogy elkerülhessük ezeket, minden egyes nap tenni kell bélflóránk védelméért. Kattints a linkre, és nézd meg, mi mit használunk!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása