Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

A szervezet védekezőképességét minden egyes nap próbára teszik a baktériumok, vírusok, gombák, és különböző káros anyagok. Ha jó állapotban van, képes lesz felvenni a kesztyűt és ellátni a kórokozók baját. Ha viszont nem áll stabil lábakon, könnyedén ledönthetik a szervezetet és komoly betegség is lehet belőle. Azt mindenki tudja, hogy vitaminokkal sokat lehet tenni az immunrendszer megerősítéséért. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, melyeket érdemes rendszeresen bevinni.

Vitaminokkal az egészségmegőrzésért

 

Az immunrendszer csak akkor fogja tudni ellátni feladatát, ha minden nap biztosítjuk számára azokat az anyagokat, amelyekre szüksége van. Az egyik ilyen fontos anyag a vitamin, ám egyáltalán nem mindegy, melyikből mennyit juttatunk be a szervezetünkbe! Vannak olyanok, amelyekre érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen ezek az egészség alappillérei. 

Az A-vitamin például rendkívül nagy szerepet tölt be az immunfolyamatokban, illetve a fertőzések elleni küzdelemben. Nagy hatással bír a szem, bőr, egyéb szövetek egészségének megőrzésében, és a normál fejlődés kialakításában. 

Ha immunerősítés, nem maradhat ki a C-vitamin. Nem csoda, hiszen megfelelő C-vitamin bevitel esetén megelőzhetjük a különböző betegségek kialakulását és megőrizhetjük egészségünket. 

A D-vitamin szükséges a csontok állapotának megőrzéséhez, valamint a fogak épségének védelméhez. 

Emellett nem szabad megfeledkezni az E-vitaminról sem, amely szintén a fertőzések megelőzésében és a oxidatív stressz káros hatásainak mérséklésében segít. 

Sajnos ez nem minden. Hiába a megfelelő vitaminbevitel, ha megfelejtkezünk egy fontos tényezőről. 

 

Nem biztos, hogy elég lesz

 

Tudósok már régóta kutatják a bélflóra szerepét az egészségmegőrzésben, és több tanulmánnyal sikerült már alátámasztaniuk, hogy a bélflóra állapota hatással van a szervezet védekezőképességére. Hogyan lehetséges ez? 

A bélflórában nem csak hasznos, de káros baktériumok is megtalálhatóak. Ezek azonban képesek egyensúlyban maradni, egészen addig, amíg odafigyelünk táplálkozásunkra, a probiotikumok és prebiotikumok pótlására. Amint felborul az egyensúly, a szervezetben a káros baktériumok kezdenek elszaporodni. Ennek következtében gyulladásos folyamatok indulnak el szervezetünkben. Ha a testben folyamatosak a heves gyulladások, akkor az immunrendszer az összes erőforrását a gyulladások karbantartására fogja fordítani. Így nem marad energiája arra, hogy felvegye a harcot a bacikkal, vírusokkal szemben! 

Ráadásul ha bélflóránk nincs jó állapotban, hiába próbáljuk vitaminokkal támogatni az immunrendszert. Sajnos ez esetben a tápanyagok felszívódása is problémás lehet, így elképzelhető, hogy a vitaminok sem lesznek képesek felszívódni, így nem tudják kifejteni jótékony hatásukat sem. 

Az egészséghez tehát nem elegek csak a vitaminok, a bélflóra egészségre is oda kell figyelni! 

 

Mit tehetsz még egészségedért?

 

Bár sokszor elfelejtkezünk róla, egészségünk az egyik legnagyobb kincs. Érdemes minden egyes nap tenni azért, hogy megőrizhessük! 

 • Ahogy Hippokratész is mondta, “Ételed legyen orvosságod, és orvosságod legyen ételed.”Azaz az egyik legtöbb, amit egészségünkkel tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Biztosítsunk elegendő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt, folyadékot testünk számára, és törekedjünk arra, hogy minél kevesebb egészségtelen összetevőt juttassunk be. 
 • A rendszeres testmozgás testi-lelki egészségünkre is jó hatással van. Növeli teljesítőképességünket és állóképességünket, segít a túlsúly elleni küzdelemben, és csökkenti a stresszt. 
 • Ha túlhajszoljuk magunkat, annak egészségünk ihatja meg a levét. Próbáljuk kordában tartani a stresszt, és sose sajnáljuk az időt a pihenésre!
 • Tegyünk azért, hogy bélflóránk baktériumai egyensúlyban legyenek! Pótoljuk rendszeresen a jó baktériumokat. 

 

Így állíthatod helyre bélflórádat

 

A belekből többféle betegség indul ki, így az immunrendszer gyengülése is. Ha szeretnéd, hogy szervezeted védekezőképessége optimális szinten működjön, akkor tenned kell azért, hogy bélflórád baktériumai egyensúlyban legyenek!

Kattints a linkre, és nézd meg, mi mit használunk!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása