Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Egy felmérés szerint a magyar lakosság közel kétharmada küzd túlsúllyal. Egyre többen ismerik fel a problémát, és kezdenek fogyókúrába annak érdekében, hogy elérjék a kívánt súlyt. Sajnos azonban a kitartás előbb-utóbb elvész, és keveseknek sikerül olyan formába lendülni, mint amilyet korábban elterveztek. De vajon biztos csak az akaraterővel van gond? Ebben a blogbejegyzésünkben összeszedtük, mi akadályozhatja még a fogyást. Azt is megmutatjuk, hogyan növelhetjük az esélyünket a sikeres fogyásra!

Amikor nem megy a fogyás

 

Valljuk be: lefogyni bizony pokoli nehéz. Főleg akkor, ha nem csak néhány kilótól, hanem akár 15-20 kilós többletsúlytól akarunk megszabadulni! 

Kellő elhivatottság nélkül szinte biztos, hogy halálra van ítélve a terv. Hiszen a fogyókúra rengeteg változással jár, amelyek bevezetéséhez, majd betartásához nagymértékű akaraterőre van szükség. 

Nem lesz könnyű, hiszen drasztikusan kell változtatni táplálkozásunkon. Tudatos étrendet kell kialakítani, amire minden egyes nap oda kell figyelni. Meg kell szabadulnunk azoktól az ételektől, amelyeket hiába szeretünk, de egészségünkre nincsenek jó hatással. Oda kell figyelnünk arra, miből és mennyit fogyasztunk, és meg kell találnunk az egészséges alternatívákat. 

El kell kezdenünk sportolni is, ami különösen nehéz lehet azoknak, akik kevésbé aktív életet élnek. Nem mindig könnyű kikelni az ágyból, és testedzésre adni a fejünket, ha legszívesebben teljes mással töltenénk az időnket. 

Mégis megéri kitartani az új szabályok mellett, hiszen egészségünk a tét! 

 

Nem csak az akaraterőn múlik!

 

Sajnos előfordulhat, hogy hiába tartjuk be kőkeményen a diétát, hiába szentelünk extra figyelmet a mozgásnak, egyszerűen képtelenek vagyunk megszabadulni a túlsúlytól. A legtöbben ilyenkor vesztik el a motivációt- minek sanyargatnák magukat, ha látszólag semmi eredménye? 

Kevesen ismerik azt a tényt, hogy bélflóránk baktériumai hatással lehetnek testsúlyunkra. Ha a bélflóránkban található hasznos és káros baktériumok egyensúlyban vannak, akkor testünk normális módon fog működni. Ha viszont felborul az egyensúly, és megindul a káros bacik elszaporodása, akkor az súlyunkra is hatással lehet!

A rossz bacik egyrészt folyamatosan tartalékok képzésére ösztönzik a szervezetet. Így hiába figyelsz oda a mértékletességre, tested igyekszik annyi tápanyagot elraktározni, amennyit csak tud. Emellett a káros baktériumok okozzák a sóvárgást is, ami megemelkedett étvágyhoz vezethet. 

Ha tehát bélflórád nincs jó állapotban, az szinte ellehetetleníti a súlyvesztést!

 

Hasznos tippek pluszkilók ellen

 

Vannak, akiknek a túlsúly folyamatos küzdelmet jelent. Bármennyire is nehéz, ekkor sem szabad feladni, hiszen az extra kilók rengeteg egészségügyi problémát okozhatnak! De az egészséges táplálkozáson és mozgáson kívül mi segíthet még?

 • Állítsd helyre bélflórád egyensúlyát! Ha minden egyes nap pótolod a jó bélbacikat, akkor nem fog tudni felborulni az egyensúly, így a káros, hízásért felelős baktériumok sem fognak tudni elszaporodni. 
 • Tartsuk kordában a stresszt! Sajnos a feszültség hatására hajlamosak vagyunk a rendszertelen étkezés, a túlevés vagy az egészségtelen ételfogyasztás csapdájába esni. Ha nyugodtan tudunk nekikezdeni a fogyásnak, annál könnyebben érhetjük el a vágyott célt. 
 • Meglepő lehet, de az éhségérzetet akár a nem megfelelő folyadékpótlás is okozhatja! Gyakran félreértelmezzük testünk jelzéseit, és a szomorúságot éhségként érzékeljük, ami plusz tápanyagbevitelt jelent. Fogyasszunk elegendő folyadékot, hogy ne essünk ebbe a hibába!
 • Szintén furcsa tény, de az alvásunk minősége is hatással lehet éhségérzetünkre. Ha nem alusszuk ki magunkat, akkor másnap könnyen előfordulhat, hogy farkaséhesen fogunk kelni. Ha ebből rendszert csinálunk, akkor az egész anyagcserénk működését felboríthatja, ami a súlyunkat is befolyásolhatja! 

 

Zabolázd meg bélbaktériumaidat!

 

Bélbaktériumaink egyensúlya bármikor felborulhat. Ha nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy megőrizzük ezt az egyensúlyt, akkor a káros baktériumok pikkpakk elszaporodhatnak. Az eredmény pedig hízás, és betegségek.

Hogyan lehet szenvedés nélkül megszabadulni a fölös kilóktól és helyreállítani a bélflóra egyensúlyát?

Kattints a linkre, és nézd meg, számunkra melyik módszer vált be a legjobban!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása