Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Bélflóránk az egyik legfontosabb szervünk, amely egész testünk működésére hatással van. Amíg az ott található baktériumok egyensúlyban vannak egymással, a szervezetünkben zajló folyamatok normál módon történnek. Ha viszont ez az egyensúly felborul, akkor elszaporodnak a káros baktériumok, ami számos rossz következménnyel járhat! Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, miért nem szabad hagyni, hogy a káros bacik vegyék át az irányítást, és hogy lehet ezt megállítani.

Miért fontos a normál bélflóra? 

A bélflóra születésünktől kezdve formálódik táplálkozásunk, életmódunk hatására. Az itt található baktériumok számos fontos feladatból veszik ki a részüket. Részt vesznek a tápanyagok lebontásában, a normál emésztésben, támogatják az immunrendszert, megakadályozzák a kártékony bacik bélfalon történő átjutását, kommunikálnak agyunkkal, és még a súlyunkat is szabályozzák. 

Míg az egyensúly fennáll, addig a bélrendszerben található baktériumok hatékonyan képesek ellátni feladataikat, így szervezetünk működése zavartalan lesz. Manapság azonban egyre kevesebb figyelmet szentelünk ennek a fontos szervünknek. Helytelenül, rendszertelenül táplálkozzunk, mozgásszegény életmódot élünk, káros szenvedélyekkel (dohányzás, alkoholfogyasztás) és túlzásba vitt gyógyszerszedéssel tesszük tönkre az érzékeny egyensúlyt. Sajnos ennek hosszú távon megvan a böjtje. 

Ha porszem kerül a gépezetbe…

Ha nem figyelünk oda egészségünk megóvására, akkor a bélflóránkban az egyensúly felborul, és elszaporodnak a káros baktériumok, amelyeknek bár alapvetően fontos szerepe van, nagy mennyiségben mégis több kárt okozhatnak, mint hasznot. 

Ezek a baktériumok aztán többféle káros folyamatot indíthatnak el. 

Egyrészt megindul a gyulladáskeltő anyagok termelődése a testünkben, amely több szervünket is érintheti, fájdalmas tüneteket és egy idő után komoly megbetegedéseket okozva. 

A kialakuló gyulladások extra terhelést jelentenek immunrendszerünk számára. Míg az immunrendszer a gyulladásokat próbálja féken tartani, addig kevesebb kapacitása marad a külső kórokozókkal szembeni védelemre. Így sokkal védtelenebbé válunk a betegségekkel szemben. 

Bizonyos baktériumok akár a súlyunkat is befolyásolhatják, hiszen tartalélok felhalmozására, nagyobb mennyiségű tápanyagfogyasztásra buzdítanak minket. 

Ha ez a probléma hosszú ideig kezeletlen marad, olyan súlyos betegségek alakulhatnak ki, mint például az irritábilis bél szindróma, gyulladásos bélbetegségek, autoimmun betegségek, daganatos megbetegedések. 

Ki gondolná, hogy ez a gyakran figyelmen kívül hagyott szerv ennyi galibát tud okozni?

 

Így állítsd helyre az egyensúlyt

 

Ha gyakran tapasztalunk emésztőrendszeri panaszokat, valószínűleg felborult a bélflóránkban található egyensúly. Azonban itt még visszafordíthatjuk a folyamatot! 

 • Próbáljunk meg minél több probiotikus élelmiszert fogyasztani! Például az élőflórás joghurt, a kovászos uborka, a savanyú káposzta természetes módon tartalmazza a szervezet számára fontos probiotikumokat. 
 • Alakítsuk át táplálkozásunkat! A magas szénhidrát-, zsír- és cukortartalmú élelmiszerek remek táptalajt biztosítanak a káros baktériumok elszaporodásához. Cseréljük le ezeket friss gyümölcsökre, zöldségekre, sovány húsokra, teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszerekre! 
 • Intsünk búcsút a káros szokásainknak, és csak akkor tartsunk antibiotikum-kúrát, ha orvos tanácsolja!
 • Szedjünk napi rendszerességgel étrendkiegészítőt! Érdemes olyat választani, ami egyszerre tartalmaz probiotikumot és prebiotikumot, hiszen így sokkal hatékonyabban visszaállíthatjuk az egyensúlyt. 

 

Természetes segítség a bélflórának

A bélflóránkban történő változások komoly problémákat okozhatnak. A gyulladásokon és az emésztőrendszeri betegségektől kezdve, az immunrendszerproblémákon át a súlyos, akár végzetes következményekkel járó betegségekig zavart okozhat a bélflóra állapota. 

Ne hagyjuk, hogy ez megtörténjen! Tegyünk bélflóránk egészségéért minden egyes nap!

Kattints a linkre, és nézd meg, nekünk milyen módszer vált be!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása