Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Gyakran halljuk a jól ismert mondást, miszerint a betegségek kezelése helyett azok megelőzése a legjobb gyógymód. Azonban ehhez nem feltétlen van szükségünk gyógyszerekre, más, természetes módszerek is léteznek. A probiotikumok például sokat segíthetnek egészségünk megőrzésében. Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, mikor érdemes elkezdenünk szedni ezeket!

Mikor kellenek a probiotikumok?

Immunrendszerünk minden egyes nap szolgál minket. Normál működése során megakadályozza, hogy a kórokozók káros folyamatokat indíthassanak el a szervezetben, ezáltal védve egészségünket. 

Sajnos mai rohanó életmódunk rendesen próbára teszi az immunrendszert. A helytelen táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód, a túlzásba vitt antibiotikum-használat, az egyéb káros szenvedélyek meggyengítik szervezetünk védelmi vonalát.

Ha az utóbbi időben kevés figyelmet szenteltünk egészségünknek, akkor érdemes probiotikumokat szedni! Ezek nem mások, mint a bélflóránkban található, jótékony mikroorganizmusok. Rendszeres szedésükkel megőrizhetjük a bélflóra baktériumainak természetes egyensúlyát, amely a jó emésztés és az erős immunrendszer alapja.

Érdemes bevetni ezeket akkor is, ha nemrég antibiotikum-kúrán estünk át, hiszen a gyógyszeres kezelés nem csak a kártékony, de a hasznos bacikat is kiirtja. Ez pedig ugyanúgy veszélyezteti az egyensúlyt! 

Ez azonban még nem minden. Nem csak probiotikumokra, de prebiotikumokra is szükségünk van az egészségünk megvédéséhez.

Prebiotikumok, a hasznos segítők

Bár a probiotikumok is képesek helyrebillenteni a bélflóra egyensúlyát, illetve segíteni az immunrendszer megerősítését, prebiotikumok szedése nélkül sajnos az eredmény nem lesz hosszútávú. 

A prebiotikumok olyan emészthetetlen rostok, amelyek közvetlenül a vastagbélben fejtik ki jótékony hatásukat. Feladatuk gyakorlatilag a probiotikumok támogatása, lényegében azok számára szolgálnak táplálékul. Emellett segítik az a különböző ásványi anyagok felszívódását is. Azonban további szerep is jut számára! Segít kipucolni a vastagbélben felhalmozódó salakanyagokat, fokozza a bélmozgást, ezáltal a normál emésztést is támogatja. 

Kutatások szerint a prebiotikumoknak még egy fontos előnye van. Amikor a probiotikumok lebontják ezeket, akkor rövidláncú zsírsavak jönnek létre. Ezek pedig képesek megelőzni a gyulladásos bélbetegségek kialakulását, de a vastagbél nyálkahártyáját is védelmezik. 

Hogyan szedjük jól?

A probiotikumok hasznos segítői a bélflóránknak. Mielőtt elkezdenénk szedni, néhány hasznos tanácsot érdemes figyelembe venni! 

 • Bár ezek a készítmények nem minősülnek gyógyszereknek, ezáltal gyermekek, felnőttek is egyaránt szedhetik, ha bizonytalanok vagyunk, kérjük ki kezelőorvosunk véleményét! 
 • Érdemes olyan készítményt választani, amely minél több baktériumtörzset tartalmaz, hiszen a bélflóránk egyensúlyáért is több baktériumtörzs felel. Emellett ma már olyan étrendkiegészítők is elérhetőek, amelyek egyszerre tartalmaznak probiotikumokat és prebiotikumokat. Vásárlás előtt érdemes tájékozódni a lehetőségekről. 
 • Nem csak akkor szedhetjük őket, ha konkrét problémával küzdünk, de akár megelőzésképp is. Vannak olyan készítmények, amelyek szedése kúraszerűen ajánlott, másokat akár minden egyes nap lehet szedni. Válasszuk azt a megoldást, amely kényelmesebb a számunkra! 
 • A legtöbb probiotikumot étkezés közben ajánlott bevenni. Figyeljünk erre is!
 • Bár a probiotikumok és prebiotikumok hozzájárulnak egészségünk védelméhez, a kiegyensúlyozott táplálkozást, a rendszeres mozgást nem fogják tudni pótolni. Ha szeretnénk gondoskodni szervezetünkről, ezekre is fektessünk nagyobb hangsúlyt! 

Természetes segítség a szervezetnek

Testünk mindig meghálálja a gondoskodást. Ha a megfelelő támogatást adjuk meg a számára, látványos eredményeket érhetünk el.

Ha pedig valamilyen konkrét problémára keresel természetes megoldást, akkor válaszd a PROB-VITAL termékeket! Ezekbe a pro- és prebiotikumokon kívül, különleges növényi kivonatokat tettünk. Így hatékonyan segítsenek egy adott probléma esetén. Kattints, és válaszd ki mi érdekel!

Milyen problémára keresel megoldást?

Kattints a megfelelő ikonra, és olvasd el!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása