Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Ha feltennénk a kérdést, hogy ki szeret beteg lenni, senki sem jelentkezne. Szerencsére ma már egyre többen ismerik fel, mekkora kincs is az egészség, és igyekeznek tenni is érte. Manapság számos gyógynövény, vitamin, vagy étrendkiegészítő közül válogathatunk, de van egy dolog, amire ritkán hívják fel a figyelmünket: nem biztos, hogy ezek valóban használni is fognak! Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, mi lehet ennek az oka. 

Az egészségmegőrzés fontossága

Az egészséget általában magától értetődőnek vesszük. Többnyire tudomást sem veszünk róla addig, amíg nincs baj. Akkor pedig már előfordulhat, hogy késő! Sokkal eredményesebb lenne, ha a megelőzésre koncentrálnánk a tűzoltás helyett. 

Pedig mennyivel jobb kicsattanni az egészségtől. Mennyire szuper úgy felkelni, hogy ismét egy ragyogó nap elé nézünk, mintha már reggel rosszul éreznénk magunkat. Mennyivel jobb fitten és egészségesen megbirkózni a hétköznapi feladatainkkal, mint erőtlenül, betegen. 

Mint sok más dolog, egészségünk is csak rajtunk múlik! Szerencsére ma már egyre többen támogatják testüket gyógynövényekkel, vitaminokkal, vagy valamilyen táplálékkiegészítővel. De amiről kevesebb szó esik: nem biztos, hogy ezek használni is fognak!

Mit sem ér az egész, ha…

Ha bélflóránk nincs rendben, akkor sajnos hiába szedünk drága vitaminokat és étrendkiegészítőket. Minden próbálkozásunk hiábavaló lesz. Ugyanúgy ledönthetnek minket a lábunkról a betegségek, mi pedig értetlenül állunk a dolog előtt. Hiszen mi igyekszünk, akkor hol a hiba? 

A probléma a bélflóránkban keresendő. Ha bélflóránk baktériumai rendben vannak, akkor az emésztési folyamat megfelelően működik. Ez azt jelenti, hogy a bejuttatott értékes anyagok valóban felszívódnak, így a szervezet hasznosítja őket. Ennek köszönhetően tényleg támogatjuk az egészségünket. 

Ha azonban ez az egyensúly valamiért felborul, akkor a jó baktériumok háttérbe szorulnak. A káros bacik kerülnek többségbe, ez pedig zavart fog okozni a tápanyagok lebontásában, felszívódásában. Így hiába juttatunk be fontos anyagokat, testünk nem lesz képes hasznosítani azokat. Lényegében tehát feleslegesen dobtuk ki a pénzt a táplálékkiegészítőkre. 

Ennél bosszantóbb dolog nincs is, ugye? 

Épp ezért fontos, hogyha tenni akarunk egészségünkért, akkor először a bélflóránk egyensúlyát állítsuk helyre!

Mit tehetsz az egészségedért?

Az egészséges életmód látszólag sok energiabefektetéssel és lemondással jár. A valóságban azonban már néhány apró szokás bevezetésével sokat tehetünk azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és elkerüljük a betegségeket. 

 • A nulladik lépés, hogy állítsuk vissza bélflóránk egyensúlyát. Amíg ez nincs meg, minden további erőfeszítésünk hasztalan lesz. 
 • Ha teheted, akkor főzz! Ennek köszönhetően pontosan tudni fogod, mi kerül a tányérodra. A különböző gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű termékek, sovány húsok, olajos magvak az egészséges étrend alapjai. 
 • Ma rengetegen élünk ülő életmódot. Törjük meg ezt, és mozogjunk, amennyit csak lehetséges! Nem kell nagy dolgokra gondolni, például legközelebb buszra szállás helyett sétáljunk egy-két megállót, vagy biciklizzünk be a munkahelyünkre. 
 • A szakértők szerint szervezetünk alvás közben tud a leghatékonyabban regenerálódni, feltöltődni. Minden nap biztosítsunk magunknak 7-8 óra pihentető, minőségi alvást! 

Így hozhatod rendbe a bélflórádat

Ha a gyulladások eluralkodnak a szervezetünkben, akkor a biológiai rozsdásodás folyamata felgyorsulhat. A bélflóra egyensúlyának felborulása számos egészségügyi problémához vezethet.

Ne várd meg, amíg komoly betegségek jelentkeznek! Kattints a linkre, és nézd meg, mi hogyan állítjuk helyre a bélflóránkat!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása