Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Ilyenkor nyáron mindenki szívesebben mozdul ki a lakásból. Teljesen mindegy, hogy egy egyszerű sétáról, vagy egy hosszabb kirándulásról van szó, élvezzük a szabadságot. Hihetetlen, hogy testünk milyen csodás helyekre képes elvinni minket- persze, csak ha jól működik! Az ízületi gyulladással küzdők azonban kimaradnak ezekből az élményekből. Ők nem láthatják a természet szépségeit, hiszen a fájdalom megakadályozza őket a mozgásban. Van megoldás számukra a beletörődésen kívül? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszeszedtük a lehetséges módszereket. 

Amikor a fájdalom a négy fal közé szorít…

Nyáron elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne töltsünk minél több időt a természetben. Az évnek ebben az időszakában aki teheti, ellátogat egy vízpartba, kirándul egyet hétvégén, vagy egyszerűen csak sétál egy nagyot a nap zárásaként. 

Azonban vannak, akik számára ezek az egyszerű örömök nem elérhetőek. Számukra minden mozdulat fájdalommal jár. A lakásban is nehezükre esik kényelmesen mozogni. Az pedig, hogy kimozduljanak a házból, egyszerűen elképzelhetetlen!

Az ízületi gyulladás teljesen tönkre tudja tenni a hétköznapokat. A beteg számára nem csak a bénító fájdalom okoz nehézségeket, de lelkileg is nehéz megbirkózni azzal, hogy teste nem képes olyan dolgokra, amelyek mások számára pofonegyszerűek. Ha ki szeretne mozdulni, akkor különböző krémek, gyógyszerek nélkül nincs esélye, de ezek is csak ideig-óráig szüntetik meg a fájdalmat. A legtöbben egy idő után egyszerűen lemondanak a szabad mozgásról, és inkább magukba temetkeznek saját otthonukban. Sajnos ez teljesen elvágja őket a külvilágtól. 

Pedig az ízületi gyulladással küzdők sem kérnek nagy dolgot. Csak egy kellemes sétát. Egy fájdalmak nélküli kiruccanást. Egy kis szabadságot….

Mi köze a bélflórának az ízületekhez?

Az orvostudomány sokáig úgy tartotta, az ízületi gyulladás genetikai eredetű betegség, de akár a helytelen életmód, vagy a túlsúly okozhatja. Az utóbbi évtizedekben viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy az ízületek állapota a bélflórától függ! De vajon hogyan lehetséges ez?

Már régóta ismert, hogy a bélflóra állapota nem csak emésztőrendszerünkre, de egész szervezetünkre hatással van. Képes befolyásolni mentális állapotunkat, immunrendszerünket, súlyunkat, vérnyomásunkat. Ez alól pedig az ízületek sem kivételek. 

A bélflóra normál állapotban jó és rossz bacikat is tartalmaz. Ha ezek egyensúlyban vannak, akkor nincs gond, szervezetünk rendesen működik, egészségesek vagyunk. Az egyensúly felborulásával viszont elszaporodhatnak a káros baktériumok, amely súlyos következményekkel járhat!

A legnagyobb probléma, hogy a káros bacik gyulladáskeltő anyagok termelődését idézik elő, ezek pedig értelemszerűen gyulladásokat váltanak ki az egész szervezetben. Ezek pedig átterjedhetnek bármilyen szervünkre, például az ízületekre. 

Ha tehát csökkenteni akarjuk a fájdalmat, akkor bélflóránkat kell helyreállítanunk! 

Így enyhítsd az ízületi gyulladást

Az ízületi gyulladás teljesen megkeserítheti a hétköznapokat. De tehetünk azért, hogy mérsékeljük a fájdalmat!

 • A bélflóra helyreállítása nélkül minden törekvés hiábavaló lehet. Épp ezért érdemes először a bélflóra egészségével foglalkozni! 
 • A különféle gyógynövények képesek enyhíteni a fájdalmakat. Fogyaszthatjuk ezeket tea formájában, szedhetjük őket tablettaként, de akár kenőcs vagy borogatás formájában is találkozhatunk velük. 
 • Bizonyos esetekben a tornagyakorlatok képesek enyhíteni az ízületi problémákat, különösen, ha vízben történnek. Ez esetben azonban mindenképp ki kell kérni a kezelőorvos tanácsát! 
 • Táplálkozásunkkal is tehetünk azért, hogy elviselhetőbbek legyenek a tünetek. Többek közt a halfélék, a zöldségek, a zöld tea, amely gyulladáscsökkentő hatással bír. 

Stabil bélflórával legyőzhető!

Az ízületi gyulladás sajnos nem fog magától elmúlni, sőt, idővel csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Azonban tehetünk azért, hogy ezt megakadályozzuk!

Ha helyreállítjuk bélflóránk állapotát, akkor nagy eséllyel búcsút mondhatunk a fájdalomnak, és ismét visszatérhetünk a normál kerékvágásba. 

Kattints a linkre, és tudd meg, mi hogyan támogatjuk bélflóránk egészségét!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása