Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Az elhízás világszerte hatalmas probléma, amely kortól, nemtől, társadalmi helyzettől függetlenül bárkit érinthet. A kövérség ellen bármikor felvehetjük a harcot, de egy bizonyos kor felett mintha erre már nem lennénk hajlandóak. Már a 45 év feletti korosztály tagjai is többnyire úgy vélik, hogy a fogyókúra és a diéta a fiatalabbaknak való. Számukra már nem annyira fontos, hogy lefogyjanak. Pedig a normál testsúly idősebb korban is fontos az egészséghez! Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük a leghasznosabb módszereket a pluszkilók ellen. 

A diéta a fiatalok kiváltsága?

Az évek számának növekedésével egyre több ember szájából hangzott már el a mondat “Ugyan, öreg vagyok már a fogyókúrához”. Egy bizonyos kor felett hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nekünk már mindegy. A karcsúság a fiatalokat jellemzi, idősebb korban teljesen természetes, hogy kigömbölyödünk. Emiatt nem is nagyon teszünk ellene semmit. Akit nagyon zavar, öltözködésével próbálja meg eltakarni az árulkodó súlytöbbletet, de mást ennyire sem érdekel. 

Tévedés azt hinni, hogy idősebb korban túlysúly normális lenne. A kövérség semmilyen életkorban nem természetes, és főleg nem egészséges. A pluszkilók rendkívül megviselik a szervezetet, emiatt gyakran alakulhatnak ki különböző betegségek. Általában a cukorbetegség, pajzsmirigyproblémák, magas vérnyomás szokott gondokat okozni, de sajnos a szívinfarktus, stroke is igen gyakran fordul elő. 

Miért ne lehetne tenni az elhízás ellen akár idősebb korban is? Hiszen akkor is ugyanúgy megérdemeljük az egészséget, a betegségek, kínok nélküli hétköznapokat. Megérdemlünk egy hosszú és teljes életet, amelyet nem szakít félbe idő előtt egy tragédia. Miért is ne tennénk meg mindent azért, hogy minél tovább élvezhessük az élet szépségeit?

Miért nehezebb a fogyás?

Ha nekiállsz a diétának, meglepődve tapasztalhatod, hogy a kilók mintha sokkal nehezebben tűnnének el. Képzelődsz, vagy tényleg nagyobb erőfeszítés lefogyni idősebb korban? 

A válasz: igen is, meg nem is. 

Nehézséget jelent, hogy az idő múlásával a szervezet energiaszükséglete csökken. Ez azt jelenti, hogy 20 éves korodban sokkal több tápanyagra van szükséged, mint például 50 éves korodban. Azonban ha nem csökkented az adagodat, hanem továbbra is ugyanannyit eszel, akkor a szervezet elraktározza a felesleget. Emiatt bukkannak fel a pluszkilók. 

Problémát okozhat az is, hogy a különböző betegségek, mint például ízületi problémák megakadályozzák a mozgást. Ha kénytelenek vagyunk mozogni, akkor a többletsúly szempillantás alatt felgyülemlik. 

Ugyanakkor az akaraterőn is sok múlik. Idősebb korban valahogy kevésbé tudjuk betartani a helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás szabályait. Pedig ha ezekre odafigyelünk, az már fél siker! 

Ha mindent megpróbáltál, akkor még egy banánhéjon elcsúszhat a történet. Mégpedig bélflórád állapotán! Sokan nem tudják, de a bélflóra helyes egyensúlyának felborulása azzal jár, hogy elszaporodnak a hízásért felelős káros bacik. Ezek okozzák az állandó sóvárgást és ezek felelősek azért, hogy szervezetünk tartalékoló üzemmódba kapcsol. 

Így köszönj el a pluszkilóktól

A fogyáshoz szükséges életmódváltásba kortól függetlenül bármikor belevághatunk. Mit kell tennünk annak érdekében, hogy elérjük a kívánt testsúlyt?

 • Ne akard egyik napról a másikra, drasztikusan megváltoztatni életmódodat! Minél több újdonsághoz kell egyszerre alkalmazkodnod, annál nagyobb az esélye, hogy besokallsz, és rövid időn belül elveszíted a motivációdat. Haladj kis lépésekben! 
 • Mozogni nem csak fiatalkorban lehet és szükséges, de idősebb korban is. A séta, a kocogás, a kerékpározás, az úszás, a torna ebben az életkorban is biztonsággal végezhető, de mielőtt belevágsz, nyugodtan kikérheted orvosod véleményét is a számodra javasolt mozgásformákról. 
 • A kiegyensúlyozott táplálkozás mindennek az alapja. A magyar konyha sajnos bővelkedik a zsíros, cukros, szénhidrátban gazdag ételekben, amelyeket nem tesznek jót szervezetünknek. A jól megszokott ízekről érdemes néha lemondani, és helyette egy-egy egészségesebb fogást választani! 
 • Állítsd helyre bélflórád egyensúlyát! Amíg a bélrendszeredben a káros bacik vannak többségben, addig a fogyásra tett kísérleteid bukásra vannak ítélve. 

Egészséges bélflóra nélkül lehetetlen

A bélflóra állapota hatással van súlyunkra. Ha a bélbaktériumaink egyensúlyban vannak, képesek leszünk búcsút inteni a pluszkilóknak, ellenkező esetben viszont kemény diétával sem fogjuk látni az eredményt. 

Ne hagyd, hogy a rossz bélbacik megakadályozzák a fogyást! Állítsd helyre a bélflórádat!

Kattints a linkre, és nézd meg, nekünk mi vált be! 

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása