Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

A magas vérnyomás ma már annyira alapbetegségnek számít, hogy szinte meg is feledkezünk róla. Részben azért is, mert sokáig tünetmentes marad. Ennek ellenére nem szabadna figyelmen kívül hagynunk, mert a következményei katasztrofálisak lehetnek: A nem kezelt magas vérnyomás eredményezhet értágulatot, szívinfartkust, stroke-ot, szívelégtelenséget vagy veseelégtelenséget. Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, hogyan ismerhető fel, és hogyan győzhetjük le.

Magas vérnyomás, rövidebb élet? 

Manapság a lakosság fele vérnyomás problémákkal küzd. Általánosságban az idősebb korosztály tagjait érinti, de ez nem azt jelenti, hogy a fiataloknál nem jelentkezhet. 

Alapvetően egy veszélytelen betegségnek tűnik, ám ez ne tévesszen meg senkit. Attól, hogy ennyien szenvednek tőle, még nem lesz kevésbé ártalmas, sőt! Igen súlyos, akár végzetes következményeket okozhat, ha hosszú ideig kezeletlen marad. 

Sajnos a magas vérnyomást rendkívül nehéz felismerni, mivel kezdetben a betegek nagy része nem tapasztal tüneteket. Azonban van néhány figyelmeztető jel, amikor érdemes lehet gyanakodni. Ezek közé tartozik a gyakori fejfájás, szédülés, mellkasi nyomás, heves szívdobogás, fülzúgás, hányinger, látászavar, de akár az orrvérzés, a levertség, a kipirulás és nyugtalanság is árulkodó lehet. 

Ha a felsorolt panaszok közül többet is tapasztalunk, érdemes mihamarabb kivizsgáltatni magunkat. Kezeletlenül ugyanis roncsolja az erek állapotát, amelyek mentén zsír, koleszterin halmozódhat fel, így a szívnek sokkal nagyobb erőfeszítést kell tennie a vér pumpálására a szűk erekben. Tartósan magas vérnyomás érelmeszesedést, érelzáródást okzohat, de akár olyan halálos kimenetelű problémákat is, mint a stroke, agyvérzés, agyérgörcs, vagy szívinfarktus. 

A kutatások szerint a magas vérnyomásban szenvedők elhalálozása, 57 százalékkal magasabb, mint a normális vérnyomás értékűeké. Orvosok szerint emiatt, akár 5-10 évvel is kevesebbet élhetünk.

Mi okozhatja a problémát? 

De vajon minek köszönhető, ha kialakul ez a betegség? Nos, ezt igen nehéz meghatározni. Okozhatja a genetika, a nem megfelelő étkezés, a mozgásszegény életmód, valamilyen káros szokás (dohányzás, alkoholfogyasztás), de akár kialakulhat egy betegség hatására, vagy gyógyszerszedés mellékhatásaként. 

Azonban még egy ok állhat a háttérben, amelyre csak az utóbbi évtizedekben döbbent rá az orvostudomány. Ez pedig nem más, minthogy a magas vérnyomást a bélflóra egyensúlyának felborulása is okozhatja! 

A bélflóra baktériumai normál esetben egyensúlyban vannak, ha viszont felborul ez a természetes arány, akkor elszaporodnak a rossz baktériumok. Ezek különböző káros folyamatot indíthatnak el a szervezetben. A bélrendszerben gyulladáskeltő anyagok keletkezhetnek, amelyek az egész szervezetben okozhatnak gyulladásokat. Ezek a gyulladások csökkenthetik az erek rugalmasságát, ami magas vérnyomáshoz vezethet. 

Lehetséges tehát, hogy a magas vérnyomás csökkentésére először bélflórádat kell rendetenned! 

Így állítsd helyre a vérnyomásodat

A magas vérnyomásnál kulcsfontosságú a betegség megfelelő kezelése, ellenkező esetben a betegnek súlyos következményekkel kell szembenéznie. Bár a vérnyomás probléma nem szüntethető meg teljesen, tehetünk azért, hogy mindezt a normál keretek között tartsuk!

 • Mindenképp érdemes szakemberhez fordulni, hiszen a legtöbb vérnyomás problémával küzdőnek gyógyszeres kezelésre van szüksége. Ebben pedig csak az orvosok fognak tudni segítséget nyújtani. 
 • Kutatások során már megállapították, hogy az életmódváltás a vérnyomás jelentős csökkenését okozhatja. A fogyás, a rendszeres testmozgás, a helyes diéta betartása, az alkoholfogyasztás csökkentése, a dohányzás elhagyása máris sokat segíthet. 
 • Tedd helyre bélflórád egészségét! Elképzelhető, hogy a szervezetedben lévő gyulladások azok, amelyek felelősek a probléma kialakulásáért. Ám ha bélflórád rendben van, akkor a szervezetedben lévő gyulladások csökkenhetnek, ezáltal a vérnyomás is alacsonyabb értékeket mutathat. 

Hogyan hozhatod helyre a bélflórádat? 

Ha bélflóránk állapota rendben van, akkor egész szervezetünk jól tud működni. Ha azonban valamiért felborul a természetes egyensúly, az rányomhatja a bélyeget egészségünkre! 

Hogy elkerülhessük a betegségeket, érdemes tehát helyreállítani a bélflóra természetes egyensúlyát. 

Kattints a linkre, és tudd meg, mi mit teszünk ezért! 

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása