Állítsd helyre a bélflórád!
06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Gyermekként furcsállottuk, amikor szüleink, nagyszüleink a hideg érkeztével azonnal elkezdtek panaszkodni fájó ízületeikre. Az idő múlásával megértettük a problémáikat. Ahogy csökken a hőmérséklet, egyre kényelmetlenebbül érezzük magunkat a bőrünkben a hasító, lüktető fájdalom miatt. De vajon mi köze a tél közeledtének az ízületi panaszokhoz? Mit tehetünk azért, hogy ne csak átvészeljük, de élvezzük is a hideg hónapokat? Nézzük!

Az ízületek megérzik az időjárás-változást? 

Ha ízületi fájdalomban szenvedsz, nem is kell magyaráznunk, miért olyan szörnyű az évnek ezen időszaka. Míg nyáron örömmel töltött el a mozgás, az ősz eljövetelével egyre kínkeservesebb. Az ízületi panaszok egyre gyakrabban, egyre nagyobb fájdalom kíséretében jelentkeznek, amely megnehezíti számodra a hétköznapokat. 

Sajnos az utóbbi években egyre tovább tartott a nyirkos, hűvös idő, már májusig kell várni az első meleg napsugarakra. Ez azt jelenti, hogy az évnek kb. felét fájdalomban töltöd. 

De vajon miért tapasztalod fokozottabban az ízületi problémákat?

Egyrészt a hideg idő hatására az ízületek, a szalagok és az izmok merevvé, görcsössé válnak. Ez irritálja az amúgy is gyulladásban lévő ízületeket. 

Másrészt ilyenkor általában alacsonyabb a légnyomás, ami ahhoz vezet, hogy az ízületeket körülölelő szövetek megduzzadnak, amelyek még tovább növelik a fájdalmat. 

Nem képzelődsz tehát, a hideg hónapokban valóban rosszabb az élet ízületi gyulladások mellett. De vajon van valamilyen módszer, ami enyhítheti a fájdalmaidat? Vagy nincs mit tenned, le kell mondanod a mozgásról, és egyszerűen csak túl kell élned a hétköznapokat? 

Nem csak a hideg a hibás

Mielőtt tovább megyünk, le kell szögeznünk: nem csak a hőmérséklet tehet a keserves fájdalomról. Nem a hideg okozza az ízületi gyulladást, csupán megnehezíti az amúgy sem könnyű helyzetet. 

Az ízületi gyulladás kialakulásában a ludas nem más, mint a bélflóra! 

Most biztosan arra gondolsz, hogy ez nem lehetséges, hiszen egy mozgásszervi problémának semmi köze a beleinkhez. De hadd magyarázzuk el! 

A bélflóránk az egyik legérzékenyebb szervünk, amely szinte az egész testre hatással van. Befolyásolja az immunrendszert, a mentális állapotunkat, az emésztőrendszerünket, a súlyunkat, de még vérnyomásunkat is. Emellett pedig ízületeinkre is hatással lehet. 

A bélflórában jó és rossz bacik egyaránt megtalálhatóak. Amíg ezek egyensúlyban vannak, nincs ok az aggodalomra, hiszen a szervezet normál módon működik. Ám ha valamilyen okból kifolyólag felborul az egyensúly, akkor ez az egyensúly felbomlik, és többségbe kerülhetnek a káros baktériumok. Ezek beindítják a gyulladáskeltő anyagok termelését, ezáltal pedig a szervezetben gyulladások keletkeznek- köztük az ízületekben is. 

Hogyan enyhítsd a fájdalmat? 

A hideg idő ellen nincs mit tenni, de az ízületi panaszok ellen igenis van megoldás! Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amivel könnyebbé teheted az őszi-téli hónapokat. 

 • Ha ízületi fájdalmakkal küzdesz, akkor érdemes nagyobb figyelmet fordítanod öltözködésedre, hogy biztosan melegen tarthasd az ízületeket. 
 • Ha egy átfagyoskodott nap után nincs is jobb, mint elmerülni egy nagy kád forró vízben, különösen, ha ízületi fájdalommal küzdesz. A meleg fürdő hatására az izmok, szalagok ellazulnak, a vérkeringés javul, ezáltal pedig csökken a fájdalom. 
 • A testmozgás kiiktatása nem fogja megoldani a problémát, ellenben rossz hatással lesz immunrendszerünkre, mentális egészségünkre. Száraz, napos időben próbáljunk meg egy kicsit mozogni, ha más nem megy, egy kis sétát tegyünk! 
 • Kezeld a kiváltó okot! Bár a fájdalom mértékét tudod csökkenteni, ez önmagában nem jelenti azt, hogy örökre búcsút is mondhatsz neki. Ellenben ha megtalálod a probléma gyökerét, nagyobb eséllyel szabadulhatsz meg végleg a gondoktól. 

Győzd le a gyulladásokat!

Ha a bélflóra jó baktériumai megfogyatkoznak, akkor a szervezetben gyulladások alakulnak ki, amely hatással van a mozgásunkra. Ha a hideg hónapokban szeretnénk elkerülni az ízületi fájdalmak okozta panaszokat, elsőként bélflóránk egyensúlyát kell helyreállítanunk!

De vajon mit tehetünk ezért? Kattints a linkre, és nézd meg, nekünk mi vált be!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása