Állítsd helyre a bélflórád!

Ügyfélszolgálat:  + 36 20 432 0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Életerő.info - Állítsd helyre a bélflórád!
0 Ft

Vajon mi okozza a plusz kilókat? A túl sok cukor és szénhidrát? Az összevissza nassolás? Vagy épp az ülő életmód, az állandó tespedés, a testmozgás hiánya? Bár ezek valóban hozzájárulhatnak a hízáshoz, van, ami ennél sokkal többet nyom a latba. Mégpedig egy baktériumtörzs jelenléte a bélrendszerben! De vajon hogyan képes néhány baktérium befolyásolni a testsúlyunkat? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk! 

Egy titokzatos baktériumtörzs

Létezik egy firmicutes nevű baktériumtörzs, amely a bélflórában található. Kutatók úgy gondolják, hogy talán nem is olyan ártalmatlan, mint elsőre tűnik: ugyanis ez a baktérium lehet felelős a pluszkilókért! 

Jeffrey Gordon, a Washington Egyetem Orvosi Karának kutatója egy érdekes kísérletet végzett el néhány éve. A kísérleti egerek bélflórájába túlsúlyos, illetve sovány egyedek microbiomjából telepítettek át baktériumokat. Ezután néhány hétig megfigyelték őket. Ezalatt az időszak alatt ugyanazt az étrendet követték, függetlenül, hogy milyen bélbaktériumokat juttattak be szervezetükbe a kísérlet során. 

Az eredmény megdöbbentő!

Azok az egerek, amelyek bélflórájába túlsúlyos egerektől származó baktérium került, előbb hízásnak indultak, mint társaik. Emellett bélflórájuk is kevésbé volt változatos, mint a többieké. 

Még egy érdekes különbségre derült fény: a túlsúlyos egerek microbiomja nagyobb arányban  tartalmazta a firmicutes nevű baktériumtörzset, míg a vékony egereké a bacteroidetes törzset. 

De vajon mi a titok? 

Hogy miért is képesek befolyásolni bizonyos baktériumtörzsek a testsúlyt? Mert a baktériumok befolyásolják emésztésünket! 

A kutatásban szereplő két baktérium fajta felelős azért, hogy a zsírok hogyan szívódnak fel a szervezetben. A firmicutes nevű baktériumról azt tartják az orvosok, hogy olyan enzimek termelését okozza, amelyek még az emészthetetlen cukrokat és zsírokat is lebontják, így lényegében nagyobb mennyiségű kalória kerül a szervezetbe. 

A rossz baktériumok emellett növelhetik az étvágyunkat, illetve kellemetlen sóvárgást okozhatnak, ami még jobban ellehetetleníti a fogyást.

Nem véletlen tehát, hogy a szigorú diéták és a rendszeres testmozgás nem segít. Amíg a bélflórában el vannak szaporodva a káros, hízásért felelős baktériumok, addig az életmód aligha számít valamit. 

Nem kell azonban kétségbeesnünk. Csupán mielőtt nekiesnénk a fogyókúrának, rendbe kell tennünk béllfóránk egyensúlyát! 

Mivel hozhatod helyre a bélflórádat! >>Folytatás>>

Mivel hozhatod helyre a bélflórádat! 

Ha hosszú ideje próbálkozol a súlyvesztéssel, de minden kísérleted hasztalannak bizonyult, lehetséges, hogy az ok bélflórádban keresendő. Amíg a bélflórád nincs jó állapotban, addig minden erőfeszítésed hiába való lesz. A feladatod tehát, hogy visszaállítsd az egyensúlyt! 

 • Táplálkozásunk megváltoztatása segíthet abban, hogy visszaálljon a helyes egyensúly. Mivel a hízásért felelős baktériumok tápláléka a cukor, a zsír, a szénhidrát, ezért fogyasszunk helyette rostban és fehérjében gazdag ételeket! 
 • A probiotikus ételek segíthetnek a jó baktériumok pótlásában. Az élőflórás joghurt, a kovászos uborka, a savanyú káposzta, a sajtfélék jó hatással lehetnek a béfllórára. 
 • Az étrendkiegészítők szedésével is tehetünk a bélrendszer egészségéért. Válasszunk olyan készítményeket, amely egyszerre tartalmaz probiotikumot és prebiotikumot, hiszen szervezetünknek mindkettőre szüksége van!
 • Kerüljük azokat a káros szokásokat, amelyek a jótékony baktériumok pusztulásához vezetnek. Ilyen például a túlzásba vitt antibiotikum szedés, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás! 

Természetes támogatás a bélflórának

A bélflóra egyensúlyának felborulása nem csak a súlynövekedésért felel, de egyéb emésztőrendszeri, mentális, vérnyomás vagy épp immunrendszerrel kapcsolatos problémát is okozhat. Érdemes tehát mindent megtenni azért, hogy mihamarabb visszataláljunk a helyes egyensúlyhoz! 

Kíváncsi vagy, nekünk mi vált be? Kattints a linkre, és tudd meg!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása