Állítsd helyre a bélflórád!

Ügyfélszolgálat:  + 36 20 432 0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Életerő.info - Állítsd helyre a bélflórád!
0 Ft

Az Alzheimer- és Parkinson-kór két rettegett betegség, amely jellemzően időskorban szedi áldozatait. A betegségek nem csak a páciens, de a családja életét is megkeserítik, ám nem ez az egyetlen közös pontjuk. Nagyon úgy tűnik, hogy a betegségek kiváltó oka ugyanott keresendő! Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, mi válthatja ki ezeket és lehet-e tenni valamit a megelőzésért. 

Meghökkentő kutatások

Míg korábban ezeket a betegségeket genetikai okokra próbálták visszavezetni, ma már egyre több kutatás támasztja alá, hogy egyáltalán nem ez okozza a problémát. Hanem a bélflóra egyensúlyának felborulása! 

A Kaliforniai Műszaki Egyetem professzorának, Sarkis Mazmanian-nak a vezetésével készült egy érdekes kutatás. Ennek során Parkinson-kóros betegektől vettek székletmintát, ezt pedig a kísérleti egerek szervezetébe juttatták. Ami ezután következett, arra még ők sem számítottak!

Az állatok rövid időn belül a Parkinson-kór jellegzetes tüneteit, többek közt mozgászavarokat kezdtek el mutatni. Nem véletlen, hogy a Parkinson-kórban szenvedő betegek és az egészséges emberek bélflórájának összetétele eltérő. 

De hasonló kutatást találunk az Alzheimer-kórral kapcsolatban is. Ennek során Alzheimer-kórban szenvedő egerek bélflórájából vett mintát telepítettek át egészséges egerekbe, akik rövid időn belül szintén elkezdték a betegségre jellemző tüneteket mutatni. 

És akkor a nagy kérdés: hogyan lehetséges mindez?

A közös pont

Nem más, mint a bélflóra!

Az orvostudomány már jó ideje tudja, hogy a bélrendszer és agyunk között létezik egy kommunikációs csatorna. Ennek értelmében mentális állapotunk képes befolyásolni a bélrendszerünket. Most már azt is tudják, hogy ez fordítva is igaz. A bélrendszer baktériumai elképesztő mértékben befojásolják az agyunkat, és a mentális állapotunkat.

Nem nehéz kitalálni, hogy amennyiben mindkettő egészséges, úgy szervezetünk normálisan tud működni. Azonban ha valamelyikben zavar áll be, akkor az a másik szervünket is negatív irányba fogja befolyásolni! 

A bélflóránkban található baktériumok egyensúlyban vannak egymással. Ha valami miatt ez az egyensúly felborul, akkor hamar elszaporodhatnak a rossz baktériumok. Ezek sajnos nem kímélnek minket, és különböző káros folyamatokat, például mikrogyulladásokat okoznak a szervezetben. Ezután már nincs más dolgunk, mint levonni a következtetést: ezek a káros folyamatok agyunkat is érintik, így sebezhetőbbé válhatunk az olyan betegségekkel szemben, mint a Parkinson- vagy Alzheimer-kór!

Hogyan állíthatjuk meg a gyulladásokat?  >>Folytatás>>

Hogyan állíthatjuk meg a gyulladásokat? 

Sajnos akármennyire is fejlett ma már az orvostudomány, bizonyos betegségek még mindig nem gyógyíthatóak, így Parkinson- és Alzheimer-kór sem. Az egyetlen dolog, amivel felvehetjük ellenük a harcot, az a megelőzés! Ehhez azonban szükségünk van a bélflóra egészségének megőrzésére, a gyulladások megelőzésére. 

 • Fogyassz rostban gazdag ételeket! Ezek nem csak a könnyű emésztést és a tápanyagok gyors felszívódását segítik, de a bélflóra egyensúlyának megőrzésében is fontos szerepük van. 
 • Kevesen tudják, de a túl sok húst és tejterméket tartalmazó étrendek rövid időn belül képesek felborítani a bélflóra egyensúlyát. Ezeket csak mértékkel edd! 
 • Sokan figyelmen hagyják az orvosi előírásokat az antibiotikum-szedéssel kapcsolatban. Ez nagy hiba, ugyanis ha nem megfelelően szeded ezeket a gyógyszereket, az tönkreteheti a bélflórádat!
 • Nem csak akkor gondoskodj a bélflórádról, ha már beütött a krach! Fogyassz rendszeresen probiotikumot tartalmazó élelmiszereket, illetve étrendkiegészítőket, mivel ezek segítenek fenntartani a bélbaktériumok helyes arányát. 

Így őrizd meg bélflórád egészségét

Ha a káros folyamatok elindultak, még akkor is van lehetőségünk megállítani őket. Nem muszáj szembenéznünk a különböző betegségekkel, amelyek akár életünk végéig elkísérhetnek minket. Egyszerűbb, ha teszünk a megelőzésért, és megőrizhetjük egészségünket! 

Egészségünk egyik alapköve bélflóránk állapota. Kattints a linkre, és nézd meg, mi hogyan támogatjuk minden egyes nap!

Hozzászólások

0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása