Napjaink nagy részét zárt térben töltjük, legyen az iskolában, munkahelyen vagy otthon. Különösen télen lehet nehéz motivációt találni a szabadba menéshez, ugyanakkor fontos, hogy a bőrödet érje a napsugár, ugyanis ez segít a szervezetnek a nagyon is szükséges D-vitamin előállításában. Régóta tartják, hogy segít az erős csontozat fenntartásában, de ez az esszenciális vitamin a bélrendszerben is igen jelentős helyet kap, segít erősíteni a bélsejteket és az immunrendszert.

Mit tudunk a D-vitaminról? 


A D-vitamin egyrészt étrenddel nyert vitamin, másrészt testünk által termelt hormon. Zsírban oldódó vitamin, amely segíti a kalcium és a foszfor felszívódását és megtartását, amelyek nélkülözhetetlenek a csontképződéshez. Laboratóriumi vizsgálatokban kimutatták, hogy a gátolja a rákos sejtek fejlődését, segíti a fertőzések leküzdését és csökkenti a gyulladást. Mindazonáltal a vitamin receptporai számos szervben és szövetben megtalálhatók, ami arra utal, hogy az erős csontozat fenntartásán túl létfontosságú funkciói is vannak. Az alacsony D-vitamin szintet összefüggésbe hozták a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a perifériás artériás betegségek, a szív- és érrendszeri betegségek, bizonyos rákos megbetegedések, valamint az autoimmun és gyulladásos betegségek fokozott kockázatával. 


"A halál a belekben lakozik" - Paracelsus

"Életmentő információk a bélflóráról"

Betegségek - Problémák - Megoldások

Amit tudni kell a legkevésbé ismert "szervünk"-ről.

A 7 napos kurzus most INGYENESEN a Tiéd lehet!

Töltsd ki a következő űrlapot és kérd az egészséggel és a bélflóráddal kapcsolatos legfontosabb információkat!

arrow

Tudni kell róla, hogy segít a szervezetnek a fertőzés utáni szabályozásában is, így amikor immunrendszered megfelelően működik, az immunválasza bekapcsolódik a fertőzések leküzdésébe. Miután a fertőzés elmúlik, nagyon fontos, hogy megszabaduljunk ettől az immunválasztól, hogy ne legyen állandóan gyulladás. A D-vitamin segít ennek szabályozásában. Nem feltétlenül segít megszabadulni a fertőzéstől, de amint a fertőzés elmúlt, segít visszatérni a normális kerékvágásba.


D-vitamin helye a bélflórában


Gondolj úgy a bélflórára, mint a sejtekből álló csövekre, amelyeket csomópontok tartanak össze. A D-vitamin segít megerősíteni ezeket a csomópontokat vagy a sejtek közötti kapcsolatokat, így a csövek nem szivárognak. A bél nyálkahártyájában  található D-vitamin-receptorok azok, amelyek kommunikálnak a bélsejteket összefűző szoros csomópontokkal.


Tudjuk, hogy a bélrendszer egészsége és az immunrendszer rendkívül szorosan összefügg egymással, és a D-vitamin egyike azon számos tényezőnek, amely segít megőrizni a bélflóra egészségét. Vizsgálatok kimutatták, hogy a magasabb D-vitamin szint összefüggésben áll bizonyos bélbaktériumok bőségével, amelyek a bélrendszer egészségével kapcsolatosak, ami egyértelműen  potenciális kapcsolatra utal a kettő között. 


A bélflóra kapcsolata D-vitamin szint között 


Jelentős összefüggéseket fedeztek fel a D-vitamin szintje és a bélflóra között. A D-vitamin hiánya vagy pótlása összefüggést mutatott az autoimmun betegségekkel azáltal megváltoztatva a bélflórát, így a baktériumok számának vagy összetételének megváltoztatása hatással van a betegség kialakulására. Mindennek oka, hogy D-vitamin-elégtelenség esetén a természetes, belső immunvédelem jelentősen gyengülhet.


A sok egészséges bélbaktérium létfontosságú szerepet játszik abban, hogy az inaktív D-vitamint aktív, egészségvédő formává alakítsák. Az aktív D-vitamin szintje kapcsolatot mutat a bélrendszerben található „barátságos” baktériumok számával. Egyértelmű tehát, hogy az ember bélrendszerében található baktérium típusok sokfélesége szorosan összefügg az aktív D-vitaminnal.


Amit még tudni érdemes


A témával kapcsolatos vizsgálatok nem álltak le, így vélhetően lehetőség nyílik arra, hogy a bélflóra megváltoztatásával eredményesebbek legyenek az egyes kezelések, így például a csontsűrűség javítása. Te is igen sokat tehetsz a D-vitamin szint javítása érdekében. Kezd el építeni a bélflórát, amivel csak nyerhetsz, mindeközben pedig figyelj a megfelelő D-vitamin szintre. 


A PROB-VITAL termékei kiváló választás, ha szeretnél biztosra menni, ami bélflórád egészségét illeti. Nézz körül webáruházunkban, és válaszd ki a számodra megfelelőt.