Az emésztési problémák és a hajhullás két gyakori probléma, amellyel sok ember, különösen a nők szembesülnek. De ami kevésbé elterjedt, az az a tudat, hogy az emésztés és a hajhullás kéz a kézben járhat, mivel a bélrendszer a szervezet szinte minden funkciójához kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy ha rossz a bélrendszered, még hajritkulást és hajhullást is tapasztalhatsz. Sok mindent meg kell érteni a bélbaktériumokról és a hormonokról, az emésztési problémákról és a hajhullásról.

A bél egészségét károsító tevékenységek

Az egészséges bél mikrobiomját fenyegető veszélyek közé tartozik a stressz, a gyakori antibiotikum-használat, a helytelen táplálkozás és egyéb káros tevékenység. Az antibiotikumok túlzott használata, a baktériumok elkerülésével kapcsolatos társadalmi megszállottság, valamint a bélflórát nem támogató baktériumok elszaporodásával ellentétes diéta, mind potenciálisan hozzájárulhatnak ahhoz, hogy csökkenjen a bélrendszer mikrobiális sokfélesége. 


"A halál a belekben lakozik" - Paracelsus

"Életmentő információk a bélflóráról"

Betegségek - Problémák - Megoldások

Amit tudni kell a legkevésbé ismert "szervünk"-ről.

A 7 napos kurzus most INGYENESEN a Tiéd lehet!

Töltsd ki a következő űrlapot és kérd az egészséggel és a bélflóráddal kapcsolatos legfontosabb információkat!

arrow

Mindenképpen külön kell szót ejteni a stresszről, ami egy kétirányú kapcsolat a bélrendszerrel. A stressz nem csak közvetlenül befolyásolja a bélflórát, hanem a vagus idegen keresztül jeleket küld az idegrendszerbe és onnan tovább, károsítva a mikrobiom sérülékenységét. Ennek az idegnek a túlzott aktiválása kimerítheti a hasznos bélbaktériumokat.


Hogyan befolyásolhatja a bél egészsége a hajhullást?


A hajad fehérjékből, lipidekből, vízből és néhány nyomelemből áll. A haj növekedéséhez sok energiára van szükség, ha azonban a szervezetben nincs elegendő mennyiségű olyan elem, amely részt vesz ebben az összetett hajnövekedési folyamatban, akkor a hajhullás valódi veszélyt jelenthet.


A szervezet az étel megemésztésével megkapja a működéséhez szükséges összes tápanyagot. Minden, amit megeszel, az emésztőrendszerbe kerül. Amint ott vannak, az enzimek és a bélbaktériumok egyszerű elemekre bontják, amelyek felszívódnak és továbbítják a további feldolgozáshoz vagy azonnali felhasználáshoz. Ez az oka annak, hogy bármilyen emésztési probléma közvetve hajhulláshoz vezethet.

A bél/haj kapcsolat


  1. A rossz bél egészsége fejbőr gyulladást okozhat

 

Az emésztési problémáknak és a hajhullásnak van egy sajnálatos kapcsolata, amelyet fontos megérteni – és ennek különböző okai lehetnek. A rossz bélrendszer egyik mellékhatása a gyulladás. Míg a gyulladás problémát jelent az egész szervezet számára, hatással lehet a fejbőrre és a hajhagymákra is. 


  1. A rossz bélrendszer csökkentheti az ösztrogénszintet

 

A mikrobiom befolyásolhatja a hormonszintet is, így kibillen az egyensúlyából az ösztrogén is, ha bélrendszer rossz. A hormon szintjének csökkenésével hajhullást tapasztalhatsz. 


  1. A rossz bélrendszer stresszt okozhat

 

A kiegyensúlyozatlan bélbaktériumok befolyásolhatják a stressz szintjét. A problémás bélrendszer jeleket küldhet az agynak, ami stresszhez vagy szorongáshoz vezet, és mindannyian tudjuk, hogyan feszültség hajhullás kiváltója lehet. 

 

  1. A rossz bélrendszer megfosztja a fejbőrt a tápanyagoktól

 

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni az emésztési problémák és a hajhullás esetén, egyszerűen az, hogy a szervezet hogyan dolgozza fel a vitaminokat és ásványi anyagokat. Amikor a bakteriális ökoszisztéma szimbiózisban van, a szervezet megkapja azokat a vitaminokat és tápanyagokat, amelyeket beviszel, egyszóval, az összes hajat támogató vitamin mint a biotin, a K-vitamin és még sok más, eljut a bőrhöz és a hajhoz. Mikrobiom sérülése esetén ezek a vitaminok nem jutnak el oda, ahova kell. 


Következtetés

A hajhullás egy olyan állapot, amely férfiakat és nőket egyaránt érint, és gyakran hatalmas érzelmi hatással van az érintettekre. Számos tényező okozhatja, és néhányuk az emésztőrendszeri problémákhoz kapcsolódik. Az emésztőrendszerben fellépő bármilyen zavar a hajnövekedéshez szükséges tápanyagok hiányát okozhatja. 


Mit kell tenni? A válasz egyszerű. Rendbe kell hozni a bélflórát. Ennek legegyszerűbb módja, ha egy mindenre kiterjedő, maximálisan bélflórát építő és támogató étrend kiegészítőt választasz. 


Olvass tovább és tudd meg, hogy melyek azok a termékek, amelyek előmozdítják bélrendszered és az egész szervezet egészségét.