Állítsd helyre a bélflórád!
LEGYEN A PARTNERÜNK Maradt kérdése? Telefonon rendelne? 06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Hogyan állítsd helyre a bélflórád, és szabadulj meg az egészségügyi problémáidtól?

Válaszd ki a neked tetsző módszert!

Ezt mindenképp látnod kell!

Három orvos, három műsorban beszélt a bélflóra baktériumainak fontosságáról. A legfontosabb információkat összegyűjtöttük belőle. Szánj rá néhány percet, és nézd végig a videót!

Pótold folyamatosan a bélflórád pusztuló baktériumait!

Az egészségedet, az energiádat, és az immunrendszeredet ezek, a bélflóra hasznos baktériumai biztosítják. Ha pusztulni kezdenek, akkor helyettük ártó hatású baktériumok szaporodnak el, amelyek számtalan betegség okozói lehetnek. Ezért fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a szervezetünk számára nélkülözhetetlen, jótékony baktériumokat.
A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. Azért, mert ezek a baktériumok az életedért, az egészségedért harcolnak, minden pillanatban. Segítsd őket azzal, hogy probiotikumot fogyasztasz!

Íme, néhány lehetőség, a baktériumok pótlására:

Természetes probiotikumok

Fogyaszthatunk olyan ételeket, élelmiszereket, amelyek természetes probiotikumokat tartalmaznak. Ilyenek pl.  a kovászos uborka, vagy a savanyú káposzta.

Előnye: Természetesek, könnyen beszerezhetők, és finomak.

Hátránya: Bár ezek rendkívül egészségesek, a baktériumok pótlására nem túl hatékonyak. Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, huzamosabb ideig, naponta többször, és nagyobb mennyiséget kellene fogyasztanunk belőlük. A másik probléma, hogy a gyomor savas közege elpusztítja az élőflórás ételekben található jótékony baktériumok nagy részét.

Élőflórás joghurtok

Egyre több élelmiszer gyártó kínál élőflórás joghurtokat, vagy joghurt italokat.

Előnye: Könnyen beszerezhetők, és finomak.

Hátránya:  Csak joghurtokkal nem oldjuk meg a bélflóra helyreállítását. Ehhez ugyanis, huzamosabb ideig, naponta többször, és nagyobb mennyiséget kellene fogyasztanunk belőlük. Az is probléma, hogy a gyomor savas közege elpusztítja az élőflórás joghurtokban található jótékony baktériumok nagy részét.

Probiotikumos táplálékkiegészítők

Ma már egyre több cég készít olyan étrendkiegészítő termékeket, amelyek probiotikumokat tartalmaznak. (Ilyen pl. a Normaflore, Portexin stb.)

Előnye: Könnyen beszerezhetők, és fogyaszthatók.

Hátránya: Csak néhány napos adagot tartalmaznak. Ha folyamatosan fogyasztanánk ezeket, akkor az egy napra vetített költséget figyelembe véve, viszonylag drágák. A legtöbb esetben prebiotikumokat nem tartalmaznak.

A bélflóra helyreállítás 3 feltétele

A 3 nélkülözhetetlen összetevő:

1.

1) Probiotikum

Olyan terméket (táplálékkiegészítőt) válasszunk, amely elegendő mennyiségben tartalmazza a megfelelő (gyomorsav ellenálló) probiotikumokat, és megfelelő számú baktériumtörzset tartalmaz.

2.

2) Tartós fogyasztás

A probiotikumokat nem elég néhány napig fogyasztani. Bár az egyszeri fogyasztás is hasznos, a bélflóra helyreállításához fontos, hogy hónapokon keresztül fogyasszuk a probiotikumokat.

3.

3) Prebiotikum

Nem elég a probiotikum, mert a baktériumoknak speciális táplálék is kell, amelyeket prebiotikumoknak nevezünk. Ilyen például az inulin. Válasszunk olyan terméket, amely inulint, vagy egyéb prebiotikumot is tartalmaz

Mennyire vagy érintett? Teszteld le!

Egészséges vagy, vagy időzített bomba ketyeg a hasadban? Töltsd ki a tesztet és megtudod. Kattints a gombra!