Állítsd helyre a bélflórád!
LEGYEN A PARTNERÜNK Maradt kérdése? Telefonon rendelne? 06 20/432-0222 (H-P: 9:00-17:00) ugyfelszolgalat@eletero.info

Szabadulj meg a szorongástól! – Állítsd helyre a bélflórádat!

Fél megoldások helyett szüntesd meg a kiváltó okot!

A szorongás megmérgezi az életed

Tudom, hogy a szorongás rettenetes teher. Amikor görcsösen összerándul a gyomrod, és a torokszorító félelem úgy tölti meg a belsődet, mint a víz a süllyedő hajót. Próbálod leplezni a benned növekvő félelmet, de valójában mindenki érzi a feszültséget rajtad.

Sajnos, rossz hírem van: ha nem teszel ellene, akkor a szorongás egyre jobban elhatalmasodik rajtad. Talán már most is úgy készülsz a napi teendőidre, hogy reggelente a nyugtatót előre bekészíted, és a magnézium készítmények állandó társaid.

A másik rossz hír, hogy sem a nyugtatók, sem a magnézium készítmények nem jelentenek igazi megoldást. Ahogy biztos te is észrevetted, mindegyik csak egy ideig hat, és csak idő kérdése, hogy újból rád törjön a gyomorszorító félelem. De tehetsz ellene…

Szerezd vissza az életed!

Nem volna jobb felszabadultan élni? Az állandó, görcsös feszültség helyett lazán megélni a dolgokat? Képzeld el, hogy milyen volna aggodalmak nélkül kezdeni a napot, és bizalommal tekinteni a jövőbe. Ez,ma már nem lehetetlen. Ezt állítja Dr. Guseo András ideggyógyász, pszichiáter is, a tapasztalai alapján:

“Volt olyan betegem is, aki annyira szorongott, hogy a pár száz méterre lévő óvodába nem mert egyedül elmenni a gyerekéért, ezért mindig valakinek el kellett kísérnie. Miután kiderült, milyen ételekkel vannak problémái, azok kiiktatásával folytattuk a kezelését. Egy hét elteltével már egyedül közlekedett és lassan a gyógyszereit is elhagyhatta” – fűzte hozzá a szakember.

Megoldás: Ha jól eszel, jól leszel

Az igazán jó hír viszont az, hogy úgy tűnik, hogy a kutatók megtalálták a probléma gyökerét, és a megoldás kulcsát is:

Rájöttek, hogy a legtöbb esetben a szorongást a bélflóra egyensúlyának felborulása, és a káros bélbaktériumok elszaporodása okozza. A bélbaktériumok és a bélfal sejtjei termelik ugyanis a szerotonin nevű hírvivő molekula 95 százalékát, ami a hangulatunk szabályozásáért felelős. Így, ha helyreállítjuk a bélflóra egyensúlyát, megszűnhet a szorongás is.

Persze, felmerül a kérdés:

Mi a legjobb megoldás a bélflóra helyreállítására?

Ugye, láttál már a tévében, élőflórás joghurt reklámot? Vagy olyan hirdetést, ahol probiotikumot kínálnak? Akkor már te is tisztában vagy azzal, hogy a bélflórád helyreállítása létfontosságú az egészséged szempontjából. Azt is tudod, hogy a bélflóra egyensúlyának helyreállításának érdekében, a legfontosabb teendő, a probiotikus baktériumok pótlása.

Hogyan tudod ezt megtenni? Íme egy kis segítség az összehasonlításhoz:

 

Íme, néhány lehetőség, a baktériumok pótlására:

Természetes probiotikumok
Fogyaszthatunk olyan ételeket, élelmiszereket, amelyek természetes probiotikumokat tartalmaznak. Ilyenek pl.  a kovászos uborka, vagy a savanyú káposzta.

Előnye: Természetesek, könnyen beszerezhetők, és finomak.

Hátránya: Bár ezek rendkívül egészségesek, a baktériumok pótlására nem túl hatékonyak. Ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, huzamosabb ideig, naponta többször, és nagyobb mennyiséget kellene fogyasztanunk belőlük. A másik probléma, hogy a gyomor savas közege elpusztítja az élőflórás ételekben található jótékony baktériumok nagy részét.

Élőflórás joghurtok
Egyre több élelmiszer gyártó kínál élőflórás joghurtokat, vagy joghurt italokat.

Előnye: Könnyen beszerezhetők, és finomak.

Hátránya:  Csak joghurtokkal nem oldjuk meg a bélflóra helyreállítását. Ehhez ugyanis, huzamosabb ideig, naponta többször, és nagyobb mennyiséget kellene fogyasztanunk belőlük. Az is probléma, hogy a gyomor savas közege elpusztítja az élőflórás joghurtokban található jótékony baktériumok nagy részét.

Probiotikumos táplálékkiegészítők
Ma már egyre több cég készít olyan étrendkiegészítő termékeket, amelyek probiotikumokat tartalmaznak. (Ilyen pl. a Normaflore, Portexin stb.)

Előnye: Könnyen beszerezhetők, és fogyaszthatók.

Hátránya: Csak néhány napos adagot tartalmaznak. Ha folyamatosan fogyasztanánk ezeket, akkor az egy napra vetített költséget figyelembe véve, viszonylag drágák. A legtöbb esetben prebiotikumokat nem tartalmaznak.

Egy szuperhatékony megoldás minden problémára?

Mit szólnál, ha nemcsak a szorongást kezelnéd, hanem közben a kiváltó okát is megszüntetnéd? Ha volna egy készítmény, amelyben

  • a probiotikumok pótolják a hiányzó bélbaktériumokat,
  • a prebiotikum (inulin) táplálja a probiotikumokat,
  • a hatóanyagai csökkentik a szorongást, támogatják a fizikai és szellemi teljesítőképességet. 
  • Védi az idegrendszert, fokozza a szorongással és a stresszel szembeni ellenálló képességünket

Mindez pedig akár több százszoros hatékonysággal az eddig ismert szerekhez képest. Hogyan lehetséges ez?

FELTÉTLEN kell Neked egy ilyen készítmény, ha…

  • szeretnél megszabadulni a szorongástól, és megállítani a depressziót

  • ha emésztési problémáid vannak, és tenni akarsz a bélflórád helyreállításáért

  • ha antibiotikumot szedtél bármikor az elmúlt években és fontos számodra az egészséged,

Mi történik, ha nem változtatsz?

Most, semmi. De csak gondolj bele, hogy milyen hatással van a szorongás az életedre?

Vajon mi lesz ha nem teszel ellene semmit? Ugye te is tudod, hogy egyre rosszabb lesz?
Változtatni kéne rajta!!!

Az antibiotikumok, gyógyszerek, tartósítószerek, és sok-sok egyéb negatív környezeti hatás folyamatosan rombolja a bélflórádat. Ezek együttes hatása, előbb szorongást, majd depressziót okoz. Vagyis biztosan meglesz a következménye. Nem volna jobb megelőzni a bajokat, mint akkor szenvedni tőlük?

Egészséges a bélflórád?

Töltsd ki a tesztet, és megtudod!

Hívj rendelésért!