Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

7 egészséges ital, amely javítja az emésztést

7 egészséges ital, amely javítja az emésztést

Legyen szó teljes étkezésről vagy egyszerűen egy könnyű harapnivalóról, biztosak akarunk abban lenni, hogy ételeink hatékonyan emészthetők legyenek. Ahogy a kutatások is megerősítik, minél egészségesebb a bélrendszerünk, annál jobban érezzük magunkat, jobban nézünk ki és teljesítünk.

Ha már vannak egészséges ételek, amik jót tesznek a bélflórának, akkor a hidratáltság és az egészséges bélflóra jegyében fontold meg, hogy egy vagy több egészséges italt hozzáadsz az étrendedhez. 

 

Kombucha

Élesztőgombák és baktériumok erjesztésével, édesített teával készült kombucha egy frissítő, enyhén szénsavas ital, amely probiotikumokban gazdag, amikről tudjuk, hogy egészséges élő baktériumok, amelyek segítik a bélrendszer zökkenőmentes működését. A probiotikumoknak számos egészségügyi előnyei vannak, így erősítik az immunrendszert, javítják a vércukorszintet, csökkentik a gyulladást és javítják a bélrendszer és az emésztőrendszer általános egészségét.

Gyömbér tea

Ha meleg gyömbérteát iszol közvetlenül nagy étkezés előtt vagy közben, az javítja az emésztőrendszer egészségét és megakadályozza gyomorégést, illetve a gyomor- és emésztési zavarokat. Ennek az az oka, hogy a gyökér serkenti a nyálfolyást, az epe- és gyomornedv-termelést, ami beindítja az elfogyasztott táplálék lebomlását.

Citromfű tea

Amellett, hogy csodálatosan ízletes, a citromfű tea segít megnyugtatni a gyomrot és kordában tartja az emésztési funkciókat. Ősi kínai orvoslásként használják bizonyos gyomorproblémák tüneteinek csökkentésére, mint pl. puffadásra és székrekedésre. Ezenkívül koffeinmentes, így ideális vacsora utáni ital nem mellékesen pedig nyugtató és segít az elalvásban. 

Borsmenta tea

A borsmentát több ezer éve használják kellemes, mentolos íze és egészségügyi előnyei miatt. Természetes vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek segítik az emésztőrendszert azáltal, hogy csökkentik a bélgörcsöket, ami azt jelenti, hogy szervezet ellazult állapotba kerül, és könnyebben megemészti az ételt a lenyelés után. Emiatt hatékonynak bizonyult az irritábilis bél szindróma (IBS) kezelésében is.

Édeskömény tea

A rostokban gazdag édeskömény segíthet enyhíteni a székrekedést és más emésztési problémákat, amelyek gázokat okoznak.

Kávé

A reggeli kávé több mint egy reggeli energialöket. Az emésztőrendszerre is serkentőleg hat. Hashajtóként működik, a kávé gyorsan megmozgatja a dolgokat a bélrendszerben. Bár a kávé segíthet a napi székletürítés időzítésében, ne csak rá hagyatkozz az emésztés elősegítése érdekében.

A túlzott mennyiségű koffein fogyasztása hasmenést okozhat, ami nemcsak kellemetlen, hanem bizonyos tápanyagok felszívódását is megakadályozhatja. 

Víz

A természet emésztést segítőjeként hirdetett víz minden egyes sejt fő alkotóeleme. A víz az emésztőrendszer szöveteit is rugalmasan tartja, miközben olyan környezetet teremt, amely lehetővé teszi az élelmiszerek könnyű áthaladását. Mindenképpen fogyaszd a megfelelő mennyiséget, ami nemcsak a bélmozgás szabályozásában segít a nap folyamán, hanem abban is, hogy hosszabb ideig telítve érezzük magunkat.

A könnyebb fogyasztás érdekében citromot is tehetsz a vízhez. Nem mellesleg a citrusféléket emésztést segítőként, gyulladáscsökkentőként és vizelethajtóként is használják.

Plusz támogatásra van szükséged az emésztés terén? Akkor használ olyan táplálékkiegészítőt, ami teljeskörű megoldást nyújt bélrendszered teljes egészére. Erre Gastrodem+PRO nyújtja a legoptimálisabb megoldást köszönhetően a 11 gyógynövény természetes kivonatának. Rendeld meg még ma, légy egészséges holnap!