Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

Kapcsolat a bélrendszer és a szív egészsége között

Kapcsolat a bélrendszer és a szív egészsége között
Kezdjünk egy puszta ténnyel, mégpedig, hogy a szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető halálok. Számos tényező növelheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát, beleértve a túlsúlyt vagy elhízást, a fizikai aktivitás hiányát és a dohányzást. Van még egy fontos tényező, amivel nem biztos, hogy tisztában vagy: a bélrendszer egészsége. Az emésztőrendszerben élő baktériumok széleskörű hatást gyakorolhatnak a szervezetre, és nemcsak az anyagcserét, az immunválaszokat és a hangulatot befolyásolhatják, de hatással lehetnek a szív- és érrendszer egészségére is.

Az elmúlt években megnőtt a közvélemény tudatossága a bélflóra, az emésztőrendszerben élő baktériumok és más mikroorganizmusok irányába. Egyre több kutatás utal arra, hogy a bélbaktériumok rossz egyensúlya a bélrendszeren kívül is károkat is okozhat, és szerepet játszhat az ízületi gyulladás, elhízottság és depresszió kialakulásában. Úgy tűnik azonban, hogy hatással van az erekre is, és közrejátszik a plakkok felhalmozódásában az artériákban, valamint olyan jelentős szív- és érrendszeri eseményeket idézhet elő, mint a szívinfarktus és a szélütés.

 

 

A jó hír az, hogy tehetsz lépéseket a bél mikrobiómjának javítására, az étrend módosításától kezdve bizonyos étrend-kiegészítők szedésén át egyéb egészséges életmóddal kapcsolatos intézkedésekig. 

 

A bélrendszer szerepe a betegségekben

 

Bélflórád mikroorganizmusok billióiból áll, amelyek a testedben és a testeden élnek – főleg baktériumokból, gombákból és más organizmusokból áll. Úgy becsülik, hogy az emberi testben átlagosan 38 billió baktérium található, és ezeknek a többsége az emésztőrendszerben vagy a bélben él.

 

A bélflórában lévő más baktériumok azonban nemcsak az emésztőrendszer egészségét zavarhatják meg, hanem a test sok más területére is negatív hatással vannak. Ma már egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy az egészséges mikrobiom gyakorlatilag minden betegségben szerepet játszik. Ez alól a szív- és érrendszeri betegségek sem kivételek. 

Hogyan tartsuk fenn az egészséges bélflórát?

Az egészséges bél mikrobiom támogatásának alapjai a probiotikumok és prebiotikumok. Probiotikumok hasznos baktériumokat tartalmaznak, míg a prebiotikumok elősegítik a hasznos baktériumok növekedését. 

 

Fontos lenne kihagyni az étrendből a feldolgozott ételeket, a finomított szénhidrátokat, a túl sok cukrot és zsírt, amelyek mindegyike egészségtelen bélrendszerhez vezethet. 

 

A stressz egy másik kulcsfontosságú tényező lehet a bélbaktériumok egészségtelen egyensúlyában, ezért lehetőség szerint csökkentsd a stresszt olyan tevékenységekkel, mint a testmozgás vagy a meditáció, vagy ami összességében kikapcsol és vitalizál. 

 

Függetlenül attól, hogy jelenleg van-e bármilyen szívbetegséged, vagy fennáll annak kockázata, a bélflóra emberi egészségben betöltött szerepének felismerése kritikus. Ne feledd, hogy a mikrobiom javítása létfontosságú az általános egészség megőrzéséhez és a betegségek megelőzéséhez.

 

A szíved fontos helyet foglaljon el az életedben ezért vigyázz rá, és tegyél meg érte mindent. Mi segítünk ebben! A Cardimax+PRO termékünk ideális megoldás, ha egészséges vérkeringést és ép bélflórát szeretnél.