Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Bélegészség és a nyári ételek, avagy miért fontos a szezonális étkezés?

Bélegészség és a nyári ételek, avagy miért fontos a szezonális étkezés?

A szezonális étkezés fontos, és a nyár a tökéletes időszak az efféle étrendre. Fontos, hogy megtanuld, hogyan építs be a mindennapokba a friss, tápanyagban gazdag ételeket. 

Miért fontos a szezonális nyári ételek fogyasztása?

A szezonális étkezés támogatja az egészséget, nem mellesleg teszel a fenntarthatóságért is Ez azt jelenti, hogy az élelmiszer frissebb és tápanyagdúsabb. Ízletesebbek is, mint a világ más részeiről szállított ételek. 

A szezonális étkezés a belek egészségének is jót tesz! Ásványi anyagokban gazdagok, amelyek elősegítik az egészséges emésztést és az immunrendszer működését. A különböző szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztása elősegíti a bél mikrobiómjának diverzifikálását, és ez javítja a bélrendszer általános egészségét.

10 szezonális nyári étel a bélrendszer egészségéért

Görögdinnye: Ez a nyári gyümölcs gazdag C-vitaminban, likopinban (egészségmegőrző hatása van antioxidáns tulajdonsága miatt) és más antioxidánsokban. Ez segít csökkenteni a gyulladást a bélben és véd a szabadgyökök ellen. Ráadásul magas víztartalma segít megőrizni a hidratáltságot, miközben segíti az emésztést. 

Avokádó: Ez a krémes zöld gyümölcs egészséges zsírokat tartalmaz. Segíthet az emésztés egészségének javításában azáltal, hogy elősegíti a kiegyensúlyozottabb bélflórát. Rostot is szállít, amely segít a bélrendszer jó állapotban tartásában.

Uborka: Igazán frissítő a forró napokon! Ez a zöldség gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett jó élelmi rostforrás is, mert a rostok segítik a dolgok zökkenőmentes mozgását az emésztőrendszerben. 

Paradicsom: Ez a nyári alapanyag olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek javítják az egészséget, beleértve a bélrendszer egészségét is. Ezenkívül magas víztartalma hidratál és támogatja az emésztést.

Leveles zöldek: Legyen szó kelkáposztáról, spenótról vagy mángoldról, a leveles zöldek tápanyagban gazdag ételek, amelyek jót tesznek a bélrendszernek. Tele vannak rostokkal és polifenolokkal, amelyek leküzdik a bélgyulladást.

Bogyók: Az áfonya, a málna és a szeder kiváló antioxidáns forrás. Ez segíthet csökkenteni a gyulladást a bélben. Ezenkívül magas a rost- és víztartalmuk, mindkettő támogatja az emésztést.

Citrusfélék: A citrom és a lime javítja az emésztést azáltal, hogy alapvető tápanyagokat biztosít. Gondolj a C-vitaminra és a káliumra. Segítenek a belek a pH-szintjének egyensúlyban tartásában is. 

Cukkini: Ez a nyári zöldség rengeteg rostot tartalmaz, amelyek segítenek megőrizni az emésztést. Ezen kívül tele van C-vitaminnal és más antioxidánsokkal is. 

Őszibarack: Az édes és lédús őszibarack kiváló élelmi rostforrás! Tele vannak antioxidánsokkal és C-vitaminnal is. 

Paprika: Ezek a színes zöldségek nagyszerű C-vitamin-forrást jelentenek. Ez elősegíti az egészséges bélflóra kialakulását. Tele vannak rostokkal és antioxidánsokkal is. 

A nyári ételek előnyei

Ezen szezonális élelmiszerek fogyasztása létfontosságú a bélrendszer egészsége szempontjából, mivel a következőket biztosítják:

Esszenciális tápanyagok

  • Vitaminok
  • Ásványok

Probiotikus baktériumok a megfelelő emésztésért és a kiegyensúlyozott mikrobiomért

Támogatják a bélrendszerünkben már jelenlévő jó baktériumokat is. Mindezek mellett segítenek egyensúlyban tartani a pH-szintet, ami javítja az immunitást és az emésztőrendszer működését. Ezek a tényezők összességében hozzájárulnak a jobb általános fizikai jóléthez. 

Szükséges és most van itt az ideje a nyári friss és harsogó gyümölcsök, zöldségek fogyasztásnak. Ezen kívül támogathatod szervezeted olyan táplálékkiegészítőkkel, amik összetett hatóanyaguk révén további támogatást adnak a bélflórának. Nézz szét termékeink között és válaszd a számodra legideálisabbat.