Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

Férfiak figyelem! A sör nagyszerű a bélrendszer számára

Férfiak figyelem! A sör nagyszerű a bélrendszer számára

Közeleg a nyár, itt van a jó idő, előkerülnek szisszenő hűtött sörök. A sör, a világ egyik legrégebbi és legszélesebb körben fogyasztott alkoholos itala. Jó hírünk van a nedű kedvelőinek, ugyanis kutatók azt találták, hogy a sör előnyös lehet a bél egészségére nézve. Ez egy olyan kinyilatkoztatás, amely ellentmond annak az általánosan elterjedt hiedelemnek, hogy a sör pusztán kényeztetés, és nincs valódi egészségügyi előnye.

Sörbaktériumok és a bélrendszer

A kutatók áttekintették a sör és a bélflóra közötti kölcsönhatásokat és mechanizmusokat a test immunitásának szabályozásában. A kutatás azt sugallja, hogy a sörben található baktériumok javítják a belek egészségét és az immunrendszert. A sör számos esszenciális aminosavban, vitaminban, nyomelemben és bioaktív anyagban gazdag, amelyek számos emberi élettani funkció szabályozásában részt vesznek. Ha mértékkel fogyasztjuk a sört, a benne lévő fenolokat és más tápanyagokat a bél külső nyálkahártya rétegében élő mikrobaközösség fermentálja és lebontja. 

A sör pozitív egészségügyi hatásai

A sörbaktériumok ugyanígy megelőzhetik a szívbetegségeket és javíthatják a vérkeringést, továbbá csökkentik a felső légúti megbetegedések kockázatát. A mérsékelt sörfogyasztás segít megelőzni az érelmeszesedést és a szívbetegségeket, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, javítja a vérkeringést és erősíti az immunrendszer működését. Kimutatták, hogy antioxidáns és öregedésgátló hatása is van, elősegíti az ösztrogéntermelést. 

Bár ez a hír ünneplésre adhat okot a sör szerelmeseinek, fontos megjegyezni, hogy a mértékletesség kulcsfontosságú. A pozitív hatások csupán a mérsékelt sörfogyasztással hozhatók összefüggésbe. Az alacsony vagy alkoholmentes sörök vagy a bioaktív anyagokkal, például rostokkal, antioxidánsokkal és probiotikumokkal dúsított egészségügyi sörök további egészségügyi előnyökkel járnak a fogyasztók számára. Ne feledd, hogy a túlzott alkoholfogyasztás ugyanúgy káros egészségügyi hatásokhoz vezethet

 

A szív egészsége

A mérsékelt sörfogyasztás növelheti a nagy sűrűségű lipoprotein (HDL), közismert nevén „jó” koleszterin szintjét. Ez segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát. Ezenkívül a sör bizonyos antioxidánsokat, például polifenolokat tartalmaz, amelyek védik a szívet.

Csontsűrűség

A sör jelentős szilícium forrás, ami a csontok egészségéhez kapcsolódik. A szilícium segíti a csontok és a kötőszövetek növekedését és fejlődését. A mérsékelt sörfogyasztás javíthatja a csontsűrűséget, különösen a posztmenopauzás nőknél.

A 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentése

Kimutatták, hogy a mértékletes sörivóknál kisebb a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata, mint a túlzott fogyasztóknál vagy éppen a nem ivóknál. 

A sör és a mikrobiom

A sör, mivel erjesztett ital, tartalmaz élelmi rostot és bizonyos probiotikumokat. Ezek az összetevők támogatják a bélrendszer egészségét azáltal, hogy elősegítik a hasznos baktériumok növekedését. A kiegyensúlyozott bélflóra pedig segíti az emésztést és erősíti az immunrendszert.

Mentális egészségügyi előnyök

A mérsékelt sörfogyasztás kognitív előnyökkel is járhat. Egyes tanulmányok összefüggésbe hozzák a demencia és az Alzheimer-kór csökkent kockázatával.

Védelem a vesekövek ellen

A sör mértékkel fogyasztva, megint a csak a mértékletesség van a hangsúly, csökkentheti a vesekő kialakulásának kockázatát. A sör vízhajtó hatása és magas víztartalma járul ehhez a védőmechanizmushoz.

B-vitaminban gazdag

A sör számos B-vitamin, köztük a B6, riboflavin (B2), niacin (B3), pantoténsav (B5) és folsav természetes forrása. Ezek a vitaminok döntő szerepet játszanak az anyagcserében és az általános sejtműködésben.

Összefoglalva, bár a sör számos egészségügyi előnnyel jár, a kulcs továbbra is mértékletesség. A túlzott fogyasztás súlygyarapodáshoz, májproblémákhoz és egyéb egészségügyi gondokhoz vezethet. Egy pohár jó minőségű sör elfogyasztása még a javadat is szolgálja. Mi azonban a sörön kívül mást is tudunk ajánlani.

Nemtől függetlenül a Gastrodem+PRO optimális megoldást nyújt az emésztés és bélflóra támogatására.

A termék 11 gyógynövény természetes kivonatának köszönhetően támogatja az emésztőrendszer egészségét. A benne lévő pro- és prebiotikumok segít a bélflóra helyreállítását, így segítik a tápanyagok felszívódását és támogatják az emésztést.