Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

Tavaszi méregtelenítés természetesen

Tavaszi méregtelenítés természetesen

Bár az igazi tavasz még várat magára egy kicsit, használjuk ki az időt, és tegyünk egészségünkért! A téli hónapok alatt immunrendszerünk legyengült, az energiatartalékok kimerültek, a salakanyagok felhalmozódtak. Vágjunk bele az új évszakba egy tavaszi méregtelenítéssel! Így, amikor megérkezik a kellemes idő, egészségesen tudjuk élvezni a tavasz legszebb pillanatait.  Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, milyen természetes méregtelenítő módszerek közül lehet válogatni.

Gyógynövényekkel a megújulásért

 

Bár nem csodaszer, a méregtelenítés sokat segíthet szervezetünk tehermentesítésében. Különösen azok számára lehet hasznos, akik kevesebb figyelmet fordítanak táplálkozásukra a mindennapokban. 

Ha méregteleníteni szeretnénk, érdemes szétnézni a különböző gyógynövények közt. Ezek nem csak előnyös tulajdonságokkal bírnak, de természetesen, gyógyszeres kezelések nélkül támogathatják egészségünket. 

Az egyik legnépszerűbb növény a csalán, amely vértisztító, salaktalanító, vizelethajtó, immunrendszererősító hatásáról ismert. Értékes ásványi anyag tartalma mellett magas A-, B-, C-vitamin tartalommal rendelkezik. Tea formájában, kúraszerűen javasolt fogyasztani. 

Ha méregtelenítésről, immunerősítésről van szó, akkor a csipkebogyó ezekben verhetetlen. Nem csak rengeteg C-vitamint tartalmaz, de különösen hasznos az érelmeszesedés, érszűkület elleni harcban. Szintén gyógyteaként érdemes kortyolgatni. 

A méregtelenítésből nem érdemes kihagyni a gyermekláncfüvet sem. A növény szinte mindent tartalmaz, amire szervezetünknek szüksége van: vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, csersavak. Jó hatással van az emésztésre, salaktalanít, gyulladáscsökkentő hatással bír, miközben az immunrendszert is támogatja. 

Ez azonban még nem minden! Vannak még a természetben olyan élőlények, amelyek képesek megóvni egészségünket. 

 

Mi a helyzet az algákkal?

 

Ahogy a kutatók egyre jobban megismerkedtek az algák csodás hatásaival, úgy kaptak egyre nagyobb szerepet az immunrendszer megerősítésében. Ezek az apró tengeri élőlények rendkívül sok hasznos anyagot tartalmaznak, ezért nem érdemes kihagyni őket az immunerősítésből!

A spirulina az, amely kutatások szerint a legmagasabb mértékben tartalmazza az emberi szervezet számára hasznos anyagokat: vitaminokat, ásványi anyagokat, zsírsavakat, aminosavakat, fehérjét. Rendszeres szedésével képes támogatni szervezetünk védelmi vonalát, emellett a bélflóra normál működéséhez szükséges probiotikum szaporodásáért is felelős. 

A chlorellát a világ egyik legerősebb immunerősítőjeként tartják számon, nem véletlen. A- és B-vitamin tartalma mellett magnéziumot, cinket, vasat, foszfort, antioxidánsokat is tartalmaz. Az immunrendszer erősítése mellett segít a rák megelőzésében, de az elhízás elleni küzdelemben is fontos szerepet játszik. 

 

Így töltődj fel a tavaszra

 

A méregtelenítő növények fogyasztása mellett érdemes életmódunkon is változtatni annak érdekében, hogy energikusan, egészségesen vághassunk neki az új évszaknak. 

  • Kezdjünk el nagyobb gondot fordítani táplálkozásunkra! Télen általában előnyben részesítjük a nehezen emészthető, zsíros, fűszeres ételeket. Érdemes átállni könnyen emészthető ételeket tartalmazó, magas rosttartalmú diétára! 
  • Mozogjunk többet! A mínuszokban nem szívesen hagyjuk el lakásunkat, de a hőmérséklet emelkedésével nem lehet több kifogásunk. Kiránduljunk, sétáljunk, kocogjunk, ami csak jólesik! 
  • Figyeljünk az elegendő mennyiségű pihenésre! Hiába változtatunk táplálkozási szokásainkon, hiába méregtelenítünk, ha közben túlhajszoljuk szervezetünket, nem biztos, hogy észrevesszük ezek pozitív hatásait. Aludjunk eleget és jól, és ne sajnáljuk az időt a kikapcsolódásra, feltöltődésre!
  • Ha szervezetünknek extra támogatást szeretnénk nyújtani, kezdjünk el pro- és prebiotikumokat tartalmazó étrendkiegészítőket szedni, amelyek segítik az immunrendszer működését. 

 

Turbózd fel immunrendszeredet!

 

A tavaszi időszak remek lehetőséget nyújt arra, hogy ismét nagyobb figyelmet fordítsunk önmagunkra, egészségünkre. Ehhez fontos lépés az immunrendszerünk támogatása, hiszen ha nem működik megfelelően, sokkal védtelenebbé válhatunk a betegségekkel szemben. 

Acélos immunrendszert és kirobbanó energiát szeretnél? Kattints a linkre, és nézd meg, mi milyen természetes módszerrel segítjük immunrendszerünket!